111

(19 replies, posted in Plaatsen)

In Vilvoorde was er een braakliggend terrein waar o.a. Salesse, Philippe De Staerke en kompanen schietoefeningen hielden. Na de aanslag in Aalst verschijnen in een frituur in de omgeving van Vilvoorde beslijkte en ongure figuren, genre clan De Staerke. In de omgeving van Vilvoorde bevindt zich Zaventem en verdween ooit de genaamde Zwarts.

112

(7 replies, posted in Speurders)

Callens was voor 1982 lid van Rijkswacht, onderdeel van Defensie en nadien lid van GP, onderdeel van Justitie.

113

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

De conflicten tussen Albert Raes en VDB (nochtans allebei christen-democraat) zijn onder meer ontstaan uit een aantal conflicten die zich hebben voorgedaan tijdens hun ambtstermijn. VDB was minister van Defensie tijdens de periode van 1972-1979 en tijdens die periode werd oa Albert Raes (1977) hoofd Staatsveiligheid. De legerhervorming (leger enkel bestaande uit beroepsmilitairen) was waarschijnlijk het (logische?) gevolg van de mislukte poging in 1973 tot staatsgreep.

Niet alleen de legerhervorming maar ook de oprichting in 1974 van PIO (bijna identieke streefdoelen als Staatsveiligheid) moesten tot een sterkere legereenheid leiden en VDB zou het gewoon als volstrekt normaal gevonden hebben indien ook Staatsveiligheid onder Defensie zou ondergebracht worden. Dit was niet naar de zin van A. Raes, die eigenlijk al reeds ontstemd was door de grote bemoeizucht van de CIA op een aantal domeinen. Hij koos voor een onafhankelijke koers en werd hierin gesteund door zijn superieuren, ministers van Justitie en voornamelijk Jean Gol.

114

(47 replies, posted in Organisaties)

Marcel Barbier, Lucien Dislaire, D. Guillaume, Martial Lekeu, ...

115

(6 replies, posted in Plaatsen)

G. Zemour was te linken aan Paul Cams (mobiele druglabs), en was eveneens te linken aan Claude Leroy, Charly De Pauw en Vanden Boeynants.

116

(6 replies, posted in Plaatsen)

Aansluitend bij eerdere mail (César de la Vega) toch bij bijkomende data i.v.m. Parijs. Toch een interessante of belangrijke ontmoetingsplaats voor tal van individuen in het Bendeverhaal:

Bronnen: Literatuur van Guy Bouten, Robert Beijer, Tueries de Brabant, ...

117

(35 replies, posted in Westland New Post)

I.v.m. la Vega, zou ik het houden op César de la Vega, Ambassadeur in Parijs en mogelijk lid van P2.

118

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bouhouche en Mendez waren geen vreemden voor elkaar. Ze kenden elkaars gedrag, vrienden, sympathiën. Vreemd is dan wel, dat Mendez plotseling beslist om een kluisdeur voor zijn wapenarsenaal wil laten installeren om "dieven" te weerhouden zijn wapens te ontvreemden, terwijl het niet denkbeeldig is dat onder zijn wapens, zelf een vracht ontvreemde wapens zich zouden bevinden.

Ontvreemd van zijn eigen werkgever of andere kanalen (leger, rijkswacht). Mendez was zelf ook geen doetje! Als we Bouhouche beschouwen als "leverancier en ophaaldienst" van de Bendewapens, plots andere wapens (Mendez) zou aanleveren, blijkt het of Mendez werd of moest meegesleurd worden in het Bendeverhaal, met name de overvallen op diverse warenhuizen, executies, ...

119

(39 replies, posted in Bibliografie)

De drie politiemannen waarvan sprake zouden wel eens Martial Lekeu, Christian Pattijn en Marc Fiasse kunnen zijn (dixit René Haquin). De twee laatst vernoemden zouden in de dezelfde periode als Lekeu naar de US vertrokken (gevlucht?) zijn.

120

(1,149 replies, posted in 1983)

Toevalligheden?

Was het koppel Fourez-Dewit een toevallige aanwezige bij de diefstal van de Colruyt in Nijvel? Beiden in het hoofd geschoten met de bedoeling om te doden... Als de dieven (sic) de Colruyt wensten te beroven, zouden ze toch gewacht hebben om na de "tankbeurt" de diefstal te plegen om ongestoord te roven. En als je van plan om te roven, ben je dan gewapend, en als je dan gewapend bent, welke wapens kies je dan?