7,561

(157 replies, posted in 1980-1989)

Over een paar dagen zal het exact 30 jaar geleden zijn dat de Bouhouche, Beijer, Buslik en een vierde man een overval pleegden op een geldtransport in Zaventem. Ze hebben toen veiligheidsagent Francis Zwarts vermoord. Tot op heden is het lichaam van Zwarts nog steeds niet gevonden.

De buit van deze overval hebben de gangsters gebruikt om de feiten die toegeschreven worden aan de Bende van Nijvel te financieren. En dit is volgens mij de enige reden waarom niemand ooit heeft gezegd waar het lichaam ligt, omdat dan zal blijken dat deze misdaad gelinkt kan worden aan de Bende.

7,562

(1 replies, posted in Andere Personen)

Guy Bouten vraagt aan Léon De Staerke wie buit van de overvallen op Zwarts en Kirschen heelde?

"Johnny Janssens. Hij bezat de bijouterie Goldcenter in het Manhattan Centre en ook een zekere Goldstein, een Jood die een groothandel had op de Anspachlaan. Hij was eigenaar van de Delta 2, een club tegenover de Fouquet's waar bijna uitsluitend Joden kwamen." En dan op fluistertoon: "Des gens du Mossad. Goldstein était un ancien colonel de l’armée israëlienne."

7,563

(16 replies, posted in Westland New Post)

Twee werknemers van het bedrijf ITT Europe hebben in 1981 kolonel Mayerus aangeworven om te werken voor de CIA. (Ter info: de naam van dit bedrijf stond ook in de agenda van Madani Bouhouche.)

7,564

(12 replies, posted in Gladio)

Hooggeplaatste militairen zoals generaal Close, de kolonels Militis en Mayerus en majoor Bougerol maakten er deel van uit. Mogelijk hebben zij extreem rechts gebruikt om bepaalde spionageopdrachten uit te voeren. George Marnette sluit ook niet uit dat Bouhouche, Beijer en Mendez deel uitmaakten van Catena. Bouhouche beweerde zelf lid te zijn van une organisation structurée, waarmee hij hoogstwaarschijnlijk WNP bedoelde. Of was het een privaat stay-behindnetwerk met de naam Catena?

7,565

(163 replies, posted in Plaatsen)

Merovinger wrote:

De vriend van De Staerke was Patrick Ghijssels, maar die woonde niet in het bos maar wel in Ronquières vlakbij de brug over het kanaal.

En is het huis van Patrick Ghijssels in brand gestoken?

7,566

(11 replies, posted in Bende Haemers)

Behoorde tot de kern van de bende en was betrokken bij de ontvoering van Vanden Boeynants. Hij werd veroordeeld tot achttien jaar. Maar je hebt gelijk als je zegt dat er niet veel informatie over hem te vinden is.

7,567

(10 replies, posted in Andere Personen)

Het is dan ook vooral vanwege zijn link met een moterbende in Nijvel dat ik de informatie hier plaats.

7,568

(45 replies, posted in Staatsveiligheid)

Commandant bij de militaire inlichtingendienst ADIV en ballistisch expert van het gerecht. Hij leerde Bouhouche hoe een ballistisch expert zijn analyses maakt, was nauw verwant met majoor Bougerol en lid van de conservatieve Milice de Jésus Christ in Charleroi.

7,569

(2 replies, posted in Journalisten)

Garot was de hoofdredacteur van het linkse weekblad Pour dat verschillende primeurs publiceerde over extreem-rechts. In 1981 werden de redactielokalen in brand gestoken door leden van het Front de la Jeunesse.

7,570

(10 replies, posted in Andere Personen)

Patrice Charbonnier is een vroegere kompaan en schoolvriend van Dutroux:

(...) Het huishouden Dutroux-Martin wordt er één van een onbeschrijflijke wanorde: torens vuile afwas, etensresten in elke hoek, rondslingerende kleren. Maar de meubels zijn nieuw en duur: leren bankstellen, hifi-installaties, dure televisietoestellen. Dutroux is een dief. Martin heeft dat altijd geweten. Ooit is hij thuisgekomen met een gigantische vracht pralines, de buit na een overval op een pralinefabriek, samen met Patrice Charbonnier. Het is bij diezelfde Charbonnier, een van de kopstukken van de bende die in de jaren negentig enkele overvallen op geldtransporten pleegt, dat Dutroux inspiratie opdoet voor de bouw van zijn kinderkooi. Charbonnier was een schoolvriend van Dutroux. Ze liepen elkaar later opnieuw tegen het lijf bij een motorbende in de buurt van Nijvel.