1

(101 replies, posted in Hypotheses)

We zijn nu weeral 16 maanden verder zonder schokkende onthullingen over de Bende van Nijvel .

In de context van mijn hypothese hebben mijn gedachten ook een sprongetje gemaakt . Ik zie steeds minder nut in mijn bewering van " huurlingen " tegenover het bewust organiseren en inzetten van buitenlandse uitvoerders .

Wie mijn gedachtengang wil volgen raad ik aan om het topic " Getuigenis van Joël Lhost " eens door te nemen . Ik bespeur in dat relaas een zekere samenwerking tussen Staatsveiligheid/Rijkswacht en SHAPE/ DIA ( Defence Intelligence Agency ) , de militaire inlichtingdienst van het US Army .

Voor details lees het bovengenoemde topic op dit forum . In het sub-forum "Nieuws" vind je een beknopte uitleg over de "Nota Westmoreland" .

2

(1,094 replies, posted in 1985)

Tru Dat wrote:

Het is niet ondenkbaar en zelfs onmiskenbaar dat er hulptroepen in de buurt waren als het zou fout lopen.
Er was ook sprake van Valse rijkswachters.Er zijn meerdere verdachte voertuigen gesignaleerd.
Dit waren geen kleine criminelen maar goed georganiseerde moord commandos.
De vraag blijft wie heeft dit bedacht , wie heeft dit toegedekt en alle onderzoeken kunnen manipuleren?

Voor wie het bedacht heeft gaan mijn vermoedens overzee . Voor wie het toegedekt heeft kom ik maar bij één man uit die machtig genoeg is , maar niet (nooit) te bewijzen....Een voormalige kabinetchef van een voormalige koning ! Voor het manipuleren , één adres , een Franstalige politieke partij met een C in haar naam en haar politiek benoemde acolieten in de magistratuur !

Mijn mening hoor .

3

(1,094 replies, posted in 1985)

Tru Dat wrote:

Voor mij is de rijkswachttop als opdrachtgever meer en meer betrokken eventueel geholpen door SDRA het SAC of Mossad.
Mossad is een grote mogelijke speler en dan Met Bouchouche en Beijer als logistiek met aanwervingen van criminelen die al dan niet wisten waaraan ze deelnamen of via chantage moesten deelnemen en alles toegedekt en gemanipuleerd door hogerop.

Zo te lezen rijden we , onafhankelijk van elkaar , op dezelfde trein Tru Dat .... Leuk !

4

(65 replies, posted in Gladio)

Ben wrote:
LEO wrote:

W. De Smedt / J. C. Marlair : Het land van de onbestrafte misdaden - ISNB 9789401468466 .

Ik heb dit boek nog niet gelezen maar zou je even de passage kunnen delen waar De Smedt schrijft dat US Special Forces en Belgische soldaten deze overval uitgevoerd hebben?

Het is een overname van de verklaring van J.C. Marlair .Insp. Witse wrote:

Uit rechtstreekse connectie weet ik via een oud ardeens jager lid dat de aanwezigheid van de US in hun kazerne geen uitzondering was.

Dat lijkt met ook niet uitzonderlijk, we zijn tenslotte bondgenoten die vaak samen oefeningen doen.

5

(65 replies, posted in Gladio)

W. De Smedt / J. C. Marlair : Het land van de onbestrafte misdaden - ISNB 9789401468466 .

6

(1,094 replies, posted in 1985)

In het topic Bouhouche en Beijer kan je doorscrollen tot ARI .

Interessant om eens rustig te lezen , je vind er ook een nieuwsbericht in over ARI .

Ik blijf de mening toegedaan dat B&B en ARI een opgezette zaak vanuit de Rijkswacht top is . Bouhouche had in Rijkswachtkringen de reputatie van een durf al . Hij was uitermate geschikt als schakel tussen de organisatoren en de uitvoerders . Appartementen , garageboxen , een zendinstallatie , wapens en voertuigen . En hij kon chantage plegen op crimi's zoals de De Staerke's en Co .

Er werd ook geen bestaand detectivebureau overgenomen . Een compleet nieuw detectivebureau uit de grond stampen kost pakken geld en certificaten . En aan geld was blijkbaar geen gebrek , wie zou de sponsor geweest zijn denk je ? ARI bezat op korte tijd een database met 815 bestanden en duizenden namen . Bij mij rinkelt een belletje hoor !

7

(32 replies, posted in Organisaties)

Bedankt Ruf. Merci Joël.

8

(65 replies, posted in Gladio)

Wat me het meest ergert aan de overval op kazerne "Ratz" te Vielsalm is het feit dat de overval en moordpoging gebeurde door reguliere troepen! Belgische commando's en US special forces! Qua oefening gaat dit me iets te ver. Operatie "Oesling", onder NATO bevel als oefening tegen een mogelijke communistische agressie!

Als iets of iemand de macht bezit om reguliere troepen te gebruiken voor een crimineel feit ... waar staan we dan als rechtstaat?

Daarom sleur ik "Vielsalm" erbij voor de speurtocht naar de daders van warenhuisovervallen. Als het in Vielsalm lukte onder het moto "Befehl ist Befehl", waarom dan niet met hetzelfde doel in Eigenbrakel, Overijse en Aalst?

9

(65 replies, posted in Gladio)

Voor meer details over de aanslag op de kazerne in Vielsalm » Nieuws

10

(24 replies, posted in Prullenbak)

Beetje bij beetje wordt een hoekje van de sluier over de Bende opgelicht ! Het willekeurig moorden zou wel eens " moorden in opdracht " kunnen worden !

Bedankt stiletto .