3,711

(527 replies, posted in Hypotheses)

Insider, ik ben benieuwd naar je verhaal.

3,712

(140 replies, posted in Bibliografie)

Het boek staat nu al op nr. 2 in de TOP10 van de non-fictie boeken van de Standaard Boekhandel. Het verhaal achter de bende leeft dus nog wel degelijk in Vlaanderen.

3,713

(17 replies, posted in Bende Haemers)

Biggus Dickus wrote:

In dit filmpje komt Achille aan het woord (vanaf 2.33). Het is overduidelijk dat hij de natuurlijke vader van Patrick was » YouTube

Achille Haemers heeft ook een duidelijke bruine puist naast zijn neus. Misschien was het dus niet Patrick in Aalst maar wel zijn vader?

3,714

(99 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Boemerang wrote:

Foto uit juni '82. Als Bertje met zijn "jongens" naar een huizenveiling ging dan wist je dat je maar beter niet mee kon gaan bieden.

Voilà, het mysterie is opgelost. De bende was Benny Hill! lol

3,715

(29 replies, posted in 1980-1989)

Een kleine randbemerking: Oppuurs ligt niet ver van Temse. Forumlid chenda beweert de overvallers van de kogelwerende vesten gezien en gesproken te hebben in een café een aantal uren voor de diefstal. Hetzelfde café?

3,716

(40 replies, posted in Andere)

Interessant verhaal en eigenaardige toevalligheden maar wat is dan juist de link met de Bende van Nijvel en het motief van de gruweldaden?

3,717

(1,219 replies, posted in 1985)

Hestur wrote:

Ben voorlopig sceptisch, het is wel een straf verhaal. Op welke bron baseer je je hier? Heeft enkel Van den Abiel een dergelijke getuigenis afgelegd? Er moeten toch nog mensen dit gezien hebben?

Verhaal staat in het boek van David. Van Den Abiel heeft dit verhaal ook aan de speurders en de Bendecommissie vertelt.

3,718

(140 replies, posted in Bibliografie)

En toevallig nu het boek van David uit is, hebben de speurders hem nu ondervraagd. Ah ja, ze kunnen nu niet anders. De speurders moeten binnen 5 jaar toch tegen de buitenwereld kunnen zeggen dat ze alles uit de kast hebben gehaald om het mysterie op te lossen (zelfs een reconstructie van de aanval in Aalst) maar dat ze er jammer genoeg niet in geslaagd zijn. "We hebben nog eens in 2010 heel aandachtig naar het verhaal van kroongetuige David Van De Steen geluisterd en toch hebben we de daders en opdrachtgevers niet kunnen pakken, spijtig."

Kroongetuige Bende van Nijvel na 25 jaar verhoord

Een kwarteeuw na de feiten is David Van de Steen ondervraagd door speurders die onderzoek doen naar de Bende van Nijvel. Van de Steen keek op 9 november 1985 als kind van negen de 'reus' in de ogen. "Ik ben blij dat ik eindelijk eens mijn verhaal kon doen." Vorige week presenteerde Van de Steen zijn samen met Humo-journaliste Annemie Bulté geschreven boek 'Niet schieten, dat is mijn papa!'. Dinsdag werd hij door twee speurders van de Cel Waals Brabant drie uur lang ondervraagd.

Meer » Nieuws

3,719

(140 replies, posted in Bibliografie)

Het boek van David heeft mij heel sterk aangegrepen. Iedereen kende wel het verhaal van een negenjarig jongetje dat bij de aanval in Aalst zwaargewond werd en waarbij zijn ouders en zus brutaal werden afgeslacht, maar niemand heeft weet van de gevolgen van deze gruwelijke feiten: de lichamelijk en geestelijke revalidatie, de psychologische moeilijkheden, de leerachterstand, de praktische regelingen (erfenis, verkoop huis, uitkeringen, verzekeringen, medische kosten, ....) en daarnaast nog de confrontatie met het hautain gedrag van de speurders die nooit hebben willen luisteren naar het verhaal van David en zijn grootvader.

Uit wat David vertelt over de speurders, de bendecommissie, het onderzoek, Haemers, de recente reconstructie die vol fouten zit ... kan alleen maar besloten worden dat er gewoon geen onderzoek is en dat het zelfs niet mag onderzocht worden. Het is overduidelijk dat de waarheid nooit aan het licht mag komen. Er is wel degelijk een duistere kracht die heel de zaak in de doofpot houdt.

Ik begrijp nu waarom Eddy Vos zo bits reageerde in de uitzending van Goedele. Met zijn boek heeft David het deksel van de beerput gehaald en wordt er geen fraai beeld van de speurders beschreven.

3,720

(1,219 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Conclusie: Toen de rijkswachtpatrouille die normaal gezien tot 20u00 moest blijven, om 19u30 vertrok en naar de Villalaan reed (wat had ze daar te zoeken?), waren er nog wel degelijk rijkswachters (in burger) aanwezig in het warenhuis!

Tenzij de gewapende rijkswachter en de BOB'ers geen echte politiemensen waren maar bendeleden. Want het is toch wel heel eigenaardig dat deze rijkswachters en BOB'ers aanwezig zijn terwijl de overval nog bezig is en dat zij niets ondernemen om de over/aanvallers uit te schakelen. Ze houden enkel de mensen tegen zodat ze niet binnen kunnen. En nog iets: indien het om echte rijkswachters zou gaan hoe werden deze dan verwittigd van de overval en hoe zijn ze zo snel ter plaatse geraakt?

Dus bestaan er volgens mij maar twee hypotheses:

  1. Ofwel waren de mannen die Abiel Van De Steen gezien heeft valse rijkswachters en BOB'ers;

  2. Ofwel waren het effectief politiemensen die echter mee in het overvalcomplot zaten.