761

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Na een vruchteloze zoektocht van de speurders vorig jaar halen de twee jonge magneetvissers opnieuw talloze wapens boven water. Tussen de wapens ook dozen met hollow point kogels!

Lees hier het hele artikel » Nieuws

De hollow point kogels doen weer aan iemand denken...

762

(122 replies, posted in Speurders)

In Het Laatste Nieuws en De Morgen zijn vandaag artikels verschenen waarin vermeld wordt dat de speurders vermoeden dat de tipgever uit het milieu van de De Staerkes zou kunnen komen.

Het lijkt er op dat het spoor De Staerke ook weer opgepikt wordt.

763

(99 replies, posted in Speurders)

Remember Jean Marie Tinck...

764

(1 replies, posted in Bibliografie)

Hieronder een eerste aanzet tot een overzicht van De Bende in de populaire cultuur: film, fictie en kunst, naast de non-fictie en documentaires die er over de Bende verschenen zijn.

Film:

Romans:

  • Tom Lanoye: Zwarte tranen (1999)

  • Pieter Aspe: Zonder spijt (2006)

  • Peter Terrin: Yucca (2016)

Strips:

  • Nero. De gouden patatten (1984)

  • Jean Pierre Van Rossem; De schat van de arme klavers (1991)

Kunst:

765

(202 replies, posted in Andere Personen)

De naam van de toenmalige vriendin van Nitelet was Angelina. (Guy Bouten / Maniulatie, verraad en geheime diensten). Er komt geen Angelina voor op de rouwbrief voor Julien Desmet.

766

(34 replies, posted in Andere Personen)

Volgens Michel van het Tueuries forum zou het toch over verschillende personen gaan.

767

(34 replies, posted in Andere Personen)

Deze info legt dan ook een link met WNP en feiten aan de Colruyt in Nijvel. Ook met de Pomp en Dekaise.

768

(34 replies, posted in Andere Personen)

Ik wist niet dat hij bevriend was met Libert en Calmette. Ook niet dat hij de Pomp frequenteerde. Ben je zeker van die info?

Ik heb het boek ook gelezen. De dadergroep lijkt me heel plausibel ook al heb ik onlangs op het Franstalige forum en ook op dit forum gelezen dat het niet zou kloppen dat Amory herkend zou zijn tijdens het vuurgevecht na de inbraak in de Colruyt van Nijvel. Met het krampachtig proberen van de schrijver om alle feiten aan een bepaald motief te koppelen (afpersing van warenhuizen) heb ik meer moeite. Hilde Geens komt in haar boek inderdaad niet met een theorie naar voren maar tussen de regels door merk je wel dat ze zelf ook haar verdenkingen tegen Bouhouche heeft. Zelf denk ik ook dat Bouhouche bij de Bende van Nijvel betrokken was. Wie de andere verdachten uit zijn entourage zijn weet ik niet.

770

(782 replies, posted in Westland New Post)

De vest die bij Lammers werd aangetroffen kwam met zekerheid niet uit Temse. Dit werd grondig onderzocht en is op dit forum al verchillende keren aangehaald.