1

(252 replies, posted in Andere feiten)

Beste coconut . Indien je hoopt op een klokkenluider uit het Rijkswachtmilieu zal je , denk ik , nog lang wachten .
De basis van dit korps , en daarmee bedoel ik de onderste rangen , waren plichtsgetrouwe dienaren van het geen men noemt  " Befehl ist befehl " . Iedere vorm van eigen initiatief werd de grond ingeboord of met sancties bestraft ! Het was indertijd een elite korps waar de nadruk werd gelegd op camaraderie ! Buitenstaanders hadden er geen vat op . Ze leefden samen , werkten samen en dronken samen .

Vandaar komt ook het gezegde onder mekaar : " Quand un gendarme rit dans la Gendarmerie , tous les gendarmes rient  dans la Gendarmerie " .

PS : Ik had de eer opgevoed te worden binnen een Rijkswachtfamilie !

2

(832 replies, posted in 1985)

geronimo wrote:

Toch raar dat er op één van de robotfoto's een dader met een H&K MP5 SD staat.  Waarom die tekenen als hij er niet was?

Soit, is normaal voor een ander topic.

De tekening van het wapen werd aangepast door  Kolonel Pint. Met andere woorden : "Er werden woorden in de mond gelegd" bij het tot stand komen van de robottekening ! Waarom....? Herinner de uitspraak van Kol. Pint: " Het zijn toch de onzen niet hé ? " .

Het moet hier ergens reeds op het forum staan !

3

(887 replies, posted in 1983)

Nu wordt ik wel echt benieuwd , the end . Volgens ons " GMIC - conflict " heb je inderdaad belangrijke bronnen of ten minste toegang ernaar . Ben echt benieuwd !

4

(612 replies, posted in 1985)

Goed bezig  coconut , we volgen !

5

(202 replies, posted in Slachtoffers)

Kees BK wrote:

Leo, ik wou daarstraks nog schrijven, moest ik een locatie moeten uitkiezen om in de luwte iets te doen, afgeleid tijdens het lawaai van een overval, zoals een dumping van een lichaam met zo weinig mogelijk getuigen door middel van bijvoorbeeld een camionette of met het voertuig van Finné of beiden, dan zou het het daar zijn en nergens anders op de parking. Zou jij die de locatie zo kent, ook dit gevoel hebben? Die plaats zou ik nemen?

Inderdaad Kees BK! Slecht verlicht en gelegen buiten het normale klanten verloop. Zelfs tijdens een paniek zou niemand er aan denken om naar dat duister gat te lopen. Om twee redenen plaatste ik er mijn wagen:

  1. Ik had een duidelijk zicht op wat er gebeurde op parking en ingang en;

  2. Zo vermeed ik mijn aanwezigheid, want er werd snel geroddeld: "De bewaker zit weer in zijn auto"!

6

(202 replies, posted in Slachtoffers)

Tijdens de maanden dat ik er bewaking deed, plaatste ik mijn wagen in de doorgang die naar de achterliggende parkeerplaatsen liep. Naast de winkelingang en ter hoogte van waar het fietsje lag. Dit was voor mij de ideale plaats om een slok koffie uit mijn thermos te nemen en ondertussen de hond op de achterbank even te laten rusten. Op die plaats had ik een duidelijk zicht op de ingang van de parking, een groot stuk van de parking zelf en een beeld van het in - en uitgaande publiek via de glazen winkel etalage (waar de foldertjes van te huur en te koop hingen, ik noemde die drukte van de mensen met hun winkelkarretjes bij mezelf 'Car Wars').

Wat ik wil bedoelen in verband met Mr.Finné? De achterliggende, weinig gebruikte en praktisch onverlichte parking was een muizenval om te ontsnappen voor iemand met slechte bedoelingen. Tenzij door plaatsbekendheid en een snelle uitvoering van de daad. Vergeet ook niet dat Amory zich er aan mij presenteerde als zijnde lid van de BSR Wavre.

7

(518 replies, posted in 1982)

the end wrote:

Als Bouhouche het over een figuurlijke muur heeft waar iedereen tegen botst in het onderzoek dan gaat het over die wereld. Daar kom je andere kalibers tegen van actoren, geen wonder dat Latinus, Mendez, Bouhouche en Lekeu en vele anderen doodsbang waren.

De CIA en hun dekmantel firma's .

8

(518 replies, posted in 1982)

Van hulpje in een motor garage naar een functie bij de Fabrique Nationale ? Toch een reuze carriéresprong vind ik . Wie zou Mendez binnengehaald hebben bij FN ? Verkoops medewerker is toch een ietwat belangrijke en vertrouwensfunctie .

9

(518 replies, posted in 1982)

Laat ons even terugkeren naar de vraag waarvoor een geluidsdemper moet dienen . Het maakt een vuistvuurwapen onhandig en onnauwkeurig . Het vergt handelingen om te monteren / demonteren die in vele gevallen ter plaatse risico's inhouden voor de gebruiker .

Wie gebruikt er geluidsdempers ? Officiele diensten niet , misschien enkelen van de geheime diensten . Het is geen standaard militair gebruiksvoorwerp . Moordenaars en bankovervallers ook niet . Misschien enkele huurmoordenaars . Uiterlijk wordt het het meest gebruikt om een ' stille' moord te plegen en ' stil ' weg te komen .

Een bestelling van een 1000-tal dempers zou een wereld premiere zijn , bedisseld door tussenpersonen en die het daglicht niet mocht zien . Hier zit een natie of een volk achter wiens geheime diensten dempers nodig hebben .

Los daarvan dat een enkeling als Dekaise deze bestelling zonder productielijn en personeel deze opdracht niet kon voldoen !

Wat was trouwens de binnendiameter van deze wonderdemper ?

10

(161 replies, posted in Plaatsen)

Een safehouse dient niet uitsluitend om bijvoorbeeld daders te huisvesten na een misdaad . Het kan ook een ' deadletter box ' zijn , een opslagplaats of een oriëntatiepunt .