1

(383 replies, posted in Andere Personen)

C.P. wrote:

Thierry SLIMAN gedurende de jaren tachtig. Photo courtesy P. Verdin. wink

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/fb_img11.jpg

mdanielsUK wrote:

Vandaag hebben de onderzoekers van de Cel Waals Brabant een nieuwe robotfoto vrijgegeven. Deze man werd gezien in een wagen op de E40 ter hoogte van Ternat. Deze man zat aan het stuur van een Golf en keek de getuige aan. De robotfoto werd enkele jaren geleden gemaakt door middel van hypnose.

http://www.bendevannijvel.com/gfx/robotfoto_aalst_chauffeur.jpg

Meer » Onderzoek

De vraag van € 250.000,-.

2

(219 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Aha, oké, ik hoop dat ik nog de nodige bijdragen over de Franse verdachten van uw hand mag lezen.

3

(219 replies, posted in Onderzoeksdaden)

cascade wrote:

Die anonieme getuigenis is toch de basis van Adam's theorie? Valt te lezen op bladzijdes 32 en 34 van de Nederlandse vertaling.

Jawel, maar mijn perceptie was dat die anonieme, bij de rijkswacht als betrouwbaar bekend staande getuige op 07-10-1982 alleen Xavier Sliman heeft aangewezen als dader van de overval bij wapenwinkel Dekaise, op 30-09-1982. Uit het boek van Jean-Pierre Adam haalde ik niet dat die getuige toen - op 07-10-1982 - ook andere namen heeft genoemd, laat staan dat die andere namen toen door die anonieme getuige werden gekoppeld aan de overval bij wapenwinkel Dekaise. Enfin, ik zal het boek van Jean-pierre Adam er nog even bijpakken.

Billy& wrote:

Op zijn facebookpagina postte Jean-Pierre Adam zelf een andere versie hiervan. Over de feiten te Waver op 30 September 1982:

De derde dader verloor een Corsicaans mes van het merk Vendetta Corse toen hij voortijdig de Santana verliet om politieagent Haulotte te gaan neerschieten.

In deze versie is er dus geen sprake van dat er daags voordien een mes zou gevonden zijn bij een Santana geparkeerd in Waver. Welke versie is nu de juiste?

Bron » www.facebook.com

Precies en dan vraag ik mij af waar CP zijn versie vandaan heeft.

4

(219 replies, posted in Onderzoeksdaden)

712 wrote:

U moet het book van Adam i het Nederlandse versie lezen !

Heb dat boek gelezen, maar C.P. verklaart meer dan ik in het Nederlands in dat Nederlandse boek heb gelezen of staat bijvoorbeeld dit:

“Een anonieme getuige verklaart aan de politie van Hastière dat een Franse gangsterbende, bestaande uit de broers Thierry et Xavier Sliman, Edmond Masson en Pierre Mandelli, de daders zijn van de overval op de wapenwinkel Delaise in Waver enkele dagen voordien. Deze verklaring werd geacteerd in het proces-verbaal met nummer 2016. Kennelijk werd er door de speurders van Waver geen enkel gevolg gegeven aan dit proces-verbaal.

(post van CP van 22-11-2022 op deze website) er ook in? Zo ja, waar?

En dit:

“De dag voor de feiten, dus op 29 september 1982 omstreeks 16.00 uur, raapte een getuige een zakmes op dat uit de zak was gevallen van een van de inzittenden van een blauwe VW Santana die geparkeerd stond aan de rue Pré des Querelles in Waver. Op dit zakmes droeg was de vermelding "Vendetta Corsa" aangebracht, ongetwijfeld ging het dus om een mes van Franse oorsprong”

(post CP d.d. 22-11-2022), las ik ook niet in dat boek.

Maar ook hier kan ik mij vergissen.

