691

(1,141 replies, posted in 1985)

Eventjes achteruit, krap anderhalve maand voor het telefoontje naar deze radio vermoord de Bende van Nijvel 8 mensen en vallen er een aantal (?) gewonden. Twee weken ervoor vinden kinderen een tas met wapens bij de Delhaize parking in Aalst (stond toen in de krant?). België staat op scherp en is waakzaam. De Bende van Nijvel besluit om een groot risico te nemen en vraagt, vrij van vrees voor oplettende politie en meeluisterende burgers, een plaatje aan. Goeienavond, u spreekt met de Bende van Nijvel ja.

Optie 1: De DJ (niet de slimste) legt niet de telefoon op en zegt ook niet "wat is dat voor een zieke grap". Braaf zegt hij "komt in orde". Hij hoort de boodschap en herhaalt hem, schrijft hem op, leest hem na, leest hem een 15/30min. later nog eens en spreekt hem dan uit in de microfoon. Hij draait niet de plaat en ook niet het origineel (Way to Amarrillo) maar een andere. Er staat niet "Bert aan Ernie" of "Falcon to Snowman" maar Bende van Nijvel aan BvH en met een uiterlijk tijdstip, anders "is het te laat". Hij belt niet meteen de politie maar doet dit wel enige tijd (jaren?) later.

Uiteindelijk brengt de CWB uitgerekend dit naar buiten in de hoop dat ergens iemand zich na 20 jaar nog herinnert een persoon ergens in een telefooncel te hebben zien staan (i.p.v. iets waar we echt wat mee kunnen). Of hoopt Eddie Vos dat zich dan eindelijk eens die ene luisteraar meld die zegt de bewuste boodschap inderdaad die avond ook gehoord te hebben (kom Aalstenaren, dat moet zich daar dan toch rond gesproken hebben, vraag jullie ouwe Tante eens).

Optie 2: Die Dj is niet helemaal kosher (ergens gelezen op dit forum). Hij wil aandacht (is immers DJ). Hij kan goed uit z'n nek l*llen (is immers DJ). Eddie Vos brengt uitgerekend dit naar buiten, het zoveelste vage spoor. Leidt mooi af van vragen zoals wie of wat er dan daar op dat dak in Aalst lag als het niet de jongens van groep Diane waren want die waren zgn teruggetrokken (zo vlak na Eigenbrakel/Overijse en de wapenvondst bij de parking (dit laatste is bron Minimouse). Correcties welkom.

Tsja, wat is de waarheid. Eddie, vertel het ons eens. Eddie?

692

(39 replies, posted in Hypotheses)

Nu heb ik net mezelf even een lamme arm gescrold op het rapport van de Gladio-commissie waarbij ik ook nog eens tussen de lettertjes door probeer te lezen en een aantal dingen vallen me op (ik ben nu halverwege en hou het ff voor gezien). Dit is een link naar het PDF-bestand » www.senate.be

  • De STC/MOB (civiele Stay Behind) wil wel zijn rekenkundige en samenvattende staten overleggen   echter die zijn in beslag genomen door een Nijvelse onderzoeksrechter (Luc Hennart?) i.v.m. de zaak Mendez (waarom en wat zou daar dan mee gebeurt zijn?).

  • Naast de 2 Stay Behind netwerken van SDRA8 en STC/MOB is er sprake van een netwerk van SHAPE en (vermoedelijk) een netwerk genaamd CATENA. Men denkt dat er nòg meer waren.

  • Documenten van de State Department (USA) wijzen erop dat voor ieder gezamenlijk Stay Behind netwerk er nog een tegenhanger bestond van de USA alleen. Dit wijst dus al op tenminste 8 verschillende Stay behind netwerken in België.

  • De training door de 10th SFG wordt bevestigt echter geen specifieke ODA, ODB of ODC.

