561

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben wrote:

De blauwe anorak in de garagebox was niet dezelfde als deze van de eigenaar van de Peugeot 504.

Overigens: een PV-nummer betekent niets. Ook de inhoud van een PV betekent eigenlijk niets. In een PV kan alles staan. Het is enkel het bewijs (dat wordt toch zo geacht) dat de (agent) correct heeft genoteerd wat hij heeft vastgesteld. Als ik een (bijvoorbeeld) politie-inspecteur bereid kan vinden om mijn verklaring te noteren dat Guy Bouten "de killer" van de Bende van Nijvel was, dan zal er effectief staan dat XXX verklaarde dat Guy Bouten de killer van de Bende van Nijvel was.

Bedankt om hier eindelijk duidelijkheid in te brengen Ben.

562

(192 replies, posted in Andere Personen)

Kort na zijn dood werd er onderzoek naar hem gedaan door de Delta cel omdat hij connecties had met Elnikoff en Calmette. Volgens Bouten. De pv's daarvan zijn echter verdwenen net als het gerechtelijk dossier van Beuckels.

563

(192 replies, posted in Andere Personen)

Volgens Bouten had Roger Beuckels de bijnaam 'Le gitan' omdat hij in een caravan woonde. Dus niet omdat hij een zigeuner was. Even verder koppelt hij Beuckels aan de moord op José Van den Eynde omdat die met zigeunerknopen zou vastgebonden zijn. Bouten is altijd al slordig geweest maar nu is het er echt helemaal over.

564

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Django68 wrote:

Deze is heel interessant, en indien waar een rechtstreeks materieel bewijs voor de betrokkenheid van Bouhouche: Voor de overval op de Delhaize van Genval maakte de bende gebruik van een Peugeot 504 die ze twee maanden eerder carjackten in Watermaal-Bosvoorde. Drie jaar later werd in een andere wagen, in een garagebox (Box 88 in de Hippocrateslaan in Woluwe) een blauwe anorak gevonden die toebehoorde aan de eigenaar van de Peugeot 504. De box werd gehuurd door Bouhouche onder een valse naam.

Bron: Guy Bouten | De Bende van Nijvel: Verraad, manipulatie, geheime diensten

In zijn nieuwe boek haalt Bouten dit feit opnieuw aan. Ditmaal met pv-nummer. Het is natuurlijk niet honderd procent zeker of het om dezelfde blauwe anorak gaat maar het is toch weer een duidelijke aanwijzing naar de betrokkenheid van Bouhouche.

565

(192 replies, posted in Andere Personen)

Bouten geeft geen enkel concreet element om Roger Beuckels als de killer te identificeren.

566

(192 replies, posted in Andere Personen)

Volgens Bouten introduceerde Elnikoff Beuckels bij de WNP.

Er zijn wel een aantal nieuwe feiten zoals de eerste gepubliceerde foto van Baugniet.

568

(192 replies, posted in Andere Personen)

Plus: Beuckels heeft als huurling in Katanga gevochten. Ook Jean-Luc Baugniet, (die overigens de bijnaam Le Katangais heeft) was daar actief. Baugniet zat ooit samen met Jean Marie Tinck in de gevangenis en het is van hem dat Tinck zijn daderkennis haalde. Baugniet is een van de spilfiguren in het bendedossier.

club_le-happy-few wrote:

Ebook gekocht op bol maar wil niet downloaden. Met andere boeken geen probleem. sad

Ik heb hetzelfde probleem.

570

(278 replies, posted in 1982)

De profilers die de eerste bendegolf analyseerden trokken gelijkaardige conclusies. Er werden veel etenswaren, drank en horecaspullen gestolen. Het lijkt me niet verstandig om hun conclusies zomaar overboord te gooien. Het werk van Danièle Zucker bijvoorbeeld werd door Amerikaanse profilers gevalideerd.