1

(1,050 replies, posted in 1983)

Heel moeilijk te achterhalen , maar ik blijf me vasthouden aan een buitenlandse operatie . Een organisatie die gebruik heeft gemaakt van het liederlijke leven van Belgische politici en zakenmensen . En dit sinds het ' Hospitalier ' debacle in Saoedi-Arabië . De dag van vandaag weten we dat vreemde inlichtingsdiensten er nogal aparte bedoelingen op na houden . Dat er onderling tussen de afgeperste betrokkenen enkele zaken werden rechtgetrokken sluit ik niet uit .
Het is onverklaarbaar dat na al die jaren geen enkele dader of organisator tegen de lamp liep . Zelfs vandaag nog wordt het onderzoek bemoeilijkt . In de ivoren torens zitten mensen die schuldig zijn door medeweten en stilzwijgen ....Of durven ze niet praten uit angst voor hun overzeese ' vrienden ' ?

2

(1,050 replies, posted in 1983)

Alex wrote:
Vetter wrote:

Het hele dossier rond de BvN zit vol met valse en/of misleidende sporen. We doen er allemaal aan mee, terwijl de daders zich een breuk lachen. Misschien moeten we terug naar het begin:
‘Jacques Fourez en Elize Dewit werden naar de Colruyt gebracht of gelokt en daar geliquideerd. Om welke reden? Hier draait het om. In alle dossiers rond de Bende zie je steeds de hand van de meester-strateeg. Creëer verwarring, voer andere daders op. Wijs naar een alternatief scenario. Ga daarin ver, laat op dezelfde plaats nog iemand liquideren die niets met de eerste slachtoffers te maken heeft. Zo schep je verwarring en stuur je het onderzoek alle richtingen op behalve de goede. In dit geval is er nog wel een getuige! Hoe gaat het met rijkswachter Lacroix? Heeft hij zijn collega ‘Morue’ in de val gelokt? Als je de situatie terug leest, kan dat bijna niet anders. Wat was dan de ‘worst’ voor Lacroix? Was het zijn examen voor deelname aan groep G?

Indien rijkswachter Lacroix betrokken was en daderkennis had zou hij vermoedelijk mee uitgeschakeld zijn . Zijn opdracht was dan wel vervuld , maar hij bleef een risico .

3

(79 replies, posted in Staatsveiligheid)

kenza wrote:

Idd Leo  US militairen , SHAPE , NATO de getuigenis van Joel Lost   Als je dat allemaal leest dan stel ik mij toch de vraag waarom het topic Kester werd gesloten

kenza , het topic Kester kreeg geweldige tegenwerking van bepaalde personen . Naar hun bedoelingen daarvoor heb je natuurlijk het raden . Voor mij blijft Kester een mogelijke halte in de vluchtweg na Aalst . Op 18 minuten konden ze binnen de poorten van deze NATO basis staan om de storm voorbij laten te razen .

4

(79 replies, posted in Staatsveiligheid)

Reken daarbij het verhaal van Joël Lhost : Als vakbondsman gerekruteerd door de Staatsveiligheid en de link met US militairen van SHAPE en NATO . Vooral het testen van bruikbare ontsnappingsroutes tot aan de poorten van US Airbase Chièvres .

5

(310 replies, posted in Plaatsen)

Euh ...Niet beginnen dromen hé mensen . Voetjes op de grond houden aub .

6

(310 replies, posted in Plaatsen)

Pas maar op voor de wettelijke bepalingen . Het kan snel aangemerkt worden als '...storen van een onderzoek..." of " ...onrechtmatig betreden van een plaats delict ..." enz . Ik volg ' kenza ' al jaren en begrijp zijn teleurstelling in verband met ' Lessines ' . Ik begrijp ook dat de CWB , door kenza's aandringen ook wel deze optie overwogen hebben . De bal ligt bij de onderzoekers en willen of niet , zij beslissen waarheen ze hem stampen .

Tja ..., in het verleden waren er wel enkele schermutselingen die een verbanning als gevolg hadden . Of het goede of minder goede beslissingen waren laat ik in het midden . Volgens mij hangt het af van de persoonlijke inschatting die je er aan geeft . Persoonlijk vind ik de verbanning van enkele leden , door de jaren heen , niet de juiste oplossing . Sommige hadden een ietwat rare insteek , maar kwamen wel met een rugzak aan info . Gelukkig zijn enkele via een ander alias terug onder ons .

En natuurlijk had je de betweters , de opdringers en de amokmakers . Maar ook deze zijn verwijderd , alhoewel je op een openbaar forum de deur niet kan sluiten voor zulke mensen .

Daarom opteer ik om me onder mijn echte naam kenbaar te maken voor de forumleden . Iedereen kent me zowat na 18 jaar . Iedereen weet ook dat ik in 1985 beroepshalve aan de ingang van de Delhaize Overijse stond .

8

(242 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Ik meen ergens op dit forum gelezen te hebben dat rijkswachter Morue een bepaald onderzoek voerde op eigen initiatief . Kan het echter niet terugvinden .

9

(446 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik volg fenix . Dat de RijkswachtTOP boter op het hoofd had is een bewezen feit . Maar klakkeloos beweren dat het BvN drama stoelt op het geklungel van L. François is wat kort door de bocht . Maar ik zeg erbij dat ik het ganse boek nog niet heb gelezen .

10

(1,050 replies, posted in 1983)

Ik leg er de riem even af ...tot we opnieuw de constructieve weg opgaan . Het heeft geen zin om steeds  weer die oeverloze discussies te doorlopen . Nog even en als je een komma vergeet te plaatsen word je beschuldigd in kanjers van letters dat je de slachtoffers bespot .

Jarenlang draait dit forum met pro's en contra's over bepaalde zaken . Maar steeds met respect voor elkaar . Daarom is het ook een forum , om te debatteren . Niet om elkaar de duivel aan te doen !

Indien iemand zich geroepen voelt om rechter en beul te spelen over zijn medeforumleden moet hij maar contact opnemen met de forumbeheerder . Misschien word er een nieuwe functie geschapen : ...die van scherprechter .