Als iemand het Commissie rapport ook heeft gelezen en correcties/aanvullingen heeft, graag. Zo heb ik, ook omdat ik nog moet wennen aan de opbouw en structuur van overheid/veiligheid/magistratuur in het complexe België, nog niet door of SDRA6 of 9 voorlopers/nakomers zijn van SDRA8 of dat zij gelijktijdig bestonden.

Voor wie nog denkt dat onze "bevrijders en beschermers van de democratie" in Europa wel netjes en integer handelden staat er op pagina 82 van het Gladio-rapport nog een leuk stukje uit "de nota van Westmoreland".

693

(39 replies, posted in Hypotheses)

Wie denkt dat de jongens van de 10th SFG toch gewoon net als iedereen over enige nuchterheid beschikken met dat verschil dat zij af en toe een kip de keel doorbijten dan wel een doodseskadertje trainen zo hier en daar en in Libanon (hè!), moet nu vast even slikken. De jongens van "wild Bill Donovan" (ook de oprichter van de CIA) gingen namelijk na WW2 in innige omhelzing met enkele elitejongens van de SS.

Volgens onbevestigde (!) verhalen op sites van ex SFG'ers en aanverwanten heeft men met een "operatie Ungeklugelte Wehrwolf" een fusie bewerkstelligd tussen een onderdeel van de 10th en enkele elite SS'ers die zich samen bekwaamden in een keur aan vechtkunsten en op schoolreisje ging naar oorden als Nepal. Wie wat weet over Himmler en zijn esoterische en spirituele hobby's zal het niet verbazen dat het clubje niet alleen trachtte uit te vinden waar "Indiana Jones" de heilige graal had verstopt maar dat zij ook samen aan Rüne-Yoga deden! (????)

Net als iedereen die dit leest dacht ik, "ja kom nou", maar ik heb toch eens Rune-Yoga ge-googelt. Bestaat het ook nog » www.runes-for-health-wealth-love-now.com Staan die tekens van ODA 51 er ook nog eens bij:

http://www.runes-for-health-wealth-love-now.com/images/runechartpic.jpg

Back to reality. Er is dus een link tussen de 10th met extreem-rechts, Libanon en foute Latino landjes. Iets wat ook in het Bende van Nijvel-verhaal terugkeert.

694

(39 replies, posted in Hypotheses)

noorderling wrote:

Ik vind dit een gezonde houding.

Dankjewel, echter het is niet zozeer mijn houding maar gewoon de betekenis van hypothese.

noorderling wrote:

In België ooit bewezen?

Niet in de zin dat zo'n zaak ooit voor de rechter is geweest (of ooit zal komen). Er zijn wel verklaringen hierover, o.a. de getuigenis Jean-Claude Marlair.

noorderling wrote:

Bende van Nijvel 1982/1983 er geheel niet in past.

Dit durf ik te bestrijden. Van de 5 bekende feiten gepleegd in '82 past alleen Dinant (feit1) er moeilijk in vanwege slechts 1 wapen gestolen en zonder geweld. Lembeek (feit 2) verzorgt de mobiliteit voor feit 3 & 4.

Maubeuge (feit 3) past in het GLADIO-perspectief want men breekt opzichtig in met veel lawaai op 100 meter (!) van het politiebureau en als die niet komt lijkt het dat men zelf maar even belt. Het geweld is "over the top". Buit is symbolisch. Politie staat in zijn hemd. Gevolg... Een nieuwe uitrusting voor het gehele (?) Franse politieapparaat.

In Waver (feit 4) zijn de nodige verwikkelingen tussen Dekaise (dempers) en internationale wapenbedrijven (lees geheime diensten).

In Beersel (feit 5) vermoord men een man met extreem-rechtse banden. Hij wordt gemarteld (verhoord) en zijn koffertje met "interessante" documenten verdwijnt. Zo'n 2 weken ('83) later vermoord men zijn oud collega Angelou, die ook al banden heeft met extreem-rechts.

