Kenniz05, het hoeven niet specifiek huurlingen te zijn. Mijn gedachten gaan meer en meer uit naar speciaal getrainde militaire operators die klaarstaan om hun orders uit te voeren, kost wat kost. En spijtig genoeg wijst mijn vinger naar onze overzeese vrienden. Hun Europese basis bevind zich op Air Base Chièvres onder de mantel van SHAPE.

Trouwens huurlingen bestaan niet meer, nu worden ze PMC's genoemd (Private Military Contracters).

2

(188 replies, posted in Bibliografie)

Ik vond de 8 afleveringen van "1985 " een aanfluiting van wat er in de realiteit gebeurd is. Okay, het kreeg de benaming fictie te zijn. Maar ik kon me niet ontdoen van de indruk dat hier het zoveelste dwaalspoor werd ontwikkeld. In ieder geval vond ik de Crimi-reeks "Witse" zelfs beter. Mijn mening erover hoor.

3

(243 replies, posted in Andere Personen)

Tijdens een parcours "Practical Shooting" worden tussen de beweegbare plots oprijzende doelwitten ook 'onschuldige' doelwitten gebruikt, meestal vrouwen met een baby op de arm. Daar zulk parcours nogal stresserend is voor de schutter dienen de plots opduikende 'onschuldige doelen' om de reactie van de schutter te evalueren.

Heeft niets te maken met het leren schieten op vrouwen en kinderen.

4

(540 replies, posted in Hypotheses)

Kurosawa: Het enige dat ik er nog van terugvind ...Various Network Services (Pierre Vanneck) .

5

(540 replies, posted in Hypotheses)

Cobra noemde alles op zijn website. Deze website is spijtig genoeg van het www. verdwenen. En Cobra had de info uit eerste hand door zijn job bij de Brusselse politie en zijn 'undercover' werk. Spijtig genoeg waren zijn schrijfsels een mallemolen van feiten en data waar je inderdaad je gedachten moest bijhouden. Het bezorgde hem ook de naam van fantast om zijn vermelde gegevens te ontkrachten, wat hij zeker niet was. Als je hem aan de praat kreeg ratelde hij door als een machinegeweer!

6

(97 replies, posted in Gladio)

Als je hedendaags opmerkt hoe de Europese regeringen als marionetten aan de overzeese draadjes hangen, moet je niet verbaasd zijn dat de feiten en de moorden uit de jaren '80 niet mogen aan het licht komen.

7

(1,119 replies, posted in Andere Personen)

In welke kroegen ging "den Bonno" zich bezatten voor, tijdens of na het Aalsters carnaval? Hij zal daar zeker niet alleen gezeten hebben .

8

(1,137 replies, posted in 1985)

Etienne1420 wrote:

Lange afstanden rijden in een hete auto is gevaarlijk. En om andere gebieden te doorkruisen, waar de gendarmes konden schieten.

Bij een nationaal politiealarm duurt het +/- 20 minuten voor de controleposten bemand zijn. Op 18 minuten kan je op het militair NATO domein in Kester staan.

9

(306 replies, posted in Politiek & Business)

Ben wrote:

Jef Vermassen was aanwezig in De Afspraak:

"De dag dat ik alles kan vertellen wat ik weet, zal nooit komen": Jef Vermassen over de Bende van Nijvel » www.vrt.be/vrtnws/

Jef Vermassen geeft hier een duidelijk seintje aan iemand "... dat hij nooit zal spreken ...".

10

(154 replies, posted in Hypotheses)

@ Spectator of life ,

Bedankt voor het begrip .