11

(93 replies, posted in Andere Personen)

Geen idee waar ik volgende vraag moet plaatsen.

De OPC was een burgerlijke instelling. De Amerikanen hadden ook een militaire geheime dienst: het Psychological Warfare Center onder hetwelk de Special Forces vielen. Deze Special Forces dienden voor het voeren van een 'onconventionele oorlog', lees, de organisatie en het voeren van guerilla-oorlogen, sabotage en subversie, 'evasion and escape' en langdurige commando-operaties. Ook bij ons werden volgens een getuige mensen gerecruteerd voor de militaire tak door iemand van de Shape. Was dat commandant Falla, verbindingsofficier, en stevige relatie van Bougerol?


In bovenstaand stuk is er sprake van Falla, vriend van Bougerol. Om zijn aanwezigheid  in de Bunker te kaderen ( Front de la Jeunesse) vertelde Johan Demol dat hij er verliefd geworden was op een meisje, ook een zekere Falla die nu ergens rond Arlon woont. Het is mij nu pas opgevallen dat beiden dezelfde fam. naam droegen . Is er of kan er een band zijn?

( Demol wou het meisje zogezegd uit het Front halen maar aan zijn inschrijvingsnummer te zien was Falla pas na Demol ingeschreven in de Bunker, een leugen dus) Ik verwacht talrijke antwoorden op mijn vraag.........misschien beter een facebook vraag.

12

(80 replies, posted in Algemeen)

Wanneer we de gehele waarheid willen kennen, zullen de veiligheids- en inlichtingendiensten hun informatie uit de periode van de Koude Oorlog moeten vrijgeven en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. Dat geldt voor de binnenlandse diensten, maar ook voor die van de geallieerde naties, de CIA en de NAVO in het bijzonder. Dan pas kan de geschiedenis van de Koude Oorlog volledig geschreven worden. Dan pas kan de twijfel over de netwerken weggenomen worden en kunnen de terroristen zich niet meer verschuilen. Tot die tijd zijn eigenlijk alle verdenkingen niet alleen onvermijdelijk, maar ook gerechtvaardigd.

Bron » libstore.ugent.be (PDF)

Of zoals Bob Beijer laatst schreef, in de huidige tijdsgeest is dit onmogelijk. Hij bedoelde dat de koude oorlog van toen een "warme" oorlog geworden is.

Dossier sluiten of niet sluiten is en blijft hetzelfde als kiezen tussen de cholera en de pest. De dag dat onze huidige politici de deskundigen zullen aanstellen ( indien dit nodig zou blijken) is dag één van een nieuwe manipulatie.

Tot die tijd zijn alle verdenkingen niet alleen onvermijdelijk maar ook gerechtvaardigd.

13

(154 replies, posted in Hypotheses)

Welkom, helemaal mee eens..En met Leo natuurlijk. En met de inhoud van het artikel. Tot later .

14

(784 replies, posted in 1982)

Bellemans overleden

https://www.hln.be/binnenland/levensver … ~aac4824f/

15

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Laat ons positief blijven dus. Op dit ogenblik hebben we 3 ( drie dus) mensen op een forum die ons misschien eventueel iets zouden kunnen of willen vertellen. Alle 3 hebben ze er van kort of ver af "iets" mee te maken. Raar maar waar zitten ze alle drie op dit moment in het buitenland.Ze weten ondertussen alle drie dat er geen materiele bewijzen gevonden zijn. Ze weten ook alle 3 dat er met redelijk grote waarschijnlijkheid geen proces zal komen en komt dat er toch dan zou het op een paar dagen kunnen gedaan zijn. Geef ze dus een forum zodat ze kunnen spreken. En mochten er weer zotten opdagen die met de snelheid van het licht dit forum gaan claimen dan weten we met grote zekerheid dat dit met opzet gedaan wordt. Het forum is groot genoeg om de discussie over de al dan niet Sliman piste verder te zetten in vrede. Dus Vetter , probeer ons te overtuigen dat hetgeen ik wanpraktijken noem voor jullie of voor Bouhouche een opdracht was. Maar dan liefst met argumenten en niet met "ga je mond spoelen".

16

(601 replies, posted in Hypotheses)

Hoe noem je de (wan) praktijken van dit ? Beste Vetter.

"De opdracht was om daarop met 79 manschappen verschillende doelwitten in de hoofdstad onschadelijk te maken: de kazerne, Fort Zeelandia en de marinebasis. Maar er was ook een dodenlijst, met daarop de namen van Desi Bouterse, Harvey Naarendorp, Iwan Krolis en Errol Alibux. Geen opdracht voor Van Haperens manschappen, maar voor een Belgisch doodseskader. “Bouterse omleggen was niet mijn prioriteit. Het waren mannen uit België, zoals ene Madani Bouhouche. Die hebben later de Bende van Nijvel gevormd en met hun overvallen een waar schrikbewind gevoerd.”

17

(601 replies, posted in Hypotheses)

Vetter: "Dus nogmaals, als je niet met voorbeelden kan komen van (echte) wanpraktijken, niet van praatjes, houd je dan verder stil en ga je mond spoelen. Ik ben het zo zachtjes aan ook beu."

Mijn mond spoelen voor grofgebekte kerels zoals jij, jamais.  Zal ik je geheugen eens opfrissen ? Volgens mij is Bouhouche twee maal veroordeeld voor moord en heeft hij jaren in de gevangenis gezeten voor deze moorden. ( praatjes natuurlijk)

Vetter: "Alles kan, alleen ik ben 7 jaar vrij intensief met Bouhouche omgegaan en"

Al heb je met hem het bed gedeeld dan nog blijf ik de woorden wanpraktijken gebruiken al heb ik zelf het recht hem een moordenaar en een dief te noemen. ( van dieven gesproken..............) Ondertussen bulkt het internet van mensen zoals jij die zeer intensief met Bouhouche omgingen. Stap naar Marianne zonder Vrees man.

18

(601 replies, posted in Hypotheses)

Van welke planeet kom jij eigenlijk Vetter ??? Hier staan 92 bladzijden gevuld met de wandaden of wanpraktijken van Bouhouche en nu ga jij vertellen dat we zelfs niet mogen insinueren dat hij iets met de moorden te maken heeft. ( want wij hebben geen bewijs) . Wij hebben hier van NIETS bewijs.

19

(956 replies, posted in Bende De Staerke)

Naast zijn kijk op Philippe De Staerke die de mijne niet is vind ik dit toch zeer goed opgemerkt. Dit spelletje ( lookalike, nummerplaten.....wapens opnieuw samenstellen....) werd wel degelijk gespeeld. Naar mijn bescheiden mening hebben de speurders hier veel te weinig rekening mee gehouden. Dat komt er van als je op zoek gaat naar ordinaire dieven . De Bende van Nijvel ( die niet eens bestaan heeft) dat is meer psychologische oorlogsvoering dan wat anders. Trouwens, zet op de plaats delict één schutter neer die met veel gekletter op alles wat beweegt begint te schieten en bijna niemand kijkt nog naar wat er rond gebeurd ( konijnen, lichtbak).Ik loop niet zo hoog op met Hilde Geens maar toch vind ik dat zij de beste en kortste samenvatting ooit gaf "Beetgenomen". Alhoewel ik door de Bossi het oerwoud niet meer zien ook niet slecht vond. We hadden geen speurders maar "warboelspecialisten" nodig.

20

(147 replies, posted in 1983)

Wisten jullie dit eigenlijk? Een getuige van de vechtpartij en ter hoogte van Ceria CooVI?