41

(64 replies, posted in Robotfoto's)

Ik dacht dat sommige getuigen deze dader verantwoordelijk houden voor de werkelijk beestachtige moord op een aardige jonge vrouw uit de omgeving van Aalst bij de deur van Delhaize op 9 nov. 1985. Ik ga verder niet in op de details, het is één van die gruwelijk barbaarse afslachtingen in dit dossier waar ik zeer terneergeslagen van word. Ik zal niet gauw zeggen dat ik iemand haat, maar deze in-laffe klootzak haat ik, tot in het diepst van mijn hart.

In het dossier van Elnikoff komt ergens een verhaal naar voren dat hij in het verre verleden om één of andere flutreden een vrouw had vermoord. Hij gebruikte nog een ander woord wat ik bewust verzwijg in respect naar het slachtoffer, maar het is wel duidelijk dat Elnikoff zeker in aanmerking komt voor de 'oude'. Hij had duidelijk geen problemen om een vrouw van het leven te beroven, en eerlijk gezegd zie ik dat Leon De Staerke niet doen. Dat was zeker wel een gangster, misschien ook gewelddadig of een moordenaar, maar dit is zoveel erger, ik kan me niet voorstellen dat De Staerke zich zo zou verlagen. En dat geldt ook voor Habran, er zit echt nog wel een heel verschil tussen bijvoorbeeld een politie-agent doodschieten die een bedreiging voor je vrijheid vormt, en een onschuldige jonge vrouw werkelijk afslachten voor de ogen van haar twee neefjes.

42

(1,219 replies, posted in 1985)

Je posts zijn zeer uitgebreid, maar ik lees ze met veel plezier en interesse, Kurosawa!

43

(192 replies, posted in Andere Personen)

Bedankt voor Uw beider uitgebreide uitleg in antwoord! big_smile

Ik weet helaas niets over DNA en zo, dus dit is wellicht een domme vraag, maar er zal toch nog wel ergens familie van Beuckels leven, ik weet niet of ie broers of zussen had, en anders misschien neven of nichten, kun je daar dan helemaal niets mee doen om te vergelijken? Ik dacht dat het DNA van familieleden altijd dicht bij elkaar in de buurt zat?

44

(192 replies, posted in Andere Personen)

Daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Denk jij dat de uitvoerders met name buitenlanders waren Leo? Of heb je meer het idee dat het wel door SHAPE enz. is uitgedacht maar door Belgische moordenaars is uitgevoerd? Het één hoeft het ander ook niet uit te sluiten natuurlijk.

45

(192 replies, posted in Andere Personen)

Ik heb daar lang aan getwijfeld, toch lang gedacht dat het Bende-verhaal een nationale zaak was. Maar met de getuigenis van Joël Lhost, die volgens mij echt wel waar is, is het haast wel vast komen staan dat het veel meer over de grenzen gaat dan gedacht. Maar dat maakt het meteen veel moeilijker om ooit nog de waarheid boven tafel te krijgen.

46

(1,219 replies, posted in 1985)

In het topic over Roger Beuckels haalde Kurosawa iets aan wat ik nog altijd een beetje onduidelijk vind, namelijk het feit dat Philippe De Staerke werd herkend door iemand wiens naam we niet zullen noemen, maar die hem dus die zigeunervloek toewenste 'Te Dab termine boye', zoiets tenminste.

De getuige werd bedreigd door iemand met een riotgun, die hij als Philippe De Staerke herkende. Maar in de omschrijving werd die dader beschreven als middelgroot, corpulent, en met een gespikkelde jas. Op zich is het niet onmogelijk natuurlijk, en ik zal de laatste zijn die twijfelt aan deze getuige, maar ik heb me altijd afgevraagd of dit verhaal niet over twee verschillende daders ging; de middelgrote en corpulente man met de riotgun, en De Staerke die daar ook rond stapt met een wapen, wellicht ook een RG. Want Philippe de Staerke was toen in ieder geval niet middelgroot maar vrij klein en al zeker niet corpulent, al had ie volgens mijn wel een gespikkelde jas, daar heb ik toch wel eens iets over gelezen.

Zou het niet kunnen dat de getuige die twee silhouetten per ongeluk, in de volle hevigheid van dat vreselijke moment, door elkaar heeft gehaald. Dat De Staerke daar inderdaad liep, voor mijn part met een RG, en dat hij die een vervloeking heeft toegeroepen, maar dat de middelgrote, corpulente dader eigenlijk de 'killer' was die daar zijn vreselijke werk liep uit te voeren.

Kurosawa gaf het al aan, en ik heb dat ook altijd gedacht, dat Philippe De Staerke en de Killer op de parking zijn gebleven en niet of nauwelijks in de winkel zijn geweest.

