31

(43 replies, posted in Robotfoto's)

Hestur wrote:

Hiermee is definitief aangetoond dat David de moedervlek al vermeldt vóór hij een foto van Haemers gezien heeft. Dat versterkt de waarde van zijn getuigenis aanzienlijk.

Belangrijk element wel dat er al sprake was van de pukkel voor dat hij de foto van Haemers zag.

32

(9 replies, posted in Robotfoto's)

De naam Haemers komt toch regelmatig voor, zeker in 1985 en niet door de minsten. Men zegt wel dat Haemers alleen voor het geld ging maar hoeveel geld stond er niet tegenover voor de Bende aanslagen. We kunnen wel spreken van een machtige organisatie of persoon die de hele boel financierde. Persoonlijk denk ik dan aan VDB als een belangrijke schakel, connecties zat, deed in wapen en drugshandel en kende Haemers entourage. En kreeg toch een soort van bescherming.

33

(99 replies, posted in Onderzoeksdaden)

LEO wrote:

Het vliegveldje, de ideale plaats om snel en spoorloos te verdwijnen in een licht vliegtuigje.

Vanwaar de link eigenlijk voort met de bende en het vliegveld? Of is dit gewoon een hypothese? De daders zijn gevlucht langs de N45 en ze zijn via Groot Beijgaarden en Ternat naar aalst gekomen met de auto, ik denk dat we hier wel zo goed als zeker kunnen zijn.

34

(99 replies, posted in Onderzoeksdaden)

K& wrote:

Bv. ze kwamen foefelen met BTW of drugs of dure wagens al of niet gestolen en door toevallige passages leerden zij deze familie kennen.

Er is een periode geweest waar er flink gehandeld werd in Aalst met drugs die afkomstig was van Nederland. Maar ja, in elke stad zal het zo wel geweest zijn en nu nog zijn hé. Dus er waren wel meerdere Nederlanders in Aalst aan het dealen.

35

(140 replies, posted in Bibliografie)

JOS wrote:

Normaal gezien zouden deze toch gelijk moeten zijn, Vos zal toch wel bij de reconstructie zich gebaseerd hebben op wat de getuigen hebben verteld, of is het verhaal van David in de loop der jaren wat veranderd?

Ik denk dat we op de echte details niet echt kunnen voort gaan in de reconstructie; er zijn ook voorbeelden van tegenstrijdigheden, bv van het aantal daders in de winkel. David zegt dat hij er 4 zag en anderen houden het op 3. Ook heel belangrijk want dan zou het inderdaad kunnen dat dader 4 langs de andere kant vluchtte of langs het Osbroekpad. De speurders kwamen toch ook terug op vorige info, de bende zou mogelijk bestaan uit 6 personen ipv 3.

36

(1,219 replies, posted in 1985)

stoffel wrote:

Is dat het AARC?

Ja denk het wel.

37

(1,219 replies, posted in 1985)

Ik neem er een stukje uit die misschien gelinkt kan worden aan onze noorderburen, aangezien er soms sprake is van Nederlanders bij de Bende en aangezien de Bende een aparte humor had. Maar hoe dan ook moeten er ook aalstenaars betrokken geweest zijn.

Naast Sinterklaas is Sint-Maarten nog een belangrijk volks- en vooral kinderfeest in Nederland. Met name in Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Brabant en Limburg trekken op de avond van de 11e november stoeten kinderen rond met lampions, gekocht bij de feestartikelenwinkel of zelf vervaardigd uit uitgeholde bieten.

Bron » www.annabee.net

Biggus Dickus wrote:

In mijn geboortedorp Rijmenam (bij Mechelen) wordt Sint-Maarten ook gevierd. Sint-Martinus is er dan ook de patroonheilige.

Wist ik niet dat Rijmenam ook Sint-Maarten vierde. Geldt dit voor heel Mechelen?

Raf wrote:

Op dinsdag 9 november 2010 is het 25 jaar geleden dat de bende zijn laatste aanslag pleegde te Aalst. Ik zou op deze avond graag een bijeenkomst willen houden op de parking van de Delhaize.

Lijkt mij een goed idee, als ik vrij ben kom ik zeker.

38

(15 replies, posted in Robotfoto's)

noorderling wrote:

Waarom zou Mendez met gezin en goed inkomen meedoen aan de Bende van Nijvel?

Niet vergeten dat Mendez ook van louche zaken werd verdacht, al dan niet waar. Je kan wel stellen dat hij op het laatste een groot schuldgevoel had en zéér paranoia. Na Aalst reageerde Mendez ongewoon, maar was het enkel omwille van het mogelijke gebruik van zijn wapens of was er nog iets aan de hand. Mendez was kind aan huis in Aalst.

Mendez is niet voor niets vermoord en in het verhaal leek hij inderdaad een probleem voor de Bende of voor een persoon die een schakel was van de bende (Bouhouche). Ik vind het interview van José Mendez wel interessant.

39

(1,219 replies, posted in 1985)

Filip wrote:

Ik ben op mijn 12 verhuisd van Aalst naar Antwerpen en hier weet, op een paar quizers na, niemand dat in Aalst De Sint komt op 11 november. Hoe wisten de daders dat wel?

Goede opmerking Filip, wat er op wijst dat het er mogelijk mensen uit Aalst bij betrokken zijn.

Filip wrote:

Ofwel is het puur toeval (solden van "Zwarte Piet"-pruiken in de lokale carnaval-winkel?).

Typische Bende humor om toe te slaan met pruiken en maskers (stad van carnaval is Aalst).

40

(601 replies, posted in Hypotheses)

Zouden geen enkele van die mannen contacten gehad hebben met de onderwereld? Het kan, theoretisch, maar de Bende zat tussen die 22 feiten niet met haar vingers te draaien, ze kwamen ook op straat, op café, ...

Ik denk dat de bende zeker contacten had met de onderwereld,net als de bovenwereld,maar als gewone gangster heb je er meer aan dan te zwijgen dan te praten,je gaat niet gaan bekennen ooit samen gewerkt te hebben met lands gevreesde bende.
Ik denk dat de bende eigenlijk niet zonder contacten verder kon.