1

(77 replies, posted in Speurders)

Dat spoor is nooit verlaten, ook nu niet. Ik zeg alleen dat de argumenten erg mager waren en ze daarmee bezwaarlijk naar assisen konden. Er is niet één overtuigende aanwijzing, laat staan dat er één bewijs zou zijn. Ik verwijt de Deltacel helemaal niets, integendeel: die mensen hebben hun uiterste best gedaan. Bovendien hebben ze ook de piste-Bender doorgelicht, en nog andere pistes, zoals die van Toumaniantz. Toen ze in de sfeer van extreemrechts en Brussel kwamen, was het voorbij.

2

(77 replies, posted in Speurders)

Men loopt steeds hoog op - in vrijwel elke publicatie - met de Deltacel. Zij zou de enige zijn die daadwerkelijke en concrete resultaten heeft geboekt. Welke dan, vraag ik me af. Het is uiteraard niet onmogelijk, maar wanneer ik de elementen bekijk die tot hun spoor 'De Staerke' hebben geleid, dan heb ik daar bijzonder veel vragen bij. Ze hebben jarenlang op dezelfde nagel geklopt. En hun argumenten om De Staerke & co te viseren waren en blijven - eerlijk gezegd - erg mager. De Samsonite, ja, kan allemaal goed zijn, maar wat dan nog? Welke crimineel gaat, na zo'n verschrikkelijke moordpartij, er niet voor zorgen dat zijn wapens verdwijnen? Maar wie ben ik om aan de goede wil en oprechtheid van Sack, Van Rie, Troch en de anderen te twijfelen? Ze zijn er hoe dan ook in geslaagd om onderzoekjournalisten als Hilde Geens en bepaalde slachtoffers en/of nabestaanden voor hun kar te spannen, zelfs toen de nood het hoogst was. En dat heeft slechts één ding opgeleverd: een onhoudbare tunnelvisie.

3

(137 replies, posted in Plaatsen)

patrick111 wrote:

In een interview noemt Eddy Vos de spullen die in het bos van La Houssière gevonden werden een dwaalspoor:

De goochelaarstruc noemden die lui van de FBI het. Als ik jouw horloge wil stelen, beweeg ik mijn handen zoveel mogelijk. En terwijl jij naar mijn handen kijkt, steel ik het horloge met mijn voeten. Het dossier zat vól van die goocheltrucs. In het bos van La Houssière lieten de daders na de overval in Aalst een berg spullen achter die ons voor járen op het verkeerde spoor hebben gezet.

Bron: Humo | 5 februari 2024

Helemaal mee eens!

4

(4 replies, posted in Andere Personen)

Was die Sibille ook geen ex-huurling? Iemand (ik weet allang niet meer wie) vertelede me dat deze Sibille niet alleen een moorddadige huurling was, iemand die allerminst last had van zijn geweten, maar die tot overmaat van ramp na zijn Congolese periode terechtkwam in de entourage van Bruno Farcy. Hoe dan ook, LS lijkt me best wel wat hebben van de robotfoto killer, zijnde nr 4.

5

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hij woont (woonde) blijkbaar in het buitenland.

6

(94 replies, posted in 1990-1999)

Wel, Tiens, ik weet niet wat je precies bedoelt. Maar ik weet wel wie je bedoelt. Ik heb me voorgenomen om me niet al te veel op het forum te mengen. Men weet immers niet wie of wat welk forumlid is. Ik hoop alleen dat je de zaak Peter De Vleeschauwer geen 'irrelevante zaak' vindt, want anders zijn we helemaal uitgepraat. Maar dat denk ik niet. Je posts zijn immers to the point.

7

(94 replies, posted in 1990-1999)

Een regelrechte schande is het. Het kan niet anders dan een inside job geweest zijn, of toch minstens met de betrokkenheid van een lid van de rijkswacht die de locatie en geplogenheden kende. Voor mij blijft de moord op Peter een uitvloeisel van het dossier van de Bende van Nijvel. De eventuele motieven over zijn onderzoek naar bepaalde drugs- of milieudelicten, of naar wat dan ook, zijn gewoon te gek om los te lopen. Ik zeg met dezelfde verbetenheid als vroeger: Peter is iets aan de weet gekomen dat niet mocht geweten zijn. En dat 'iets' was van die aard dat enkele personen, onder wie minstens één rijkswachter, daar een moord voor over hadden. En daarbij zijn ze geholpen door een professionele moordenaar.

8

(167 replies, posted in Organisaties)

Of 24 uur aan een stuk een verdachte ondervragen. Die verdachte (Cocu bijvoorbeeld, of Vittorio) blijft dezelfde, de verhorende BOB'ers wisselen elkaar af. Het lijkt me niet onzinvol om te proberen de ondervragers van de Borains op te lijsten. Daniël Choquet bijvoorbeeld, maar er moeten zeker nogal wat anderen geweest zijn. Het kan twee dingen betekenen: ofwel wilden ze goed staan bij de magistraten die de Borinage-piste aankleefden, ofwel hadden de ondervragers er baat bij dat bepaalde Borains tot bekentenissen overgingen en de gewenste antwoorden letterlijk werden voorgezegd. Fictie? Helemaal niet.

9

(369 replies, posted in Andere Personen)

Mendez werd wél formeel herkend, en voor een goed begrip: terwijl hij nog leefde.

10

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Er zijn anders wel objectieve bronnen genoeg, hoor. Meer dan genoeg. Ik pleit er echt voor dat elk forumlid zich over alle facetten - en dus zeker over Congo - grondig zou willen documenteren. Onder dat werkwoord versta ik althans: lezen, studeren, vergelijken, opzoeken, in archieven duiken, nieuwe inzichten aanleveren... Zou dat niet heerlijk zijn?