21

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Kenniz05 wrote:

Volgende vraag is dan: wie (personen) en waarom ...

Dit zou toch De Cruciale Vraag in het bendeverhaal en op het forum moeten zijn? Maar we blijven in het sprokkelhout rondstruikelen... de hoge bomen vrdwijnen in de mist ...

22

(24 replies, posted in Prullenbak)

Ik vrees voor Stropkens dat die ontmoeting mogelijks iets te vluchtig geweest is...

We blijven op onze honger zitten....spijtig....


"Maar op het verslag van de psychiater staat letterlijk, ik citeer; “De patient is [onleesbaar] geen gevaar voor zichzelf of voor anderen”."


En ook ni vr dit forum....integendeel!

23

(100 replies, posted in Roze Balletten)

10.2.88: Verhoor van Jacques Lagasse in Bende-dossier in Charleroi: Hij verwijst naar partouzes in de Golf du Bercuit, bij dr. Bettens in Waterloo en in een kleine zijstraat van Louisalaan in, Brussel. Hij praat ook over de zelfmoord van twee minderjarigen (1 met een revolver en de andere met een strop).

Rapport van gerechtelijk officier Alain Etienne aan procureur Dejemeppe:

‘Relations du ‘dossier Pinon' et d'autres affaires de moeurs".

Nous trouvons Fortunato Israel qui dès 1968 était la maîtresse de Roger Boas (Asco). A cette époque, elle aurait constitué son réseau de prostitution qui aurait notamment servi à obtenir par chantage ou cadeaux la signature du ministre de la Défense nationale Vanden Boeynants pour le contrat d'achat des chars BMF par la Belgique

5.89: Rapport van gerechtelijk officier Alain Etienne aan procureur Dejemeppe:

‘Relations du ‘dossier Pinon' et d'autres affaires de moeurs".

“L'ensemble des recherches que nous avons réalisées nous ont permis de déterminer que les faits de moeurs ‘dossier Pinon’ seraient des épisodes d'un vaste réseau de prostitution et d'organisation de séances de moeurs dans lesquelles seraient impliqués des mineurs permettant la main-mise de financiers sur des hommes, influents de notre pays.

Rapport van A. Etiennne, ambtenaar van de gerechtelijke politie. Bij het lezen van het dossier ten laste van Montaricourt stelt men vast dat zij soms beroep deed op minderjarigen om aan de wensen van haar klanten te voldoen.

Bron: PV 1982 door de BOB van Brussel

GP-commissaris Peelos: "Er werd ons vrij recent gemeld dat tijdens een van deze orgieën twee minderjarigen om het leven kwamen."

24

(100 replies, posted in Politiek & Business)

Héél interessante link naar linkedin! De moeite waard om te lezen! Thnx.

25

(13 replies, posted in Organisaties)

Misschien een nieuwe topic starten?

AMDG bv.? hmm

26

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Hij was dus min of meer beschermd misschien? Volgens auteur Guy Bouten oefende (de Joodse) minister Jean Gol (Golstein) zware druk uit op de Joodse onderzoeksrechter Schlicker om “nooit, maar dan ook nooit, de moord op Juan Mendez (in 86) in verband te brengen met de Bende van Nijvel.” Ook onderzoeksrechter Luc Hennart, die de moord onderzocht, wilde van geen verband weten. Raison d' état?

Volgens sommigen zou de moord op Mendez nochtans een sleutel kunnen zijn om het Bendedossier te kraken.

27

(106 replies, posted in Prullenbak)

Tenslotte enkele weetjes bijeen gesprokkeld uit interessante postings v forumleden.
VDB, al bij al een markante figuur die vele waterjes doorzwommen heeft en het (bijna) ongestraft heel ver gebracht heeft!


