101

(784 replies, posted in 1982)

the end wrote:
coconut wrote:

The End, wat die "Top secret" papieren betreft , hoe zeker ben jij dat het niet om vervalsingen gaat ?

100% zeker! Ze worden in andere nogal groot rechtszaken gebruikt. Dus niet alleen ik heb die.

- Welke andere rechtszaken?
- Hoe kom jij aan die documenten?
- Hoe kan je 100% zeker zijn van de echtheid?
- Hoeveel mensen hebben die documenten nog?

102

(784 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:

.....de moord op JVDE en die op Angelou, maar ik zie hier gewoon twee vergelijkbare roofmoorden hoor, waarin de buit bij beiden in geen verhouding staat tot het geweld dat erbij gebruikt werd, net als bij alle overvallen van deze bende. .....
De gevoeligheid van deze discussie (in verband met stigmatisering) is een punt waarop ik zelf ook al een aantal malen ben ingegaan, waarbij ik het zelfs zie als een belangrijke oorzaak voor de stagnatie in dit dossier, dus laten we dezelfde fout niet nogmaals maken door liever te zwijgen omdat het ons (politiek of gevoelsmatig gezien) niet goed uitkomt dat de daders in dit milieu gezocht moeten worden. .....

* Je spreekt jezelf tegen daar: als het een 'gewone roofmoord' was dan zou er een degelijke buit moeten zijn. Tenzij de dader bijvoorbeeld een drugsverslaafde was die met een kleine buit, die hem in staat zou stellen om nieuwe drugs aan te kopen, voldoening zou nemen. Zo'n drugsverslaafde zou er echter nooit op komen om te gaan martelen, zeker als die onder invloed was zou die niet in staat geweest zijn om het slachtoffer via een ingenieuze knoop vast te binden.
* Een roofmoordenaar zou niet de taxi chauffeur op een afgelegen plek dood schieten om hem nadien in de kofferbak te stoppen en de auto dan ergens in Brussel te gaan parkeren. Dat is namelijk iets wat je plant, niet iets wat je impulsief op het moment zelf in een vlaag doet.
* Stel nu dat, zoals jij zegt, het een impulsieve roofmoordenaar uit het woonwagenkamp milieu is dan heb ik volgende vragen voor jou:
1) Welk spoor bij de moord op taxichauffeur Angelou wijst naar dit milieu?
2) Wat zou de 'buit' bij Angelou dan kunnen geweest zijn? De betalingen van andere klanten aan de chauffeur? Dat lijkt me wel een heel povere buit voor een roofovervaller, dan had die even goed een winkel, bv. aan apotheker of zo, kunnen overvallen.
* Het feit dat je zelf spreekt over 'buit die niet in verhouding staat tot het geweld' betekent al dat dit geen gewone roofmoordenaar geweest kon zijn. Enkel drugsverslaafden zouden zo'n risico nemen voor zo'n kleine buit maar die zou niet in staat zijn om zoveel bewuste handelingen te doen als bij Angelou's moord.
* Wanneer er een duidelijke manier van organiseren van de misdaden te ontwaren is gaat het per definitie al niet meer over roofmoorden maar wel een vorm van georganiseerde misdaad met een specifiek doel. Het typerende aan een roofmoord is net de impulsiviteit en het gebrek aan planning & organisatie. Een lijk in een koffer stoppen en de auto dan ergens in Brussel parkeren is niet bepaald iets zuiver impulsief. Een roofmoordenaar beslist pas ter plekke in een momentopname om tot geweld over te gaan en die maakt zich dan zo snel mogelijk uit de voeten.

* De laatste 2 stukken die ik onderlijnde in je betoog zijn ronduit van de pot gerukt. Je gaat er ten eerste van uit dat speurders het milieu nooit onderzocht hebben, wat totaal niet waar is, en dan beweer je ook nog eens dat dit de oorzaak is waarom het dossier stagneerde!
En op het einde schrijf je nog eens dat er 'politiek correct denken om het zigeuner milieu te ontzien' mee speelde... ik sta verbluft dat je zo iets (wat ook nog eens een bijzonder conservatieve opvatting is) durft schrijven. Ik ga hier heel duidelijk over zijn: stigmatisering van een gemeenschap valt nooit goed te praten!

