341

(33 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik vond ook dit:

600x483

350x467

342

(7 replies, posted in Andere Personen)

kleur wrote:

Is geknipt en er zijn posts verdwenen. Ik geloof dat trojan zich de vraag stelde of een bepaalde robotfoto mogelijk Heaulme kon zijn.

Heaulme lijkt zelfs niet een beetje op de robotfoto die Trojan bedoelde. Daarom is het zoals Aubanel zegt inderdaad gek dat we aandacht besteden aan deze man. Ik denk dat elk land wel een gedetineerde gek heeft van 1m90 of groter. Dat zijn daarom niet allemaal potentiële Bende-reuzen. Een beetje meer research, gezond verstand en vooral geduld wanneer je iets de wereld instuurt, zou voor sommigen op dit forum geen kwaad kunnen.

343

(53 replies, posted in Gladio)

Ik herinner me vooral dit van de docu: In België had je een militair netwerk én een netwerk van de Staatsveiligheid. Die laatsten hebben in de loop der jaren al wat voornamen en initialen gelost. Langs militaire kant is er totaal geen medewerking wat betreft het vrijgeven van namen.

344

(66 replies, posted in Robotfoto's)

De foto die hier zopas geplaatst werd is van Patrick Dils. Die was 12 jaar in 1982. Lijkt me niet meteen Nr. 17.

345

(389 replies, posted in Mededelingen)

Merovinger wrote:

Er zijn soms problemen wanneer men een tekst kopieert naar het schrijfvak. Dan krijgen we die mededelingen van lettertype, vet, onderlijnd, ... Jij kan dit blijkbaar dan altijd wel achteraf netjes krijgen Ben. Maar het zou handiger zijn moest het kopiëren en plakken onmiddellijk in het juiste formaat gebeuren. Een heel vervelend probleempje.

Dat is heel eenvoudig op te lossen, Merovinger. Als je een tekst kopieert en in het schrijfvak plakt, dan neem je ook de lay-out van de oorspronkelijke website mee over. Die lay-out wordt hier vervolgens letterlijk weergegeven; dat wil zeggen ipv de tekst in bijvoorbeeld arial te tonen, wordt het woord 'arial' aan de tekst toegevoegd.

Wat je dan moet doen, is je gekopieerde tekst markeren en vervolgens op het icoontje klikken dat "Remove Formatting" heet. Het icoon bestaat een blauwe A met een soort stopbord (rode cirkel met witte horizontale streep), en kan je pas aanklikken wanneer je je tekst markeert. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

noorderling wrote:

Als ik quote, kan ik de cursor niet kwijt in het daarvoor bedoelde schrijfvak

Ik weet niet precies wat je bedoelt, maar dit kan misschien een oplossing zijn: ik plaats de cursor in de quote en ga vervolgens met de pijltjes van mijn toetsenbord naar beneden tot de cursor zich onder de quote en in het schrijfvak bevindt.

346

(502 replies, posted in Algemeen)

De grootste fout die je kan maken, is denken dat er na de verjaring plots heel wat gaat komen bovendrijven. Bultot en Beijer en andere beruchte namen uit het dossier die nog in leven zijn, gaan echt niet naar België terugkeren om een paar verborgen plaatsen met cruciaal bewijsmateriaal aan te duiden.

347

(169 replies, posted in Getuigen)

Niet Simpel wrote:

Inderdaad, aangezien mag worden aangenomen dat deze getuigen op de hoogte waren van de gruwelijke feiten lijkt het mij logisch dat men dergelijke informatie onmiddellijk naar de speurders stapt. Manipulatie?

Ze hadden de hele avond in een discotheek doorgebracht. Voor zover ik weet, staan er in discotheken geen televisies aan met de laatste nieuwsberichten. En aangezien we in 1985 ook het gebruik van een gsm of laptop met internet kunnen uitsluiten, is er een reële kans dat ze helemaal niet op de hoogte waren van de gruwelijke feiten in Aalst. Dat hebben ze waarschijnlijk pas een dag later ontdekt.

Bovendien vind ik het helemaal niet verdacht dat iemand pas na zoveel jaar naar de politie stapt met een getuigenis. De Bende van Nijvel was niet zomaar een Bende. Ook in de jaren 80 deden er al geruchten de ronde dat er wel eens rijkswachters bij de Bende zouden betrokken kunnen zijn. Dan denk je wel twee keer na voor je met je getuigenis naar buiten komt.