RENNE: Adjudant Goffinon verzond in 1981 zelfs een brief naar de procureur generaal om VDB wegens betrokkenheid in drugshandel te laten arresteren. Op dit verzoek kwam nooit een officiële reactie. Ook majoor Vernaillen stelde in november 1981 onderzoeksrechter Bellemans en generaal Bernaert persoonlijk op de hoogte van de betrokkenheid van VDB in drugstrafiek in bevroren vlees. Nooit werd hier gevolg aan gegeven.
 Luc Vanden Daele, een rijkswachter, had zich in de zaak van de diepvriessmokkel vastgebeten. Tegen de orders van zijn oversten. En het was zijn taak niet om speurwerk te verrichten. Op 31 maart 1981 werd Luc Vanden Daele dood aangetroffen met een kogel in de borst. De belangrijke dossiers die hij bezat werden nooit teruggevonden. 

TROJAN: Een ontslagen kaderlid van ASCO, de heer Louis Sik, verklaarde voor de rechtbank dat Vanden Boeynants voor 700 miljoen commissiegelden ontving voor de contracten met ASCO.

DIM: Behalve Kaatje Schrijvers, zie vooral ook het werk van David Teacher (voor AESP, Cercle Pinay, Bilderberg, P2, MAUE, ...). "Rogue Agents". De basis voor ieder die aan "de dossiers" wil beginnen en de "bovenbouw" van organisaties zoals WNP wil begrijpen.

DE NIEUWE SNAAR: VdB was al in zijn begindagen sterk anticommunistisch en groot voorstander van Rex, een fascistische beweging die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de nazi's.
Flirtte met andere nazi- en fascistische bewegingen, waardoor hij in conflict kwam met zijn vader.

BEN : Bij de plannen voor een staatsgreep zou de naam van Vanden Boeynants meermaals gevallen zijn - althans, dat verklaart Vernaillen.
- 'Begin maart 1992 werd Paul Vanden Boeynants door een arrest van het Hof van Beroep in Brussel in ere hersteld. Zijn veroordeling tot drie jaar celstraf met uitstel wegens fraude en schriftvervalsing werd hierdoor definitief uitgegomd. De man heeft opnieuw een blanco strafregister. 
-De Franstalige christendemocraat toog onmiddellijk naar justitie om een klacht wegens eerroof tegen deze madam in te dienen. Hij ontkende in alle toonaarden ook maar ooit bij een seksfuif aanwezig geweest te zijn. Inmiddels is het verhaal van Maud Sarr danig in waarde gedaald. Ze was nooit getuige geweest van de Roze Balletten, had het ook maar van horen zeggen, is in het verleden al eens veroordeeld wegens het afleggen van een valse verklaring, en kreeg van de VTM duizend gulden voor het interview.

MEROVINGER; Niet de Rijkswacht die geïnfiltreerd zou zijn door extreem rechtse organisaties om de macht over te nemen, maar de Staatsveiligheidsdienst ‘is een staat in de staat’. Met een man aan het hoofd die niemand naast zich duldt.
En dan wordt België getracteerd op verontrustende bekentenissen over de "ontmoedigende contacten" tussen de oud-premier en Albert Raes, sinds jaar en dag de machtige administrateur-generaal van de Belgische BVD

Raes zou VDB tijdens diens premierschap twee keer bewust op het verkeerde been hebben gezet.
Eén keer, door geen informatie door te spelen over het ronselen van Belgische huurlingen die in het toen zeer onrustige Zaïre zouden gaan vechten, en een andere keer bij de benoeming van een hoge ambtenaar. Het komt nooit meer goed tussen Raes en Vanden Boeynants.

L'ex-membre de l'organisation d'extrême droite Westland New Post (WNP), Michel Libert, a désigné ce week-end l'ancien Premier ministre Paul Vanden Boeynants comme dirigeant de ce mouvement.

BEN: Volgens rechter Amores y Martinez Amore van de Correctionele rechtbank waren in het dossier "VDB" niet een maar honderden bewijzen voorhanden dat hij een onverbeterlijk fraudeur was. Ternauwernood ontsnapte deze "staatsman" aan een werkelijke celstraf. 

