91

(136 replies, posted in Speurders)

Twee opmerkelijke zaken in het artikel hierboven die ik ook in het boek heb gelezen:

  1. Beijer geeft toe aan Vernaillen, in bijzijn van een procureur, dat hij (+ Bouhouche + 2 anderen die hij niet wil aanduiden) op hem en zijn vrouw hebben geschoten. Hij zegt er ook bij een nieuw boek te zullen uitbrengen bij de verjaring van het Bende-onderzoek, maar die komt er niet en dus ook geen boek.

  2. Vernaillen zegt dat hij foto's heeft gezien van seksfuiven met minderjarigen:
    "Op een dag liep ik in het justitiepaleis voorbij het kantoor van een bevriende magistraat. Hij riep me binnen. ‘Herman, kom eens kijken!’ Hij liet me foto’s zien waarop volwassenen het met kinderen doen. Hij dekte de gezichten van de volwassenen af, maar volgens mij waren dat foto’s van de Roze Balletten en waren daar mensen van de rijkswachttop bij. ‘Wat gaan ze daarmee doen?’ vroeg ik. ‘Dat gaat naar boven,’ antwoordde hij. Zijn rang was te laag om zulke delicate dossiers te behandelen."

92

(273 replies, posted in Speurders)

Als ik mag afgaan op wat Eddy Vos allemaal publiekelijk heeft verkondigd dan is er toch wel deze constante in zijn theorie: er is volgens hem 1 persoon met het duidelijke profiel van psychopaat die de grote meerderheid van de moorden heeft uitgevoerd. Ik ben benieuwd naar wat zijn 'journalistieke, maar niet juridische waarheid' dan wel mag zijn wat betreft de identiteit van deze persoon.

De enige hint die ik zie in een interview met Eddy Vos:

"De geo-profilers maakten een kaart van de prilste Bendemisdaden. Aan de conclusie is bijna niet te ontkomen. Aanvankelijk is dit geen “Bende van Nijvel”, eerder een “Bende van Elsene”. Veel pijltjes wijzen in de richting van de Huysmansstraat, een zijstraat van de Universiteitslaan, waar Toumaniantz jarenlang woonde." [...]

"Hola, als iemand mij kan zeggen waar Toumaniantz zit, dan zit ik de volgende dag op het vliegtuig voor een rogatoire commissie. Dan verliezen we geen seconde.”

Hij of zij past in het plaatje?

“Laat het ons zo stellen, er is weinig dat ik liever zou willen dan een beetje DNA van Toumaniantz. Als u enig idee zou hebben waar hij zit, bel me. ’s Nachts mag ook.”

93

(18 replies, posted in Journalisten)

Van Haperen geeft in bovenstaande correspondentie met Douglas De Coninck uit 2013 ook aan een boek te zullen schrijven met Giles Scott-Smith. Met geen van beiden is er uiteindelijk iets van gekomen. Blijkbaar ben ik niet de enige die twijfelt aan zijn geloofwaardigheid.

94

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Pff, nog meer zaken aanvoeren zonder bewijs, zelfs geen aanwijsbaar motief, smijt het maar bij de overige 3 miljoen pagina's van dat. Hoeveel zitten er zo wel in dat groot complot?

95

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik ken daar dus niets van maar is dit ballistisch onderzoek later nog eens opnieuw gedaan en beschouwt men nu ondertussen de technieken van toen nog steeds als 'onfeilbaar'? Het lijkt er alleszins op dat deze expert er twee keer naast zat maar ondertussen wel per se Bouhouche wou vrijpleiten en de Borains laten veroordelen.

96

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De enige E.S. die ik heb terugvonden is in het onderstaand artikel:

"de Brusselse substituut Edwig Steppé, een magistraat met een CVP-etiket".

» Nieuws

97

(102 replies, posted in Speurders)

Volgens Guy Bouten was J. Leclercq, beheerder van het Amerikaanse Delhaizefiliaal, in een dispuut verwikkeld met rijkswachtkolonel Lhost over de liefde van een sm-prostituee.

98

(102 replies, posted in Speurders)

Gelet op de timing lijkt het er wel sterk op dat een nieuwe tip nav. de laatste tv-reportage waarschijnlijk mede de aanleiding was voor deze huiszoeking.

99

(13 replies, posted in Bibliografie)

Ben wrote:

Een trailer van de film » YouTube

Jezus, wat een zootje ongeregeld haha.

100

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Laat ons allemaal hopeloos vastklampen aan robotfoto's waar men al 30 jaar op scheel kijkt en het feit dat men enkel gezegd heeft 'dat Bonkoffsky de reus niet is', maar dus nog wel betrokken kan zijn!