2,971

(753 replies, posted in 1985)

Leo, heel veel dank voor de info, er is veel veranderd sinds 85 vermoed ik, nu ik begin het te snappen. Nog 1 vraag de krantenwinkel is dat links of recht van het amsterdammetje? Nog iets ik vermoed dat ze verkenning gedaan hebben op de vrijdagavonden voor de aanslag, jij meld dat je er 14 dagen weg was, wel ik denk dat heel veel geluk hebt gehad. Misschien zijn ze gaan kijken daar in de hoek of er een bewakingswagen stond, alhoewel dat ze blijkbaar inside info hadden over de bewaking en de aanwezige ploegen. Misschien hebben ze je geobserveerd de weken voordien?

2,972

(504 replies, posted in Algemeen)

K& wrote:

Er zou een vrouwelijk journaliste haar licht eens moeten opsteken bij zijn weduwe F. F. om te zien of dit om persoonlijke redenen was zoals Depr. of Fin. problemen, maar aangezien hij een getuige was in het verbranden van materiaal (na de dubbele moord) in de tuin van de moeder van Latinus en ook een oude vriend van Latinus, dan kan dit gewoon zijn dat hij teveel had gehoord.

Misschien derpessie en financieel? Nu nog Vin. en F.F.

2,973

(65 replies, posted in Organisaties)

dim wrote:

De kans is niet klein dat de reus op de foto Claude Delperdange is.

Was hij niet slanker? Of zou de reus op de foto misschien Luciano Bender kunnen zijn?

2,974

(753 replies, posted in 1985)

Leo, dank voor de info, hier is een foto van op het web van de ingang van de Delhaize is de locatie van de (oude) krantenwinkel hierop te zien? Dank je.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Overijse_Brusselsesteenweg_A.jpg

2,975

(753 replies, posted in 1985)

Nog iets Leo: ik ga er vanuit dat Finné in een hoek ligt en daarmee uit het gezichtsveld van de drukke parking of zie ik het verkeerd en is die plaats ook zichtbaar vanop de straat?

2,976

(753 replies, posted in 1985)

Leo, dank je. Jij kent de parking van toen daar een beetje. Heb jij misschien een strategische verklaring voor het feit dat ze daar beginnen schieten zijn? Ik zal zelf komende week tijd vrijmaken om te gaan kijken maar ondertussen zal er al behoorlijk wat veranderd zijn denk ik daarmee deze vraag.

2,977

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

OK,  laat ons nu eens simpel zijn en logisch. Bv. in '85 wat doen ze shokeren ( meestal doden ze eerst kinderen en of een familie), de CCC wat de doen ze shokeren, wat gebeurt er met Haemers op een bepaald moment shokerende aanslagen, neem eens een kalender van de herfst van 85 en kijk hoe alles zich opbouwt. Vele actoren waren toen gekend door bepaalde diensten maar er werd niets gedaan om hen te stoppen, kijk ook naar de garageboxen en andere er zijn er teveel om op te noemen maar ook de diefstal van wapens uit leger en rijkswachtkazernes. Door de zakken te vinden waren vele dossiers op slot. Om het eens simpel te bekijken.

En ik en heb daar geen complottheorie achter zitten of zo maar stel alleen maar vast dat wapens bijhouden over vele jaren van verschillende misdrijven en bendes uitzonderlijk is en zelfs dom. Maar ware het niet dat het volgende:

However, their most mysterious "joint venture," which raised serious questions, concerned weapons: ammunition, guns and bombs belonging to both groups were surprisingly found in the basements of the Italian Health Ministry.

Bron » Wikipedia

Op zich toeval het kan gebeuren maar de zeldzame munitie die daar gevonden is is gelinkt aan aanslagen van de Bende van Nijvel. plus dat sleutelfiguren ala Massagrande en Ciolini onder andere ook nog eens met een serieuze vinger gewezen worden. Dan vraag ik met toch af of er niet meer in het spel is dan een simpele bende boeven, maar eerder een mix met een groot brain er achter zie zakken. Misschien is het allemaal maar toeval maar het kan meer zijn ook. Bultot kende de Italianen goed. Denk ook eens aan de Paladin group (huurlingen), Massagrande was er een belangrijke pion in.

2,978

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Sebastiaan, of/en het in een groter kader zien en een reeks misdaden die door het vinden van de zakken buiten de bv. dossier bleven er bijhalen en het groter kader zien. Je mag niet vergeten dat eind '85 het land in rep en roer stond, wat toen aan het gebeuren was van maatregelen is uniek voor een land die niet in oorlog is, zie december Luik. Of was het juist wel in oorlog, en kan je de aanvallen in '85 als een oorlog zien.

2,979

(147 replies, posted in 1983)

Nu een domme of simpele vraag om toch verwarring te vermijden want alles moet blijkbaar 3 dubbel gecontroleerd worden in dit dossier. Die parking waar de wagen stond is van de Franse of Waalse overheid? Om zeker te zijn. En ook het zelfde bij de diefstal van de Peugeot zijn dit Franse of Waalse papieren die gestolen zijn?

2,980

(753 replies, posted in 1985)

Nu met alles zo een beetje gelezen te hebben, vermoed ik dat Finné de eerste dode was, gedood op de parking. Zijn grijze kleur kan te verklaren zijn door zijn 2 wonden en het draaien van het lichaam en de eerste dode. I.v.m. de getuigen heb ik 2 vragen: hoe ver is de kranten winkel van de ingang van de Delhaize? En waar stond het groepje plakkers links of rechts als je de gekende foto bekijkt van de Ford. Want dit is me nog niet 100% duidelijk.

K& wrote:

De dichte vriendenkring van Finné bestond ook uit de commissaris Devroom die in 1988 het CBW-onderzoek leidde, dus als die het ook niet heeft gevonden.

Dan denk ik aan de uitspraak van de 2de Bendecommissie de verwijzing naar buitenlandse diensten. Ook aan de zogezegde muur waarop iedereen botst. Hoe ver rijkt de macht van een Belgische onderzoeker in die wereld en hoeveel kan en wil hij op het spel zetten. Frankrijk kan hier ook een rol in spelen zie de dossiers naar waar je verwijst. Ciolini was naar het schijnt in Franse dienst, en in Overijse is er sprake van een verdachte auto met buitenlandse nummerplaat.