COCONUT: In een nota uit 1980 doet de internationale wapenhandelaar Dirk Ykelenstam zijn beklag: 'De commissies liggen tegenwoordig veel lager. Door mijn speciale relatie met Vanden Boeynants is hij bereid iets met mij te doen'
Over de doden niets dan goeds, maar of dat bij Paul Vanden Boeynants zo zal blijven, is niet zo zeker. Tijdens de Agusta/Dassault-affaire bleek dat VdB in staat was om geheime commissies te ontvangen op Franse en Italiaanse wapenverkopen in het Midden-Oosten, zo ontdekte Georges Timmerman.

HERVE:  De eerste Bendecommissie probeert erachter te komen aan wie Albert Gillet zijn abnormaal vervroegde vrijlating te danken heeft en stelt de vraag aan adjudant Guy Goffinon. Goffinon wil daar niks over zeggen zonder toestemming van een magistraat en die krijgt hij niet, zegt hij.
Iedereen denkt aan Vanden Boeynants.

28

(100 replies, posted in Politiek & Business)

Ik heb het boekje 'Het Leugenpaleis VDB' door Hugo Coveliers nog eens overlopen. Hier enkele nota’s die waarschijnlijk door de meest forumleden wel gekend. Bekijk ze als opfrissertjes

Uit de verslagen vd Parlementaire onderzoekscommissie van 21-2-1990

Cercle des Nations

Commissie: In rapporten vd rijkswacht (Majoor De Cockx) die we hebben wordt gesteld dat u een vd dirigenten en financiers zou zijn van de NEM-clubs. Deze NEM-clubs zaten wellicht achter een eventuele staatsgreep.
VdB: Had die bewijzen? Dit is een schande!
VdB: Ik maak geen deel uit vd raad van bestuur van de Cercle des Nations. Ik ben er ooit 2 of 3 keer gaan eten. Maar hij vergeet te zeggen dat hij erelid was.

Groep G

Commissie ivm de goep G: Lekeu heeft met een andere wachtmeester Mievis een uiterst rechtse groep gevormd die waarschijnlijk niet groot was 10?20?30? personen en die overal trachtte te infiltreren
VdB: Groep G ken ik niet. Nooit van gehoord

- Info-vergadering van groep G: Een aantal van onze rechten zoals het eigendomsrecht of de vrije meningsuiting zijn in essentiële waarden van onze beschaving. Die waarden zijn in gevaar en wie de naam vrije mens waardig is kan niet ongevoelig blijven voor het rode gevaar.(!)

PIO

VdB over de rol van het PIO: Dit bureau werd op voorstel van Generaal Roman opgericht toen we vaststelden dat er een campagne gevoerd werd tegen mijn voorstellen inzake uitstel van legerdienst en het statuut van gewetensbezwaarden. De taak was voordrachten voorbereiden en pers-revues maken (!)

CEPIC

VdB over de rol van het CEPIC: Bestond uit mensen die vonden dat de fiscaliteit te hoog was, dat er een overvloed aan ambtenaren was, dat goede ambtenaren te weinig betaald werden, dat de invloed vd vakbonden te groot was en dat er een tegengewicht nodig was.
Commissie: Men zegt dat CEPIC en uzelf het Front de la Jeunesse gefinancierd hebben
VdB: Dat is schandelijk! C’est honteux! Ik verwijs naar François Mitterand:”Lieg, lieg zolang tot de leugen het aanschijn vd waarheid krijgt.”

- VdB schaatst hier vlot naast de waarheid. Het PIO werd in 1974 opgericht door VdB minister van landsverdediging als een paralelle militaire inlichtingendienst en werd geleid dr de extreem-rechtse majoor Jean-Marie Bougerol.
In 1979 werd Bougerol ook ingezet om de perslekken in het kabinet van Defensie op te sporen ivm de merkwaardige levering van pantsers aan het belgisch leger, het Eurosystem dossier en de rol vh prostitutienetwerk van Fortunato.
Het PIO werd door de legerleiding wel opgedoekt maar verhuisde de brusselse Belliardstraat 39 onder de nieuwe naam PDG waar het hoofdkwartier vh CEPIC gevestigd was en waar Baron De Bonvoisin de allerhartelijkste contacten onderhield met Nouvel Europe Magazine, de NEM clubs en het Front de la Jeunesse. Via deze NV incasseerde De Bonvoisin grote bedragen van bedrijven en banken om ze te herverdelen over de PSC, het CEPIC, de kiescampagnes v politieke vrienden van VdB.. Het staat vast dat VdB in al deze organisaties een leidende rol speelde. Het is onmogelijk dat hij niet op de hoogte was vd onderlinge verstrengeling en financiering.