En of die dader nu een Roma, een Nederlander, een Afrikaan of een Israëliër zou zijn: dat is op zich irrelevant, een dader is een dader.
Zomaar groepen mensen verdenken louter op basis van hun manier van wonen & leven of op basis van hun cultuur vind ik écht niet kunnen hoor.
Als er directe sporen naar die gemeenschap leiden dan moeten die vanzelfsprekend onderzocht worden maar dat op basis van vooroordelen doen vind ik niet oké. Je suggesties dat het onderzoek stagneerde omdat de speurders die cultuur wilden ontzien om niet van discriminatie beschuldigd te worden vind ik bijzonder grof en doet vermoeden dat je zelf niet zo'n fraai beeld hebt van Roma, wat nochtans ook een rijke cultuur is met unieke muzikale invloeden en tradities die helaas meer en meer verloren gaan.
Trouwens één van de grootste jazz gitaristen aller tijden kwam uit de Manouche / Sinti gemeenschap:
https://en.wikipedia.org/wiki/Django_Reinhardt

103

(784 replies, posted in 1982)

luk paard wrote:

Wat is er dan nog meer nodig dan met alle info naar het Gerecht te stappen en daar de bende op tafel te leggen (bij wijze van spreken)?

Zo simpel is dit niet, er is hier geen 'smoking gun' waarmee je het op kan lossen. De verantwoordelijkheid zit op een bijzonder hoog niveau, lees een niveau dat België overstijgt... Zie ook mijn eerdere berichten over patronen van nakende staatsgrepen waar de VS bij betrokken was.

104

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Tru Dat wrote:

Het is inderdaad je mening en dat mag zoals het ook mijn mening is en als je mij wenst te leren hoe je gezichten leest ben je aan het verkeerde adres. Deze foto is absoluut niet Libert en nee ik geloof je niet maar dat is geen waardebepaling blijf vooral reageren op het forum want alle meningen zijn.belangrijk .

Het was absoluut niet mijn bedoeling om jouw observatie aan te vallen, die is even waardevol als de mijne of van andere forumleden. Als dat zo overkwam, omdat ik er over doordramde, dan bied ik je bij deze mijn excuses aan Tru Dat. Gezien de tegengestelde observaties van leden op dit forum is de enige mogelijke conclusie dat we niet weten wie de man op de foto is.

105

(784 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:

Ik link de moord op Van Den Eynde aan het zigeunermilieu, de moord op Van Den Eynde is onwrikbaar verbonden met de Bende van Nijvel, dus wat snap je niet aan mijn opmerking?

Kijk als de moord in Beersel een volledig los staande zaak was dan kan ik je redenering volgen dat de moordenaar misschien (belangrijke nuance) aan dat milieu gekoppeld kan worden.

Maar... het is geen los staande zaak, bijgevolg kan je ook niet gaan 'profilen' want het gaat hier niet om een alleen opererende dader zoals bv. een seriemoordenaar.

We weten bv. dat de moord in Beersel met hetzelfde vuurwapen gepleegd werd als de moor op taxi chauffeur Angelou. De moordenaar van Angelou heeft een totaal andere methode gehanteerd als in Beersel: Angelou lag in de kofferbak van zijn taxi en niets kan er op wijzen dat dit een gewone roofmoord was (duidelijk geen impulsieve daad hier, een roofmoordenaar gaat ook geen taxi overvallen voor wat kleingeld en die gaat ook niet het lijk in de koffer stoppen).

Dus hierbij vraag ik jou: hoe link je dan dat zigeuner milieu aan de moord op Angelou (laat staan aan de andere moord.

En je negeerde ook alle andere feiten (obstructie in onderzoek, bedreiging getuigen & mede daders, sporen richting politiek, wapen & drugshandel, de rijkswachters piste, roze balletten etc...) die je niet zomaar aan roofmoorden gedaan door mensen uit het zigeuner milieu kan linken, wat niet weg neemt dat er een crimineel uit dat milieu ingehuurd (of gedwongen door afpersing) kan geweest zijn om een daad mee uit te voeren.

Verder wil ik er op wijzen dat er soms wel bijzonder generaliserend gesproken wordt over het 'zigeuner milieu' (de Roma), soms bijna alsof het daar automatisch criminelen zouden zijn.
Pas daarmee op want het gaat soms echt wel richting stigmatiserende uitspraken die een bevolkingsgroep criminaliseert.
Iemand merkte zo bv. op dat zigeuners (Roma) 'vijandig' staan tegenover de buitenwereld.
Really, heb je daar dan een sociologische studie over uitgevoerd of gelezen? Zou het ook niet kunnen dat die buitenwereld vijandig tegenover Roma staan? ik vind dit problematische uitspraken, ze zijn ongetwijfeld niet slecht bedoeld maar pas er toch maar mee op, ik beschouw het in elk geval als stigmatisering. Stel dat iemand die in zo'n Roma gemeenschap opgevoerd is hier mee leest, hoe voelt dat voor die persoon denk je?