De feiten in '83 zijn er teveel om stuk voor stuk te bespreken hier (maar liefst 12 feiten tegen 5 in '82 en 4 in de herfst van'85, incl. autodiefstallen). Hier beginnen de overvallen op de supermarkten. Als je ze allemaal eens met de datum erbij onder elkaar schrijft ontkom je (ik) niet aan de indruk dat het hier om een echte campagne gaat, daarbij is de buit minimaal en het aantal doden/gewonden (men schoot om te doden) neemt per overval toe. Van de 10 doden hebben er 3 directe connecties (Fourez en Dewit, Angelou) en 3 vermeende connecties (Van Camp, echtpaar Szymusik). Er valt natuurlijk over ieder feit nog meer te vertellen maar wetende dat ik al van de lange stukken ben tracht ik het nu eens zo kort mogelijk te houden.

695

(39 replies, posted in Hypotheses)

geronimo wrote:

Ze hebben wel de tijd genomen om een smiley op de bomen te tekenen.

Ben ik toch maar effies snel weze kijken of er niet een smiley op die SS-ring stond. Gelukkig niet! smile

geronimo wrote:

Een geluk dat er mensen zijn zoals jullie

Deze bal tik ik graag door aan de dames/heren ervaren forumleden en Ben in het bijzonder.

geronimo wrote:

Je uitleg zal wel kloppen - komt jou verhaal dan weer aan te pas.

Begrijp goed, dit is een hypothese, een veronderstelling, niet iets wat ik per se als waarheid zie. Er zijn tot nu toe wel een aantal gronden waarom deze hypothese uitgezocht zou moeten worden. Wellicht komen we meer te weten over het nog steeds grote mysterie GLADIO. Wellicht komen we in deze hypothese op de usual suspects in de bende uit. Misschien komen we iets tegen waarmee we kunnen uitsluiten dat er een link is naar de bende. Dus alles wat serieus - kan bijdragen aan/helpt ontkrachten van - deze hypothese is dan ook welkom!

696

(66 replies, posted in 1980-1989)

Een mooie reminder trouwens van hoe de waarheid niet alleen op internet maar ook in het veelgeciteerde boek van D. Ganser (die ook alleen maar citeert) een eigen leven gaat leiden is de soldaat Fresches die dan weer eens lichtgewond zou zijn, dan weer een oog kwijt en dan weer eens twee dagen later (volgens Ganser) zou zijn overleden. De man leeft gelukkig nog zij het zwaar invalide en een Amerikaanse soldaat is bij een andere gelegenheid aan zijn oog verwond.

697

(66 replies, posted in 1980-1989)

Maarten, als je daar bij de link naar die sribd site op "in cache" klikt kom je er toch bij. Echter het kan makkelijker want het krantenartikel in kwestie is vandaag op deze site geplaatst (nog bedankt Ben).

Hier doen de Commandant en een invalide geraakte soldaat als ook de betrokken ex-para, hun verhaal over de aan de CCC toegeschreven raid op de kazerne van Vielsalm.

Daders » Getuigenis Jean-Claude Marlair

698

(39 replies, posted in Hypotheses)

Een verschil met het BOPE-logo is o.a. dat je voor deze zeldzame collector-items veel eurootjes mag neerleggen. Ik heb deze ongeautoriseerde patches (military-insignia.us) met honderden andere vergeleken op meerdere sites en je ziet zelden deze schedel op deze manier getekend. Een dolk met twee pijlen is een vast SFG-logo, echter hier zijn het tweezijdige zwaarden (ook het GLADIO-logo). De kleur zwart betekent dat het een veldunit is (alles heeft in deze patch-wereld zijn specifieke betekenis).

