1,191

(4 replies, posted in Hypotheses)

Charly, neen hé, ...

Indien je met 'beweging' bedoeld dat de uitvoerders er een doordachte planning op nahielden, okay.
Indien je met 'kunst' bedoeld dat ze een verregaande vorm van professionalisme ten toon spreiden, okay.
Indien je met 'kwaadaardigheid' bedoeld dat ze niets ontziend waren, okay.

Met andere woorden: Een dik betaalde bende huurmoordenaars die een opgezet scenario uitvoerden. Ze hadden er geen plezier in, ze hadden een betaalde job te doen! Met alle respect voor je gedachtengang Charly.

1,192

(182 replies, posted in Gladio)

DeadLetterBox, heb ik ook gedaan, gerapporteerd, niet in Brussel maar in de Rijkswachtbrigade van mijn woonplaats aan beambten die ik kende. Deze mensen hebben nota genomen van mijn verklaringen. Zwak punt was natuurlijk dat al wat ik vertelde gebaseerd was op mijn eigen bevindingen, ik had geen concrete bewijzen, geen getuigen, ook mijn collega's niet. Einde verhaal. Het handeltje is nog weken blijven doorgaan totdat de bussen een andere parkeerplaats opzochten. En het ligt niet in het verlengde van een onderzoek dat ze de aanbrenger van informatie op de hoogte houden.

1,193

(182 replies, posted in Gladio)

Met het opsporen van illegale wapens bekent een regering zijn eigen onmacht. Met het openstellen van de Europese grenzen is ook de douanecontrole weggevallen. En dan bedoel ik niet het opsporen van het flesje wijn van de zomertoerist. De grens tussen Polen en Wit-Rusland is een zeef. Van Polen tot in Zeebrugge zijn er geen gerichte controles. Ik vermoed dat het in de andere ex-oostbloklanden niet anders is. Als autobussen vol illegale arbeiders zonder controle tot hier geraken is de verleiding voor een chauffeur groot om een winstgevend bijbaantje te creëren. De alom tegenwoordige AK-47 komt gebruiksklaar naar hier, en niet één voor één maar in hoeveelheden.

Ik had ooit mijn bedenkingen (als bewaker) bij de activiteit die er ontstond wanneer Poolse autobussen parkeerden op een parking in het Brusselse. Ze hadden de zogezegde weekend toeristen dan al gaan afzetten op verschillende plaatsen in Brussel, steeds tijdens de nachtelijke uren! De chauffeurs van een twee- of drietal bussen waren dan alleen en minuten later kwam er een taxi aan (Poolse chauffeur) met een lading hoeren. Er ontstond een gesleur met sportzakken en metaalachtige geluiden bij het overladen in de taxi. Niemand werd in de buurt geduld. Tegen het ochtendgloren kwam een andere taxi de levende koopwaar ophalen. Het ganse zootje strontzat. Als bewaker bleef je dan best op afstand.

1,194

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Een herdenkingsmis voor de bekendste gangster van België in de Brusselse Onze-Lieve-Vrouw-ten Zavel-kerk? In het bijzijn van de Prinsen van Luik? Toevallig? Laat me niet lachen! Albert en Paola zullen er niet knusjes samen geweest zijn, als troonopvolger van eerste rang stond Albert onder bescherming van de Staatsveiligheid. En werd er planning opgemaakt.

1,195

(960 replies, posted in Bende De Staerke)

De Belgische Staat heeft zijn beloften tegenover De Staerke waargemaakt. De Staerke zou zorgen voor dwaalsporen om het onderzoek te bemoeilijken en hij zou niet gestraft worden. Voila! Niet te bewijzen natuurlijk en je ziet wat er gebeurt als je een vermoeden kenbaar maakt. Iederéén is verwittigd nu, m.a.w. moei je er niet mee of ...

1,196

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

Ben wrote:

Toen zijn infiltratie bij WNP bekend raakte, kreeg hij de onvoorwaardelijke steun van Raes en minister Gol.

Dat verbaasd me niets, Raes en Gol waren zijn bazen.

1,197

(133 replies, posted in Organisaties)

En dat kan bv. de Rijkswacht ook.

1,198

(122 replies, posted in Speurders)

Ben wrote:

Vermeersch is er honderd procent van overtuigd dat de gangster betrokken was bij de Bende.

Als wat? Als hulpje en aandrager van valse sporen of als uitvoerder?

1,199

(6 replies, posted in Onderzoekspistes)

Gangsterliefjes? Ofwel groeien ze mee op in een marginaal milieu en voelen zich vanaf de geboorte achtergesteld, ofwel komen ze uit het welgestelde bourgeois leven. Alles al hebben en uitgekeken zijn op hun beschermde status. De vriendinnen verbazen met een gangster als jachttrofee en geld moet er natuurlijk zijn. Ze worden zelden betrokken in de criminele feiten van hun " lovers" wegens onbetrouwbaar, maar zijn héél geschikt als massage- en onderduikadres. Als getuige zijn ze nutteloos.

1,200

(1,219 replies, posted in 1985)

Hou rekening met de schade die werd toegebracht door de forensische dienst om de bollen eruit te peuteren!