1

(477 replies, posted in Hypotheses)

Ofwel lezen jullie niet alles, ofwel willen jullie het niet lezen. In mijn hypothese verwijs ik naar de kabinetchef van zowel Boudewijn als Albert in verband met de opdrachtgevers! Ook Van Haperen verwijst er naar. Moeilijk te bewijzen, maar logisch als je het spoor volgt van "... een chanteerbaar persoon op de koningstroon ...". Merovinger zat ook op dat idee!

2

(273 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Meegluurder wrote:
LEO wrote:

De man op de foto heeft een mouwloze jagers gilet over zijn hemd. De stropdas verdwijnt in de V-hals van het gilet.

Een jagers gilet zou volgens mij de (gedeeltelijk) ceintuur verbergen. Soit iemand wil op zijn paasbest met stropdas en 2 insignes poseren met berucht wapen ...

Het getoonde jagers gilet op de foto is een 'heup' model , geen halflang .

3

(733 replies, posted in Westland New Post)

Django68 wrote:

Persoonlijk ben ik overtuigd van zijn betrokkenheid. Probleem is dat er niets van materiële sporen overblijft en dat hij, net zoals Beijer zich overal uitkletst.

En dat men zonder slag of stoot voor waarheid neemt wat hij er uit " kletst " . Deze man is een " opgetrokken handrem " voor het onderzoek !

4

(988 replies, posted in 1985)

Volgens mijn insteek was het de bedoeling om terreur en paniek te veroorzaken bij de modale bevolking, jij en ik dus! Het doden van kinderen, los van een familiaal drama, was nooit gezien in het toenmalige België. Beroepsgangsters en doorsnee misdadigers pasten er wel voor op om kinderen te belagen. Het zou hun niet meevallen eens in de gevangenis want daar heerste de code dat je van kinderen afblijft! De Bende van Nijvel-moordenaars trokken er zich niets van aan, ze waren en voelden zich gedekt! In mijn opinie zelfs geen Belgen. De militaire details spelen ook een rol. Acties in die zin werden gemeden door de nationale penoze wegens te riskant en de niet in verhouding staande buit.

Nu wat betreft de verminking van David! Hij heeft het gelukkig overleefd en vanaf zijn hospitalisatie (bezoek van koningin Fabiola) tot nu is hij een boegbeeld geworden van de doorstane terreur! Maar het heeft er ook voor gezorgd dat het Bende van Nijvel-drama in de belangstelling bleef. En dat kan ook een geplande bedoeling geweest zijn van de moordenaars, dat hun gruwel steeds werd herhaald. De bevolking werd steeds herinnerd aan de brutale feiten ... feiten die anders snel in de vergeethoek zouden geraken. Zo creëert men voortdurende onrust bij de vergeetachtige bevolking. Op vlak van gerechtelijk onderzoek en Justitie was het immers jaren windstil!

Uitsluitend mijn idee hoor.

5

(541 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Inderdaad, die kans bestaat. Maar toch betwijfel ik of dat de doelstelling zou geweest zijn van zijn al dan niet aanwezigheid in een crime-zone. In vergelijking met het steeds spoorloos verdwijnen van de daders staat dat haaks op de werkwijze! Ik ga er van uit dat Bouhouche een tussenpersoon was, een belangrijke weliswaar, maar dat er organisatorisch mensen boven hem stonden. Die zouden psychopatisch haantjesgedrag zeker niet tolereren. En tenslotte is een afgelegde getuigenis geen exacte wetenschap. Goede avond verder.

6

(541 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Bouhouche zou zeker zijn anonimiteit niet te grabbel gooien om klaar en duidelijk aanwezig te zijn in de omgeving van een plaats delict. Hij kende de methoden die gebruikt worden bij een misdaad, buurtonderzoek en dergelijke. Veel te gevaarlijk en zonder meerwaarde.

7

(273 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De man op de foto heeft een mouwloze jagers gilet over zijn hemd. De stropdas verdwijnt in de V-hals van het gilet.

8

(170 replies, posted in Vragen)

Mag ik nog even op jullie zenuwen werken aub?

Aalst Osbroek park via N45 - N28 - Ninove - Kesterheide = 26 km en 35 minuten tot aan tussenstop.
Kesterheide via N7 naar Chièvres Air Base = 33,3 km en 33 minuten normaal rijden.

Wat ik hiermee bedoel is dat men nooit langer dan +/- 35 minuten op de vlucht was. Het duurt zowat 35 minuten voor een groot rijkswacht alarm effectief is. Mijn gedachtengang hoor.

9

(170 replies, posted in Vragen)

Chièvres is interessant kenza , en Kester past daar naadloos bij !

Ik heb er geen idee van hoeveel nabestaanden in het bezit zijn van een kopie van het dossier ... Maar wat ik wel weet is dat door het opvragen van het dossier door Justitie de veiligheid van de nabestaanden in het gedrang word gebracht. Indien men belastende bewijzen tegen de daders wil vinden in een opgevraagd (opgeëist) dossier is het voor de daders (of hun beschermheren) een "fait divers" om hetzelfde te doen.

In het belang van de slachtoffers en de nabestaanden had men deze actie beter uit de media gehouden!