De verwijzing naar GLADIO is tot nu toe uniek (agenten heten Gladiatoren). Natuurlijk blijft het maar een zinnetje maar toch valt hierdoor een specifieke eenheid te koppelen aan GLADIO. Wat de onderste betreft, deze tekens heb ik nog nergens anders gezien. Alhoewel die schedel niet wijst op de SS lijken de tekens wel degelijk op rüne-tekens die ook op de SS-tötenkopfringe staan. De omgedraaide N betekent "sig" oftewel "strijd" en de pijl betekent zoiets als "god". De "N" is echter spits, gekanteld en niet synchroon, mmmh... Genoeg van dat mystieke nu! Misschien vertelt een expert ons straks dat het gewoon betekent dat dit een patch is van een kantoorunit.

Nog even melden dat je van de SFG niet alleen alles krijgt geleerd over de behandeling van kogels maar dat zij ook cursus "geavanceerd autorijden" geven en je er alles kan leren over Escape & Evasion (zoals o.a. in welke magistraat zijn gebied pleeg ik mijn misdaden en hoe zorg ik dat ik niet op te sporen ben).

699

(389 replies, posted in Mededelingen)

Beste Ben, ik kan het rapport van de Gladio-commissie nergens online vinden, of kijk ik soms ernaast? Misschien is het mogelijk om dit rapport (en meteen ook die van de Bende-commissies) te linken op de weblink-pagina of deze Pdf's ook zelf aan te bieden?

Een andere vraag is, mag ik het interview van De Conink met Marlair, Dislaire en Fresches overnemen en neerzetten bij Gladio/interview DC met Marlair, Dislaire & Fresches of vind jij dit te lang (3 pagina's)? Of krijg jij dan een boze De Coninck in je mailbox? In dit stuk doen zij tenslotte uitspraken die de bekende getuigenis van Dislaire in de BBC-doc vele malen overstijgen en daarom m.i. wel wat meer bekendheid zouden mogen genieten.

PS: Ik weet niet of jij dit gelezen en ook vind en ik weet niet wat Marlair voor de commissie zei.

700

(39 replies, posted in Hypotheses)

Onder de kop CCC, False flag of linkse terreur komen inzake de overval op kazerne Vielsalm de Amerikaanse 10th Special Forces Group in beeld als zijnde de "overgemotiveerde" instructeurs/ondersteuners van de  onofficiële (!) "overgemotiveerde" Gladio agenten. Op hun website staat dat zij o.a. zijn gespecialiseerd in Unconventional Warfare en Foreign Internal Defense Missions. Een hoge pief zegt er dat zij een ruime ervaring hebben in o.a. Nicaragua en Honduras met het trainen in "onconventionele oorlogsvoering (lees: de Contra's en de Deathsquads).

Enkele Patches van 10th SFG vielen mij, wegens afwijkende symboliek en kleur, nogal op tussen de verder veelal groene Patches. Als men verder zoekt op deze specifieke SFG onderdelen loopt het spoor op deze Legersite en elders, veelzeggend dood.

http://lh4.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TK3x3dvhrMI/AAAAAAAAAB0/j_ZLpR7B1is/PP-10th%20SFG%20ODB%20030.jpg
Operational Detachement B-030. C Company 1st Battalion. De tekst op deze opnaaier verwijst duidelijk naar GLADIO.

http://lh6.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TK3x3SwXfDI/AAAAAAAAABs/SEEdjToOpW4/PP-10th%20SFG%20ODA%20032.jpg
Operational Detachement A-o32. C Compagnie 1st Battalion.

http://lh6.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TK3x3b4LdZI/AAAAAAAAABw/P345v0qtHpA/PP-10th%20SFG%20ODA%20051.jpg
Operational Detachement A-051 Airborne. B Company 2th Battalion. Wat denken jullie bij het zien van deze symboliek?

Dit zijn voor zover ik kan nalopen de instructeurs en ondersteunende legereenheden van zowel de paar officiële als vele onofficiële Stay behind netwerken in tenminste België en Luxemburg.

(Ik lees net op de site Not My Tribe dat de 7th SFG betrokken is bij deathsquads in vele Latijns Amerikaanse landen, waar zij overigens vaak niet officieel op missie waren.)