3,061

(39 replies, posted in Andere Personen)

Bultot kende Massagrande, toen Bultot naar Coveliers belde ivm. Bruno Vandeuren was Massagrande daar op bezoek. Ook is Massagrande verbonden met de Paladin group. En is hij op meetings geweest in Brugge of Diksmuide begin jaren 80. Tevens was hij officier bij de Italiaanse para's. Zijn naam komt in Belgie weinig voor maar internationaal is hij met veel verbonden. Hij had connecties met de Griekse fascisten de Libanezen, de Spaanse en Belgische fascisten.

In Italië heeft hij een verbond tot stand gebracht tussen linkse en rechtse terreurgroepen en de onderwereld om gezamenlijk het land in rep en roer te zetten. Tevens was hij actief betrokken in drughandel op grote schaal. Blijkbaar moet er een link geweest zijn met De Staerkes ik vermoed met Julien die genoemd word in het gestolen heroïne dossier, link naar de schoondochter van VDE. Het is een heel verdacht figuur, die in de periode van de Bende van Nijvel regelmatig in Brussel was.

3,062

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Door Getuigenissen in Aalst kan je zien hoe de bevolking regeert op de aanslagen. Merk de roep naar meer middelen op het einde van het filmpje.

3,063

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

De scarface bende waren ex militairen dacht ik gelezen te hebben, nu ze waren zeer gewelddadig en hadden veel lef maar ze schoten niet op kinderen, en de buit was groot. Gangsters schieten niet op kinderen.

noorderling, Franco die de oorlog tegen de ETA uitbesteed aan de Paladin Group een private organisatie, en die het staats apparaat voorbereide op de geplande machtsoverdracht aan de koning. Franco en zijn handlangers waren als de dood voor een opstand. Om maar een voorbeeld te geven. Het leger ten dienst van de echte machtshebbers waar de macht al generaties is.

Of in België is er altijd een machtstrijd tussen enerzijds de rijkswacht en de politie, maar ook het broos evenwicht van de troepenverdeling en de strategische wapens tussen het noorden en het zuiden van het land (vla en wal). Je mag niet vergeten dat de machthebbers van het zuiden (wal) de vraag voor meer autonomie van het noorden niet zagen zitten. Waardoor alle middelen om meer controle uit te oefenen welkom waren voor sommige. En de VS dacht het er zijne van.

Uiteindelijk komt het toch velen goed uit om het eventjes te laten gebeuren er is veel heel veel geld langs de kassa gepasseerd zonder over steekpenningen te spreken, de kassa rinkelt de economie draait en de massa denk dat alles onder controle is.

3,064

(168 replies, posted in Organisaties)

De CIA was een van de grote voorstanders van de privatisering van de beveiligingsdiensten juist om de macht naar hun toe te trekken. Volgens de VS was het één van de oplossingen om het probleem van het zwakke staatsapparaat in Belgie aan te pakken. Ook omdat de staatsveiligheid steeds minder de kaart trok van de VS. Heb laatst gelezen dat Belgie één van de landen is met het meest aantal politie mensen per inwoner ter wereld. Ze mogen nu niet meer klagen he enkel nog het echte werk doen en bijvoorbeeld werk maken van de Bende van Nijvel en tot op het bot gaan.

3,065

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Wat ze allemaal zeer goed kunnen is de heilige uithangen, ze waren er nooit bij hebben niemand verraden en mensen doodschieten dat was eigenlijk een ongeluk. Ze zaten blijkbaar zelf in een web gevangen en het kan dat ze gechanteerd werden om aanslagen/ overvallen te plegen. Ze kwamen zogezegd niet overeen maar toch plegen ze overvallen? En Haemers zal wel onder invloed van drugs driester geworden zijn. Vroeger dacht ik dat hij de reus niet was in Aalst, maar de laatste tijd laat ik het open.

3,066

(34 replies, posted in Bende Haemers)

Boemerang wrote:

In het licht van de mogelijke connecties tussen Haemers, De Staerke en extreem-rechts, en de contacten van het Front de la Jeunesse en WNP met het MSI, is het niet onbelangrijk te weten dat we verschillende keren informele verklaringen hebben opgetekend als leden van die bendes waarin wordt verwezen naar het feit dat ze ageerden als lid van een hogere organisatie. Bajrami heeft dat gezegd; Haemers heeft dat tweemaal gezegd; Philippe De Staerke heeft daarnaar verwezen; en Karafilis heeft daarnaar verwezen. Dat alles is het resultaat van de analyse van het denkspoor rond extreem-rechts.

Doet me toch sterk aan de Italiaanse situatie denken. Zeker als je de andere misdrijven uit de jaren 80 erbij neemt. Er zijn zoveel gelijkenissen en zelfs dezelfde figuren, tevens zijn er in Italië ook in eerste instantie bijna geen veroordelingen geweest. Wat me ook opviel in 1 van de vorige afleveringen van Haemers die over Smars. Is dat de personen die aanbod kwamen ivm Smars en het rechts milieu (Ciolini) waar Smars in vertoefde verwerpelijk vonden maar volgens mij wel goed kenden. En ook dat Lacroix uitdrukkelijk zei niet achter de daders te gaan zoeken.

Michel proficiat met je boek, hopelijk komt er een Nederlandse vertaling. Je kan eens contact opnemen met uitgeverij Van Halewyck de vorige boeken van Guy Bouten hebben het goed gedaan dus zal hij er wel voor te vinden zijn denk ik. Als je lezers zoekt om het na te lezen voor het in druk gaat mag je me altijd contacteren.

noorderling, als je je gemakzucht overwint zou je het toch eens kunnen overwegen om het eerste boek van Guy Bouten te lezen er staat namelijk veel info in. En ja, hij noemt veel namen maar juist dat maakt het boeiend om een bepaald beeld te krijgen.

3,068

(168 replies, posted in Organisaties)

In de thesis staan details van aanslagen van de Bende van Nijvel die mij nog niet eerder waren opgevallen in andere bronnen.

3,069

(168 replies, posted in Organisaties)

merovinger, super dat je er een tabel van maakt. Het is een interessante thesis, en deze bedragen zijn enkel voor de Rijkswacht en de politie zoals je meld en niet voor defensie of voor de beveiliging van privé gebouwen en of ambassades en dergelijke. In die tijd was 1 miljoen bfr veel geld je kon er toen een huis mee kopen als je dit omrekent naar wat dit vandaag zou zijn is dit gigantisch. Wat ook interessant zou zijn is te weten hoeveel hiervan naar privébewakingsfirma's gaat en welke opdracht uitbesteed werden.

Als men dan denkt aan de telexen die gestolen werden bij de NAVO de diefstal bij SIE, ook D'Ieteren en de supermarkten plus de doelwitten van de CCC zal er veel meer uitgegeven worden aan privébeveiliging. Ook de bevoegdheden van de orde diensten werden gevoelig uitgebreid. En als we dan kijken welke figuren overstappen van de ordediensten naar de privé en er firma’s oprichten of zetelen in de raad van bestuur komt er toch een patroon naar boven.

3,070

(34 replies, posted in Bende Haemers)

Viel me ook op de tekst was een naam vermoed ik iets in de zin van: Laila of Lilli.