1

(75 replies, posted in Robotfoto's)

Het gestuntel bij politie- en gerechtsafdelingen veroorzaken zeker geen tegenwind voor extreem rechtse partij(en) om meer vat op de maatschappij te krijgen. Een al dan niet voorziene owngoal?  Wie zal het zeggen... sad

2

(298 replies, posted in Andere Personen)

Eerst even mijn waardering uiten voor de serene sfeer waarop deze discussie verloopt! Denk niet dat de mensen die hier bijdragen hun lied is uitgezongen.

Denk dat er veel lessen kunnen worden gedistilleerd uit het onderzoek dat hier plaatsvind. Op welke manier herhaalt de geschiedenis zich? Hoe staat het nu met de staatsveiligheid? Is daar adequate controle op? Is het vandaag nog steeds mogelijk dat belangrijke informatie uit een dossier in rook opgaat?

Zeilt de politiek niet teveel op zelfgenoegzaamheid nu de "grote" politiehervorming al een tijdje een feit is? En misschien nog belangrijker, gaan mensen er niet teveel van uit dat een dergelijk drama niet opnieuw kan gebeuren? Moet je om het heden te begrijpen de geschiedenis niet kennen?

Blijven graven is hier volgens mij absoluut geen luxe.

Etienne1420 wrote:

Alles werd verslechter en de toekomst zal erger worden.

Dat is wel heel negatief hé man!  De goede moeten het met de slechte doen en visa versa.  Dat is naar mijn inzien nooit anders geweest.

Alles is verandert, verder is alles hetzelfde gebleven.

5

(94 replies, posted in 1990-1999)

De Vriend, Denk dat je het beste je verhaal kan doorgeven naar Apache, via deze link » apache.be/securedrop

Xenophon, voor het plaatsen van mijn post las ik volgend artikel » Nieuws

Ik moet je helaas gelijk geven wat je antwoord betreft. Vrees inderdaad dat er niet veel animo gaat zijn bij politici.

6

(94 replies, posted in 1990-1999)

Kan er nu een onderzoek ingesteld worden naar het onderzoek zelf? Met een parlementaire onderzoekscommissie misschien? Of nog beter, door heel het dossier ter beschikking te stellen aan wetenschappers/onderzoeksjournalisten die effectief de wil hebben om de zaak tot een goed einde te brengen?

7

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Wanneer de waarheid in het midden zou liggen wat Leon Finné betreft zou het eveneens kunnen dat wel degelijk toevallig aanwezig was (wie overkomt het al eens niet om voor gesloten deuren te staan van een winkel die je frequenteert?) maar dat de gangsters hem opmerkte (door zijn auto bijvoorbeeld) en vooralsnog executeerde omdat deze wisten dat hij getuigenissen zou kunnen afleggen die hen niet goed zouden uitkomen zeg maar...

8

(91 replies, posted in Magistraten)

Weet niet of Walter De Smedt dit forum nog volgt, doch in zijn boek “Het land van de onbestrafte misdaden: Waarom faalt justitie?” heeft hij niet bepaald lovende woorden voor Troch. Het zou mooi zijn mocht die zijn ervaring meegeven rond Acke en diens verwijdering van het Bende van Nijvel-dossier.

9

(200 replies, posted in Bibliografie)

Zoals men vaker hoort is iedereen gelijk voor de wet, sommige wat gelijker. Niet dat alle politiekers (en bij uitbreiding ordehandhavers en magistraten) dezelfde zijn, toch maken deze mensen beslissingen waar Jan met de pet niet echt voordeel uit kan halen.

Je moet daar nog "linkse", "centrum" of "rechtse" partijen veel bijleren. Ben absoluut niet voor chaos, heb wel het gevoel dat we het goed hebben in België ondanks de politiek, maar zeker niet dankzij.

Hou ik van de wet? Dat is iets te ruim genomen voor me. smile

10

(200 replies, posted in Bibliografie)

Etienne1420 wrote:

1985 is een verhaal voor kinderen. Geloof het vooral niet, want het kan waar zijn. Het was misschien een beetje vroeg om de rijkswacht in brand te steken. Het was veel te vroeg om van deze moorden stadsamusement te maken.

Je lijkt hoog op te lopen met de Rijkswacht. Al waren 99% van deze club linkiewinkies (waar niet zo gek veel lef voor nodig is om dat te betwijfelen smile), dan volstaat 1% ruimschoots om een extreemrechtse afdeling op te richten.

Etienne1420 wrote:

Het was veel te vroeg om van deze moorden stadsamusement te maken.

Persoonlijk denk ik dat 1985 een manier is voor mensen die de jaren '80 van vorige eeuw niet hebben meegemaakt om het dossier van "de bende" te ontdekken.

De opgewekte interesse zou hen kunnen leiden naar o.a deze site om hun kennis uit te breiden. Er zijn terdege gelijklopende feiten:

  • Er is de economische malaise die voor veel mensen voelbaar is. (energiekosten, net als in de jaren '80)

  • Extreem rechtse "gezelschappen" (toen in leger en ordediensten, nu in leger en ordediensten...)

  • Katten die bij de melk worden gezet (toen drugsgerelateerde feiten, nu drugsgerelateerde feiten...)

Deze site gaat niet over politiek. Al zijn politieke factoren nooit ver weg. VDB, CEPIC, normvervaging, ...