En ja, dan zou die 'killer' uiteindelijk best Beuckels geweest kunnen zijn. Daar spreekt misschien niet zo veel voor, maar eigenlijk ook niet veel tegen. Natuurlijk klinkt Guy Bouten's overtuiging van 100% wel erg parmantig, maar dat wil niet zeggen dat hij geen gelijk kan hebben.

Op zich acht ik het ook niet eens onmogelijk dat Philippe De Staerke daar wel heeft rondgelopen, maar niet zo actief aan de overval heeft meegedaan. Ik ben alleen bang dat dit en een eventuele deelname van Beuckels wel nooit meer achterhaald zal kunnen worden.

47

(753 replies, posted in 1985)

Geeft ook wel aan dat deze hele operatie heel secuur is voorbereid en uitgevoerd, daar is duidelijk zeer goed over nagedacht. Net als in Aalst overigens, dat is vast niet allemaal door een paar idioten met een geweertje tussen pot en pint bedacht.

Zoals Ponsaers al schreef: Maar wie was die sinistere ceremoniemeester?

48

(22 replies, posted in Vragen)

Jawel, je hebt helemaal gelijk, en het verschilde nogal per slachtoffer. Lang niet alle slachtoffers hebben lang geleden. Maar ik bedoelde het eigenlijk niet eens zo in tijd gerekend, maar meer het feit, wat volgens mij haast niet te ontkennen is, dat ze bewust van vrij dichtbij met een riotgun op de hals van het slachtoffer schoten. En ik zal niet zeggen dat het slachtoffer daardoor een veel zwaardere doodsstrijd heeft, maar het is wel een afschuwelijk laffe manier om iemand te vermoorden. Op zo'n manier is het immers haast altijd raak. En denk je eens in wat dat voor nabestaanden heeft betekent, een geliefde niet alleen gedood, maar ook nog eens verschrikkelijk verminkt.

En daaruit trek ik dan de conclusie: ze waren niet alleen moorddadig, maar ook sadistisch, bloeddorstig, barbaars en ongemeen laf! Mej. Mulder probeerde op handen en voeten weg te kruipen, en vormde niet de minste bedreiging, maar ze werd zonder pardon de keel uit het lijf geschoten en ze mocht doodbloeden bij haar jonge neefjes. Dat is wel zo onbeschrijfelijk laf, wat ben je dan in godsnaam voor een.. Zoals ik al zei: op 9 november 1985 'was hell empty' en 'all devils' waren op de parking van de Delhaize Aalst. En ze lopen nog steeds vrij rond ook, dat is toch niet te geloven.

49

(753 replies, posted in 1985)

Kurosawa, een hele goede analyse, met diverse bemerkingen die ik ook al had m.b.t. de vraag of beide overvallen door hetzelfde team zijn gedaan.

En een gelukkig nieuwjaar allemaal, he! smile

50

(22 replies, posted in Vragen)

Bedankt voor de antwoorden allemaal! Inderdaad lijken we er niet onderuit te kunnen dat het gestoorde en psychopatische moordenaars waren, maar dan heb ik toch nog een andere vraag: Waarom zijn ze nooit gepakt?

Freddy Horion was denkelijk ook een psychopatische killer, maar er werd een gedegen onderzoek uitgevoerd, en Freddy was de sigaar. Maar inzake de bende van Nijvel lijkt er een hele machinatie aan krachten vrij te komen die valse sporen leggen, onderzoeken manipuleren, serieuze speurders uit het onderzoek wippen, en maar proberen dat potje dicht te houden.

Delhaize looft een dikke premie uit maar er komen alleen kansloze beschuldigingen uit over de buurman en de schoonvader. Waarom? Het moeten dan psychopaten zijn die verder niemand kent, anders waren ze allang opgepakt. Natuurlijk zijn de Zodiac-killer en Jack the Ripper ook nooit opgepakt, maar als de Bende van Nijvel uit het gewone milieu waren gekomen hadden ze volgens mij allang in de nor gezeten. In het gangster-milieu lekt zoiets geheid een keer uit.

Dus blijkbaar ultra-gewelddadige moordenaars uit een ander, niet gekend milieu.

LEO wrote:

Lief kindje, daar niet van maar toen ze begon te wenen heb ik haar een 'Rennie' tabletje gegeven.

De gruwel begon pas eind '85! De gruwel om de mensen wakker te schudden. De gruwel om paniek te veroorzaken. Het was lucratief onmenselijk leed teweeg brengen. De bevolking moest roepen om betere bescherming!

Waar een Rennie al niet goed voor is! tongue

Maar wat betreft die gruwel sla je de spijker op de kop Leo, ik kan me ook geen andere reden indenken.