- Vertrouwelijke nota vd staatsveiligheid: de Bonvoisin betaalt de huur vh NEM, ook de bezoldiging van Francis Dossogne en het anti-communistische blad “INFOREP”.
Tevens steunt de Bonvoisin via via het “Front de la Jeunesse” ook financieel”.

Latinus

Commissie: Latinus was lid van PIO en CEPIC

VdB: Nooit!

Commissie: Hij was tevens lid vd PSC van Molenbeek.

-In 1980 schreven een reeks prominenten om Latinus aan een baan te helpen op het ministerie van arbeid en tewerkstelling. Vrijwel de volledige PSC-CEPIC top: VdB, Jean Breydel, Cecile Goor, José Desmarets en Pierre Jonnart. 10 jaar later lijden deze excellenties aan collectief geheugenverlies: Latinus? Connais pas.

Drugs

Commissie: In mei 79 beginnen er verdenkingen te rusten op commandant Francois. Wachtmeester Francois Raes spreekt er zijn oversten over, schrijft een brief nr de generaal maar krijgt geen antwoord en gaat uteindelijk naar substituut Michel Peytier in het justitiepaleis in Brussel. Raes werd aan de kant gezet.

VdB: Ik weet dat allemaal niet meer zo goed. Van de affaire Francois heb ik het eerst via de pers gehoord.

Commissie ivm het transport van drugs in bevroren vlees door de firma Congel vanuit Luxemburg:De heren Goffinon, Raes en Vernaillen hebben dit verklaard.

VdB: Ik ken de firma Congel niet. Deze firma bestaat niet in Belgie. Ik heb alle handelsregisters nagekeken. Ons bevroren vlees komt trouwens uit Argentinië. Dit is een leugenachtige kwakkel. Ik zeg dat het een schande is en de eerste die nog over die drugzaak durft te schrijven kan het voor een rechtbank gaan uitleggen.

Commissie: De firma Congel bestaat uiteraard niet in België maar wel in het Groot-Hertogdom Luxemburg.

- Er zou wél een verband VdB-Congel zijn. Congel is een dochteronderneming van de firma Ghysels waarvan VdB mede eigenaar is. Er zou een connectie zijn Ghysels - MMC of de Mediterranean Meat Company die opgericht is in Malta in 1981. VdB zijn naam vindt men wel niet in de oprichtingsakte van dit bedrijf maar wel bij een van de stichters aandeelhouders namelijk het Zwitsers bedrijf AG für Gastgewerbe Betriebe waarachter een zekere VdB schuilgaat.
VdB werd tijdens het fiscaal fraude proces door eerste substituut René Marchal ‘een bedrieger en een valspeler’ genoemd. Voor voorzitter Amores was hij een ‘diepgeworteld, verstokt en onverbeterlijk fraudeur’.

Maar Vdb tenslotte, emotioneel: ‘Ik ben ervan overtuigd dat de meeste commissieleden over voldoende gezond verstand beschikken om zich niet bij de neus te laten nemen, maar laat u me toe me nogmaals mijn droefheid (!) te uiten over een zo grote midelmatigheid en een dergelijke afrekening via tussenpersonen’.

- In het fraudeproces kwam naar boven dat VdB eigenaar van ongeveer 80 bedrijven was

De Staatsveiligheid

VdB: Ik heb persoonlijk vastgesteld dat de administrateur-directeur-generaal vd staatsveiligheid (Albert Raes) niet aarzelde om tegen de eerste minister te liegen. (Het betreft het “dossier De Vlieghere”). In 1981 realiseerde ik me niet dat Albert Raes een rapport had bezorgd waarin CEPIC als een extreem rechtse organisatie werd beschreven. De heer Godbille heeft hier voor deze commissie verklaard dat dit rapport inexact en vals is. C’est de la qu’est partie l’intoxication.

