7,361

(133 replies, posted in Andere Personen)

David Van de Steen geeft in zijn boek, Niet schieten, dat is mijn papa!, zelf een mogelijke link aan. Zijn familie zou niet al te beste betrekkingen gehad hebben met een motorhandelaar uit het Aalsterse, een zekere P. Iedereen weet dat het Podevijn betreft.

Blijkbaar kocht onze huidige koning, Albert II, zijn moto's bij Podevijn in Aalst.

7,362

(133 replies, posted in Andere Personen)

Juan Mendez-Blaya bracht een groot deel van zijn vrije tijd door in de garage van Laurent Podevijn in Aalst, die gespecialiseerd is in moto's. Maar bij Podevijn prutste Mendez niet alleen aan moto's, hij was er vooral bezig met het bewerken van de illegale en gestolen wapens die hij en zijn vriend Bouhouche verhandelden.

En er kwamen wel meer merkwaardige heerschappen bij Podevijn, onder meer leden van de Brusselse BOB, waar de ex-rijkswachters Bouhouche, Beijer, Amory en Lekeu werkten. In die periode had Albert Van Den Abiel zijn bedrijfje in de buurt van de garage van Podevijn. "De man was een buur van mij"', zegt Van Den Abiel. "Mijn auto stond in die tijd geregeld op de parking net voor zijn garage."

Zijn garage was gelegen in de Sint-Jobstraat 99 in Aalst, vlakbij het Delhaize-warenhuis van Aalst.

Laurent Podevijn is in 2009 overleden.

7,363

(168 replies, posted in Getuigen)

Robert French wrote:

Terroristen groepen zijn dus ook democraten binnen "uw" democratie. Verbazend.

U legt mij woorden in de mond die ik niet heb gezegd. Maar uit respect voor uw verhaal, ga ik uw topic niet kapen door mijn visie op democratie hier uit te leggen.

7,364

(1,141 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

Dat deden zij in de overvalauto's, maar of zij dit ook deden in de inspectieauto's, staat geenszins vast en is niet aannemelijk.

Ok, maar ze spraken wel Nederlands?

7,365

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Sorry, ik had blijkbaar (weeral) niet aandachtig genoeg gelezen. Ik zal vanavond eens op mijn computer zoeken of ik haar naam ergens tegenkom. Moest dat het geval zijn, zal je wel ergens een topic zien verschijnen.

7,366

(7 replies, posted in Bibliografie)

Er staat vandaag een artikel in De Standaard over deze serie (vermits het blijkbaar gedaan is):

Het enige wat nog ontbrak om het verhaal echt over the top te maken was een verwijzing naar de Bende van Nijvel. En, jawel, die verwijzing kwam er, in de laatste aflevering. Daar dook plots de Bende van de Tweede Mei op, die in de jaren 80 met terroristische aanslagen het land had proberen te destabiliseren, omdat bankier Raymond Jonkhere een rechtse staatsgreep in België wel zag zitten. Het is duidelijk dat scenarist en ex-misdaadjournalist Ward Hulselmans met een onverwerkt Bende van Nijvel-trauma kampt.

Lees hier het volledige artikel » www.standaard.be

7,367

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Merovinger wrote:

Iemand meer info over de dochter van Hage Maroun?

Deze man kom je vaak tegen in het hoofdstuk over de Libanese Connectie of je kan zijn naam ook ingeven in de zoek-functie van deze site.

7,368

(168 replies, posted in Getuigen)

Robert French wrote:

Er bestaat nog een oplossing die bij een duidelijke hervorming zou kunnen worden opgelegd aan justitie, een cel die kan werken met uitzonderlijke technieken gekend binnen de Mossad of andere reeds bestaande extreme organisaties. Die die werkelijk het laatste uit ieder persoon kan halen en waar de mensenrechten organisaties niet kunnen tussenkomen. De Mossad werd reeds "aangeworven" door België in een diamantenroof te Antwerpen, die dan ook holder de bolder was opgelost!

Er is geen enkele democratische maatschappij die hiermee akkoord gaan. Je kan als maatschappij geen misdaden plegen om misdaden op te lossen. Hoe erg deze misdaden ook mogen zijn. Dit is geen christelijke zienswijze maar één van de grondvesten van een democratie.

7,369

(1,141 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

Nee de Bende van Nijvel inspecteert de omgeving in Aalst. In de auto pikken ze het signaal op van Radio Amigo. Ze horen dat je platen kan aanvragen. Dit alles kan gebeurd zijn zonder 1 Aalstenaar.

Lijkt me nogal moeilijk voor een bende die meestal de muziekinstallatie uit hun wagen haalt.

7,370

(1,141 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

op radio Amigo

Waarmee je dus toegeeft dat er een Aalsterse connectie is omdat het een lokale zender is.