106

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Trobken wrote:

Overigens, je bent portrettekenaar zeg je. Ga je zelf iets doen met de circulerende relevante foto's hier op het forum? Ik heb Jan Rosseel kort ontmoet bij een voordracht van hem in Gent, vond ik wel de moeite » www.foam.org Een creatieve invalshoek met de vele beelden hier, het kan inspirerend werken...

Ik ben geen portrettekenaar van beroep hé, ik volg als passie / hobby les op de kunstacademie (2 avonden per week + een namiddag op zaterdag) maar portretten is m'n specialiteit dus op zich zou ik er indien nodig wel kunnen tekenen (auto's ben ik ook goed in) en aan Ben (of iemand anders) bezorgen ja maar het is niet bepaald een fijn / aangenaam / inspirerend thema om mee te werken eerlijk gezegd. Ik kan hyper realistisch tekenen of schilderen maar persoonlijk vind ik dat eerder saai en totaal niet creatief, dan kan je even goed een foto nemen vind ik maar indien nodig kan ik het wel.

Wel raad ik slachtoffers (wat ik zelf niet ben, ik was 9 jaar ten tijde vd feiten in de Delhaize en woon(de) regio Antwerpen) aan om kunst te hanteren als middel om een uitlaatklep te vinden om ze dingen beter te kunnen verwerken of te plaatsen.

En dus ja op basis van mijn ervaring en expertise als (hobby) portrettekenaar ben ik écht 100% zeker dat die foto Libert is. Allée mannen bekijk die neus en die kin (en hoe die ook onderaan uitsteekt, zelfs het kuiltje in z'n kin) en z'n voorhoofd eens, de afmetingen etc. ... Dat is gewoon zo duidelijke dezelfde mens voor mij. Bestudeer de neus eens goed, dat is iets dat bij mensen vaak erg verschilt hoor.

Tru Dat wrote:

Libert is geen match, teveel verschillen.

Ik kan jou ook foto's tonen van een vrouw waarmee ik heel lang samen was en ik garandeer je dat jij zal zweren dat er te veel verschillen zijn en het onmogelijk dezelfde vrouw is, ik denk dat je er zelfs 3 vrouwen in zal herkennen: maar toch is het dezelfde vrouw. Mij heeft het altijd verbaast hoe verschillend ze er uit zag op verschillende momenten in haar leven als ik die foto's bekijk, zelfs ik die haar partner was moet dan even met m'n ogen knipperen van ja dit was zij ook.

Maar om terug te komen op gezichten: je moet weten hoe je moet kijken, dat heeft te maken met hoe je observeert, via mindfulness kan je dat enorm aanscherpen. Mensen kunnen er serieus anders uit zien en soms zelfs bijna onherkenbaar zijn op foto afhangende van de context, kapsel, leeftijd etc. ... Maar wat nooit verandert dat zijn de verhoudingen en afstanden op het gelaat! Mensen hebben verleerd om goed waar te nemen en het is heel moeilijk om dit terug aan te leren, iets als teken of schilderkunst helpt daar natuurlijk enorm mee, tenminste als je een persoon, voorwerp of foto als onderwerp neemt.

De grootte van een oogkas is bv. altijd identiek als de afstand tussen het linker en rechter oogkas (het is symmetrisch). De onderkant van de neus zit qua verhouding bij iedereen ook op dezelfde plek op het gelaat (procentueel). Dat geeft dus referentiepunten voor een tekenaar omdat die oogkas bv. bij de ene kleiner is als bij de andere of dat de neusvleugels kleiner of groter zijn etc...Als je weet dat die referentiepunten identiek zijn kan je daardoor meer op andere details focussen. Enfin je moet me natuurlijk niet geloven, het blijf uiteindelijk slechts puur mijn mening hé. Het is mijn persoonlijke overtuiging op basis van observatie, dat is geen wiskunde en ook geen bewijs dus je hoeft ntlk niet te geloven, ieder zijn visie.