- VdB loog wanneer hij voor de commissieverklaarde door de staatsveiligheid niet op de hoogte te zijn gebracht over de mogelijke aanwezigheid van huurlingen in Zaïre op het moment dat de Belgische regering besloot paracommando’s te sturen. De staatsveiligheid bevestigde echter gedetailleerde rapporten bezorgd te hebben omtrent de rekrutering van huurlingen, de identiteit van hun chef en hun verplaatsingen.

29

(36 replies, posted in Roze Balletten)

Spectator Of Life wrote:

De eerste die me een serieuze link kan uitleggen tussen MOTIEF schietpartij Delhaize Aalst en heel dat roze gedoe moet nog altijd opstaan.

Met de overvallen niet natuurlijk, maar deelnemers worden ondermeer hierdoor wel het voorwerp van chantage en alzo beïnvloeding van onderzoekers en magistraten.

Zo bijvoorbeeld:

  • Het onderzoek ivm Lydia Montaricourt (call girl netwerk) komt vreemd genoeg tereeht bij de eerste Substituut van Brussel Jean Depretre, op dat moment bevoegd voor de afdeling Jeugd van het Brussels parket en dus onbevoegd in deze zaak. Verrassend milde straf. Fortunato Israel die eveneens een prostitutienetwerk uitbaat maar de zaak wordt door Depretre om onbegrijpelijke redenen zonder gevolg geklasseerd. Tijdens een huiszoeking in haar appartement te Brussel op 19 februari 1979, werd een lijst van haar klanten gevonden, brieven en foto's van de "roze balletten"

  • De centrale figuur in het dossier van de Roze Balletten is Josianne Jeuniau ex-echtgenote van Dr. Pinonwelke de minnares is van een agent van de Staatsveiligheid (Smets). Na haar scheiding van Pinon kwam Jeuniau als privé-secretaresse van Jean Gol op diens kabinet van Justitie terecht.

  • Ook Paul Latinus is in het bezit van een kopie van het gerechtelijke dossier van de Balletten. Latinus heeft een hele stapel dossiers, maar dat van de Balletten beschouwt hij als zijn levensverzekering.

  • Onderzoeksrechter Francine Lyna onthult dat procureur des konings Jean Deprêtre van Nijvel in het bezit is van dat dossier en het bewaart in zijn kluis. Want dat is wat hij haar heeft verteld. Als zij hem om dat dossier vraagt voor haar onderzoek weigert hij het te geven, met als argument dat er niets zou instaan. Maar merkt zij op, en wellicht wij allemaal, waarom moet hij dat dan in zijn kluis bewaren als er niets zou instaan?

Enzovoort... enzovoort...

30

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Enkele nota's ivm Bouhouche:

  • Bij de garagebox in de Hippocrateslaan in Woluwe hoorde volgen auteur Hilde Geens ook een flat die Bouhouche onder de naam Roberto Castaldo had gehuurd en waar hij op een terras een zendmast (!) had geïnstalleerd. Het wijst volgens insiders toch op een gestructureerde organisatie die verder gaat dan diefstallen van koffie en olie.

  • Zelf verwijst hij meermaals naar “een gestructureerde organisatie”

  • Bekende aan Philippe De Staerke in de gevangenis dat hij voor zijn leven vreesde door “une organisation structurée”

  • In Knack in november 1987 werd geopperd dat niet alleen Bultot, maar ook Bouhouche in opdracht van (onbekende) derden onder meer de bende De Staerke zouden hebben betaald voor het plegen van de betrokken overvallen

  • Uit zijn brief in de gevangenis:” Mijn vrouw Babouche deelt deze strijd niet met mij omdat ze het niet begrijpt en hem nooit goed heeft kunnen vinden.”

Maar ja, hoe hoog moeten we opklimmen... paden verdwijnen in de mist...