Los daarvan, moeten we ook voorzichtig zijn met de veronderstelling dat er een lijk naast/achter/voor de Golf lag. Als ik me niet vergis, heeft de man beweerd dat er "een massa" langs de auto lag. Enkel de vrouw herkende een mannenlichaam met lange mantel en donker haar. Dat is later al snel een lijk geworden toen bleek dat Eddy Nevens in Aalst in de richting van de daders had geschoten.

348

(760 replies, posted in 1985)

Als dat zo is, dan is de hamvraag: "Waar tussen Aalst en Leerbeek heeft de Bende zoveel tijd verloren?" Gebruiker Jurg& beweerde in dit topic dat de bende op een gegeven moment was gestopt om het kofferdeksel dicht te doen. Dit zei hij daarover:

"Naar aanleiding van de uitzending op VTM heeft een getuige zich na meer dan 20 jaar gemeld bij de Politie. Feiten gebeurde net na de overval op de Delhaize Aalst. De getuige is in Denderleeuw voorbij gestoken door een Golf met openstaand kofferdeksel. Golf is daarna langs de kant van de weg gestopt, getuige rijdt voorbij en ziet iemand vooraan uit de wagen stappen. Deze gaat naar de achterkant van de Golf, kofferdeksel wordt gesloten. Nadat de persoon terug is ingestapt rijdt de Golf met hoge snelheid weer verder. Getuige wordt voor een tweede keer ingehaald door de Golf."

Als die getuigenis klopt, dan is dat nogmaals een aanwijzing dat de Bende de N405 gebruikt heeft. Bovendien kan de Bende nooit een gemiddelde snelheid van 150 km/u gehaald hebben op de N405 als ze onderweg ook nog eens gestopt zijn om de koffer dicht te doen en dus lijkt het me heel onwaarschijnlijk dat ze voor de wegversperring was opgesteld al aan het kruispunt De Doorn gepasseerd waren.

349

(760 replies, posted in 1985)

Niet Simpel wrote:

Kan U of Kenza deze getuigenissen hard maken want dat zou zeer belangrijke informatie kunnen zijn. Zijn er nog andere forumleden op de hoogte van deze getuigenissen of is het een hersenspinsel?

Ik heb alle informatie uit dit topic gehaald. Ik heb dus geen idee of het verhaal van de drie getuigen aan de Strokapel waar is. Het zou dus inderdaad leuk zijn als iemand kon bewijzen dat die getuigenissen kloppen.

350

(760 replies, posted in 1985)

Als ze gemiddeld 150 km/u reden op de N405 dan deden ze, wiskundig gezien, 3'28" over de afstand tussen de brug over de E40 tot aan het kruispunt De Doorn. Ze zijn om 19u50 aan de brug over de E40 gezien door een getuige. Als de wegversperring er pas stond om 19u58 is het dus mogelijk dat ze dan al een tijdje gepasseerd waren aan de De Doorn. Veel trager dan 150 km/u kunnen ze op de N405 bijna niet gereden hebben, want dan zou de wegversperring hen opgemerkt hebben.

Als je dan even verder denkt en veronderstelt dat ze ook de rest van hun route op ongeveer die snelheid hebben afgelegd, dan is het zo goed als onmogelijk dat ze pas om 20u05 door de burgemeester worden opgemerkt voor de dubbele bocht voor Leerbeek.

Er zitten precies 15 minuten tussen het moment dat ze op de brug over de E40 worden gezien (19u50) en het moment dat ze, achtervolgd door een BMW, de burgemeester voorbij snellen (20u05) aan 200 km/u als we hem mogen geloven. Tussen die punten zit, als ze via de N405 (steenweg Aalst-Ninove) en N28 (steenweg Ninove-Halle) zijn gereden, zo'n dikke 17 km (zie Google Maps). Dat betekent dat ze die route aan een gemiddelde snelheid van zo'n 70 km per uur hebben afgelegd. Niet echt hoog voor gangsters die op de vlucht zijn. Als ze de N45 hebben gepakt (via het industrieterrein-Zuid) en dan de N28, dan wordt de route maar een 1 à 2 km langer en is hun gemiddelde snelheid iets meer 70 km per uur. Dat lijkt in beide gevallen niet overeen te stemmen met de burgemeester die zegt dat ze 200 km/u reden. Goed, die 200 zal wel overdreven zijn, maar 70 zal het ook niet geweest zijn.

Kortom, als de tijdstippen kloppen en als het waar is dat ze aan de Strokapel zijn gezien door drie getuigen, dan kan het bijna niet anders dan dat ze een omweg gemaakt hebben via de kleine straten van Pamel, Roosdaal en andere dorpen uit de buurt om zo op de N28 te belanden.