107

(784 replies, posted in 1982)

Die moord in Beersel is heus niet door zigeuners gedaan als roofmoord, dat is nogal een naïeve veronderstelling.
Men heeft het er ongetwijfeld wel willen laten uit zien als een roofmoord en men heeft het zigeuner milieu verdacht willen maken.

Wat The End schrijft is veel logischer en vooral geloofwaardiger en hij heeft er duidelijk meer inzicht in.

Nu heb ik daar wel enkele vraagjes over:
* Gaat het over geheime NAVO documenten die gestolen werden in Evere (ik veronderstel van wel).
* Hebben wij een exacte datum van die diefstal?
* Wanneer zat Paul Latinus juist in Chili? (dat Latinus in Chili zat is trouwens een erg belangrijk feit waar weinig over gesproken wordt hier, dat had met quasi zekerheid verband met plannen voor een staatsgreep in België).
Als ik me niet vergis is het ergens eind '80-begin '81 dat Latinus in Chili zat?
En als ik juist ben gebeurde die diefstal van die top secret documenten nét nadat Latinus uit Chili terug kwam.Indien ja dan was dat absoluut geen toeval volgens mij.
* Uit wat The End schrijft kan ik afleiden dat Christiaan Smets (mogelijke opdrachtgever?) en het WNP dus betrokken waren bij die moorden.
* Hoe kon jij die top secret documenten inzien The End? (hoef je natuurlijk niet op te antwoorden als je niet wil)

108

(65 replies, posted in Organisaties)

Fantastisch vondst Boemerang, nu nog uitzoeken wie die 'reus' op die foto's is. Nog een vraag: weet iemand waar die zwarte vlag met dat rechtopstaand wapen (zwaard) voor staat? Is dat een vlag van het VMO of van een andere organisatie? Wat is de betekenis van die vlag?

Roger Beuckels heeft namelijk zo'n rechtopstaand zwaard als tattoo op zijn arm staan, in de draad van Beuckels vroeg men zich af waar dat symbool vandaan komt.

109

(192 replies, posted in Andere Personen)

Dat symbool, die dolk of zwaard in een driehoek... dat lijkt héél sterk als een vlag die het VMO droeg op de foto's die Boemerang hier vond (had Beuckels banden met het VMO?) » Forum

110

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Trobken wrote:

Waarom zou Michel Libert een foto van zichzelf aan het gerecht bezorgen? Ik denk zelf ook niet dat het Michel Libert is en er werd in voorgaande berichten door vele anderen ook geïnsinueerd dat het zeker Libert niet is.

Waarom denk je dat? Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit Michel Libert wél is en wel om 3 redenen:

  • Een foto van zichzelf, vermomd met een pruik weliswaar, afgeven aan het gerecht is exact iets wat een verdachte, en zeker één met psychopathische / narcistische trekken, zou doen. En wel omdat hij hoopt zichzelf zo buiten verdenking te brengen én om verwarring in het onderzoek te stichten door een vals spoor te leggen. Dat uitgerekend Libert die foto gaf, die hij 'toevallig', van iemand gekregen had, maakt hem extra verdacht.

  • Libert is door minstens 2 getuigen herkend op die foto: één van hen is een ex WNP militant die Bouhouche ook goed kende. De andere (die ook beweert dat Libert de Reus of één van de Reuzen was) is ook WNP militant en die was vroeger een goede vriend van Libert die samen met hem ook in de Zeemacht in Oostende.

  • Ik ben zelf (als hobby) een portrettekenaar & portretschilder en ik garandeer je dat voor mij persoonlijk de gelaatstrekken perfect overeenkomen met die van Libert. De neus, kin, oren en het voorhoofd (mond is wel niet duidelijk voor mij, jammer wel dat ik geen zicht heb op z'n ogen, wenkbrauwen & oogkassen door de bril) zijn identiek als je het met andere foto's van Libert vergelijkt. Op basis daarvan durf ik zeggen dat ik 100% zeker ben dat dit Michel Libert is, ik ben echt heel goed in gelaatstrekken observeren omdat ik dat moet kunnen als portrettekenaar en dit is hem hoor. Vergeet ook niet dat figuren als Bouhouche en Libert bedreven waren in zich verkleden met pruiken.

Voor mij is Libert ook een geloofwaardige reus maar daar hebben we wel meer goede kandidaten voor. Voor mij één van de hoofdverdachten. Er waren volgens mij ook WNP leden betrokken bij de aanslagen, mogelijk meerderen.