501

(45 replies, posted in Hypotheses)

Aan een slagpin kan je inderdaad een wapen herkennen,maar het probleem is dat je deze vroeger op elke militariabeurs kon bijkopen.Slagpin veranderen en je wapen is weer clean.

502

(154 replies, posted in Hypotheses)

Hestur wrote:

Ik vind het frappant dat de Bende te Aalst de bewakingsschema's leek te kennen. Net bij een wisseling van de wacht sloegen ze toe.

Waarschijnlijk werden de warenhuizen enkele dagen door de bende in het oog gehouden.

503

(1,135 replies, posted in 1983)

Bedankt Boemerang, zal het verhaal van Nijvel nog is extra nalezen. We zouden er zelf eens een reconstructie moeten van doen dat zou veel klaarheid scheppen.

Boemerang wrote:

Hij is dus uitgestapt bij de eerste schoten of al daarvoor. Uiteindelijk hangt/ligt/zit hij weer bij de chauffeursstoel.

Wilde waarschijnlijk vluchten, maar heeft er de tijd niet voor gekregen. Bende wilde vluchten beletten en vuurden naar de radiator. Lijkt er meer en meer op dat het hier om een aangelegde hinderlaag gaat.

Staat de Colruyt nog steeds op dezelfde plaats en kan je het terrein betreden zonder een overtreding te doen? Zou anders met eigen wagen is een kleine reconstructie willen doen om een beter beeld te krijgen van de feiten. De foto's zijn goed maar ik krijg er kop nog staart aan.

504

(154 replies, posted in Hypotheses)

Leo, wat er niet klopt aan dit verhaal is, dat jij ongewapend aan de ingang staat (gevaarlijkste plek) en dat gewapende agenten (weliswaar niet goed getraind) zich binnen het complex verstoppen. Ook die snipers zouden je in geval van overval niet kunnen helpen, zij moeten een vuurbevel krijgen. Jullie honden zijn meestal wel goed getraind, maar tegen een overvalcommando als de bende zou het beestje het toch moeten ontgelden.

Dus chapeau voor al deze bewakers die in deze dagen aan de ingang van een warenhuis stonden.

505

(1,135 replies, posted in 1983)

  • De schoten vooraan op combi: radiator uitschakelen om vluchten te verhinderen.

  • Koplamp: Inderdaad, lijkt mij een hagelpatroon met vele kleine bolletjes. Daar het nacht was en de koplampen schenen word dit een target.

  • Deur chauffeur: Volgens mij geschoten van vooraan,en dan mikken richting autostoel (meest logisch).

  • Deur passagier: Kleine foto, maar volgens mij zitten de inslagen te laag om te doden.

Nogmaals: Met een .22 met kijker kan men tot op 100 meter naargelang de omstandigheden groepen schieten van ongeveer 5-10 cm. Ken iemand die op 50 meter met een .22 een groepje van 3mm schiet (indoor), en dit zonder kijker maar wel met diopter. Zou het hier om een  Pirate Mammoth Sniper techniek kunnen gaan. Te gemotiveerde agent moest uitgeschakeld worden.

506

(1,135 replies, posted in 1983)

Op deze fotos is waarschijnlijk met kaliber 12 gevuurd. Schat ongeveer van 7-12 meter » YouTube Hoe korter hoe kleiner de groepering.De loden bollen bestaan ook in verschillende diameters.

K& wrote:

Er zijn in Ronquières jachtpatronen gevonden met een zijsnede in het carton. Dit schijnt een truk te zijn van stropers om tijdens de jacht op klein wild met een licht hagelpatroon te schieten op groter wild door dat de loden balletjes vertrekken met het omhulsel en zo veel dichter gegroepeerd blijven dan standaard het geval is.

Deze techniek werd gebruikt om van een gewone patroon een slug te maken. Door het doorzagen gaan de bollen samen met het plastic omhulsel richting doel wat een zeer zware impact geeft (je kan het vergelijken met de slag van een voorhamer). Werd gebruikt voor de jacht op beren. Persoonlijk zou ik het niet aanraden wegens te riskant voor de schutter.

507

(1,219 replies, posted in 1985)

Hoe maakt Van Den Abiel zich bekend aan de rijkswachters? Overval is nog bezig,en een onbekende (gewapende) persoon komt naar de rijkswacht toegelopen. Als dat niet om problemen vragen is.

508

(43 replies, posted in Robotfoto's)

Ben wrote:

Ik zag enkel de kolf. In zijn handen had hij een jachtgeweer, een tweeloop met naast elkaar liggende lopen. Deze lopen waren afgezaagd. Ik heb dit duidelijk gezien daar er geen mikorgaan te zien was. Het is me tevens opgevallen dat het wapen vooraan ruw was."

Geeft me iets te veel details voor iemand die:

  • Veel te jong is om zoiets te weten.

  • Kind in stresssituatie zal op deze details niet kijken (heeft op dat ogenblik andere zorgen,en terecht).

  • Jachtgeweer met 2 naast elkaar liggende lopen hebben als mikorgaan een kleine korrel.

Is deze pv wel van David? Als het antwoord ja is zou ik toch graag weten waar die kleine al deze informatie over wapens haalt.

509

(271 replies, posted in Algemeen)

Is het mogelijk om is een vergadering bij te wonen? Waar kan ik hier informatie over vinden?

510

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

Bij de CCC was het er niet om te doen om slachtoffers te maken (klinkt dubbelzinnig), maar deze daders lieten telkens informatie achter over het tijdstip van de ontploffing. De bedoeling hiervan was om de mensen te evacueren zodat de bom enkel materieel schade zou aanrichten. Door slechte communicatie (politie, brandweer) zijn bij een aanslag op 1 mei 1985 2 brandweermannen om het leven gekomen in de rue des sols. Hoewel het niet hun bedoeling was om slachtoffers te maken hebben zij tot op de dag van vandaag geen spijt over hun feiten.

Wil de CCC hier zeker niet goed praten, maar je kan ze niet vergelijken met de bende van Nijvel. CCC: 27 aanslagen en 2 doden. Bende van Nijvel: ... aanslagen en 28 doden. Denk niet dat het dezelfde opdrachtgevers zijn anders had Ben een tweede forum moeten openen over de CCC en zouden de namen Pierre Carette, Bertrand Sassoye, Pascal Vandegeerde en Didier Chevolet enkel maar veronderstellingen geweest zijn.