5

(219 replies, posted in Onderzoeksdaden)

CP, ik weet niet wie u bent, hoewel ik soms dacht aan (een (oud-)collega van) Jean-pierre Adam. U beschikt(e) over informatie die in principe afgesloten was voor niet-intimi. Kunt u misschien nog meer vertellen over de ‘Franse piste’ en/of over Thierry Sliman, Xavier Sliman, Edmond Masson, Pierre Mandelli en Louis Gambini? Zo ja, heel fijn en zo nee, jammer, maar ook goed.

6

(219 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En dan wil ik het nu graag zelf zeggen: leçons de filatures betekent: lessen in het achtervolgen van iemand (in de auto) zonder zelf gezien te worden.

7

(219 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Op deze impliciete vraag aan Patrick Verdin:

“Encore une chose et puis j'arrête: je me demande si Thierry et/ou Xavier Sliman ont été impliqués dans le tir sportif et plus précisément le “practical shooting””, reageerde hij zo-even als volgt: “je sais qu ils ont fait des stages commandos et aussi des leçons de fillatures”.

Ik weet nog steeds niet wat hij bedoelt met de term ‘fil(l)atures’, althans wat bedoelt hij met “leçons de fillatures”?

» context.reverso.net

Mwah ...

8

(219 replies, posted in Onderzoeksdaden)

C.P., wat een prachtbijdrage, bedankt en ik schaam me een beetje dat ik dit niet heb gelezen en behoorlijk achter de feiten lijk te hebben aangelopen.

9

(731 replies, posted in 1982)

We zullen zien. Er is één vallend dominosteentje nodig, om met voormalig commissaris en onderzoeksleider Eddy Vos te spreken.

10

(731 replies, posted in 1982)

Toen Jean-pierre Adam in Brussel omstreeks het jaar 2000 in het politiearchief te Brussel op zoek ging naar de op microfiche gezette (vernietigde) papieren processen-verbaal over de zaak-Dekaise-Sliman, merkte een lid van de Cel Waals-Brabant, een zekere mijnheer Buron, de door Adam meegenomen foto’s van Xavier Sliman op. Daarop vroeg Buron wat Adam met die foto’s van Madani Bouhouche moest, over een formele herkenning gesproken ...

Dan is er nog die bij de rijkswacht van Hastière (=onderzoeksrechter Martine Michel) bekende en door diezelfde rijkswacht betrouwbaar geachte getuige - waarom is zijn naam nog niet naar buiten gebracht en waarom is hij niet ‘binnenstebuiten’ verhoord? - die op 07-10-1982 Xavier Sliman, uit het Franse Charleville-Mézières, aanwees als dader van de overval bij wapenhandel Dekaise, op 30-09-1982 in Waver. Het was diezelfde Xavier Sliman die door drie getuigen van die overval als dader werd aangewezen, blijkens de processen-verbaal van de rijkswacht van Waver. Dat Dekaise heeft verklaard ‘dat hij dacht dat hij de dader ergens van kende’, zou kunnen worden geplaatst in het raam van de daarvoor (wanneer?; weetjewel) door Xavier Sliman als Daniel Dekaise bezochte wapenbeurs in Aarlen, waar zij met elkaar hebben gezien en gesproken (over het ombouwen van militaire wapens naar jachtwapens), aldus Xavier Sliman.

De zaak-Vandeuren is niet, althans onvoldoende uitgekristalliseerd - ook niet door Hilde Geens -, waarmee ik wil aangeven dat mij, tot op de dag van vandaag, niet duidelijk is op welk moment en hoe Bruno Vandeuren weet had van de overval op wapenhandelaar Dekaise. Dat is de basis en bij gebreke daarvan staat het verhaal van en over Bruno Vandeuren en zijn vermeende betrokkenheid bij de overval op wapenhandelaar Dekaise wat mij betreft op losse schroeven.

Adam heeft een kardinaal punt - ik zeg: “goud in zijn handen” - als het gaat over de zaak-Dekaise en een interessant punt als het gaat over de diefstal van de Golf Rabbit van Geneviève Van Lidth de Jeugd.