31

(90 replies, posted in Bewijsstukken)

In de éne hand hield de gangster de riotgun Franchi Spas en in de andere de (post)zak. Als hij met de riotgun wou schieten hoefde hij de (post)zak niet neer te zetten. Het feit dat de gangster dat wel heeft gedaan bewijst zo goed als zeker dat de gangster niet met de riotgun Franci Spas heeft gevuurd op David maar wel met een jachtgeweer met schuin afgezaagde loop (Faul?). Een kind kan zoiets echt niet uit zijn duim zuigen.

32

(970 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik en ongetwijfeld veel andere forumleden zouden wel eens graag weten naar wie De Staerke dan wel heeft verwezen, of kan dit gecatalogeerd worden als Wishfull Thinking?

33

(270 replies, posted in 1985)

Dancingbuurt verdwijnt onder sloophamer

De leegstaande discotheken El Gringo en Starlight, langs de Brusselbaan in Hekelgem, verdwijnen nog dit jaar onder de sloophamer. De afbraak betekent het definitieve einde van de ooit zo populaire maar intussen beruchte dancingbuurt. De eigenaars van beide panden, Frederic Hoffman en zijn vader Filip, weten nog niet wat ze met de vrijgekomen gronden zullen aanvangen.

De dancingbuurt in Hekelgem torst al enkele jaren een slechte naam in het uitgaanswereldje. De roemruchte discotheek El Gringo, die de voorbije twee jaar werd omgedoopt tot La Gomera, haalde de voorbije jaren de nieuwskolommen met drugsdelicten en vechtpartijen. Vorig jaar haalde een fuifganger hier zelfs een pistool boven en werd de portier genadeloos neer gekogeld. Het slachtoffer overleefde de schietpartij, maar het incident toonde nog maar eens het trieste verval van de dancings aan.

Nochtans kende de uitgaansbuurt ooit betere tijden. In de jaren ’60, ’70 en ’80 was Hekelgem een trekpleister voor de plaatselijke jeugd. De discotheken lokten wekelijks duizenden bezoekers en de geparkeerde wagens stonden in dichte drommen langs de Brusselbaan geparkeerd. Twintig jaar geleden liep het al een eerste keer fout toen bij een razzia flink wat drugs werden aangetroffen. Toenmalig burgemeester Leo Guns legde de discotheken zelfs een sluitingsuur op.

Frederic Hoffman en zijn vader Filip, de eigenaars van de discotheken, hebben nu beslist om een afbraakvergunning aan te vragen voor beide panden. "We hadden weinig andere keuze", vertelt Filip Hoffman (77). "De laatste huurders van La Gomera moeten nog twee jaar achterstallig huurgeld betalen. De zaak is intussen failliet gegaan. Intussen betalen wij grondbelasting en een zware verzekeringspolis. Dat kon niet blijven duren."

"Eens we onze vergunning op zak hebben, wordt El Gringo afgebroken", vervolgt vader Hoffman. "Ik hoop dat we die afbraak nog deze zomer kunnen realiseren. Nadien volgt het gebouw van Starlight, dat later de naam The Oldies kreeg. Dat wordt een serieus karwei. Het gebouw was oorspronkelijk een melkfabriek en de structuren zijn ijzersterk. Sommige muren zijn een meter breed."

Filip Hoffman maakte zowel de opmars als het verval van de discotheken mee. "Waar nu El Gringo staat, lag vroeger een weide met wilgjes die eigendom was van mijn vader. De Amerikaanse soldaten hebben op het einde van de Tweede Wereldoorlog al die wilgen kapot gereden met een zware tank. Ze dachten dat er nog Duitse soldaten in het bosje achteraan zaten. Dat bleek niet het geval maar onze wilgen waren intussen wel weg (lacht)."

"In de jaren '60 heeft Jozef Roeland ons kunnen overtuigen om op de weide een dancing te bouwen. Dat was meteen een groot succes. Vader kocht ook de leegstaande melkerij over van de familie Roseleth. Onze familie heeft altijd een kippenslachterij gehad. Vader wou de melkerij ombouwen tot een nieuwe kippenslachterij maar zo ver is het nooit gekomen. In de jaren '80 hebben we een huurder gevonden die de melkerij ombouwde tot dancing Starlight."

Wat er straks met de vrijgekomen gronden moet gebeuren, is niet duidelijk. Mogelijk kan er een extra parking komen voor hotel en feestzaal New Fox. "We hebben nog geen concrete plannen", zegt Frederic Hoffman. "De gronden bevinden zich naast het hotel en daardoor hebben we uitwijkmogelijkheden, maar voorlopig weten we nog niet wat we gaan doen. Tijd brengt raad."

Bron » www.mozkito.be

34

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

In feite kan de gerant dat zelfs niet weten want deze kon op wonderbaarlijke wijze ontvluchten voordat de gangsters zich naar de uitgang hebben begeven. De postzak kon na deze wonderbaarlijke ontsnapping gerust worden opgepikt door de gangsters en/of (bij)gevuld worden met o.a. drank en sigaretten.

35

(731 replies, posted in 1982)

In dat verband zou natuurlijk het rechtse gedeelte van het bovenste schema interessant zijn, maar ja. Misschien dat er toch personen zijn die zich afvragen: "ik zal daar verdomme toch ook niet opstaan zeker?".

36

(81 replies, posted in Robotfoto's)

Heeft inderdaad veel weg van de (jongere) Buslik.

Voor zover ik weet werden de getuigenissen van David Van De Steen tot op heden nog niet voldoende onderzocht. Zo verklaart David o.a. dat vooraleer hij met een jachtgeweer met schuin afgezaagde loop in de heup werd geschoten de dader een postzak heeft neergezet. Later werd deze dader door David herkent als Patrick Haemers. En wie Patrick Haemers zegt, zegt drugs.

38

(731 replies, posted in 1982)

Nog eentje voor den dim. Het onderste schema geeft aan dat er een rechtstreekse link bestaat tussen Dekaise en Alain Bertels. Alain Bertels werd ervan verdacht mededader te zijn van de overval op de wapenhandel van Dekaise te Waver en behoorde tot de Bende Farcy. En wie Farcy zegt, zegt drugs. Ik merk tevens er op dat op beide schema's 2 soorten pijlen worden aangetroffen. Namelijk, pijlen met een volle lijn en pijlen met een stippellijn.

39

(731 replies, posted in 1982)

Overeenkomstig het bovenste schema blijkt er ook via 1 tussenpersoon (niet leesbaar) een link te bestaan tussen Dekaise en bendeverdachte Serge Mainfroid.

40

(731 replies, posted in 1982)

Overeenkomstig het bovenste schema blijkt er ook een rechtstreekse link te bestaan tussen Dekaise en advocaat Etienne Delhuvenne.