Topic: Bende-liefjes

De bende van Nijvel waren vermoedelijk geen homoseksuele mannen. Misschien waren ze getrouwd, of hadden ze liefjes, of hielden ze champagne feestjes met prostituees. Er moeten vrouwen in België zijn die meer weten of een sterk vermoeden hadden over hun vriend of man. Ik heb nog altijd hoop dat 1 van de Bende-liefjes op een dag gaat praten. Zo'n dame kan een doorbraak veroorzaken. Bied zo'n vrouw een miljoen, een nieuwe identiteit, bescherming en een nieuw leven in een zonnig land.

2 (edited by Michiel 22-11-2011 00:41)

Re: Bende-liefjes

noorderling wrote:

Bied zo'n vrouw een miljoen, een nieuwe identiteit, bescherming en een nieuw leven in een zonnig land.

Als Robert Beijer geen nieuwe indentiteit krijgt, zal dit ook wel veel te veel gevraagd zijn. Nee, ze wachten gewoon de verjaring af.

3

Re: Bende-liefjes

Dat was misschien twintig jaar geleden een goed plan, maar hoe zou zo'n vrouw nu nog kunnen bewijzen dat ze met een Bende-lid een relatie had? DNA-stalen, vingerafdrukken, foto's, ...? Het enige wat zo'n vrouw nu kan aanbieden aan de onderzoekers is een verklaring die door de man in kwestie dan zeer eenvoudig tegengesproken kan worden. Of het (ex-) liefje moest één van de wapens in haar kast hebben liggen. Heb ook eens even gezocht naar het fenomeen van vrouwen die op criminelen vallen:

(...) Psychologen buigen zich al lange tijd over dit bijzondere raadsel waarom vrouwen zich aangetrokken voelen tot misdadigers. Het zou kunnen zijn om de oerkracht van dit type man; hij heeft durf en kracht. Daarbij is hij niet saai, nooit alledaags; het is iemand die buiten de maatschappij staat als een soort "Robin Hood".

Toch heeft wat onderzoek naar dit fenomeen al iets aan het licht gebracht. Deze vrouwen zouden meestal zelf labiel zijn en een voorgeschiedenis hebben van misbruik het zij sexueel hetzij psychisch. Zij zouden naar mannen zoeken die viriel zijn en achter de tralies zitten omdat dat voor hen geen rechtstreeks risico vormt. Ook zouden de volgende psychologische oorzaken bij vrouwen een rol spelen:

  • Het gevoel nodig te zijn. Het redder-in-de-nood-complex: deze man bekeren en van het slechte pad proberen af te brengen.

  • Door de veilige afstand makkelijk een soort ideaalbeeld in stand te houden.

  • Kicken op spanning en agressie.

  • Het besef dat het onmogelijk tot een fysieke relatie kan komen.

  • Vrouwen met een sterk moedergevoel-gehalte

Deze vrouwen zouden een saai leven hebben en leven vaak geïsoleerd. Er zou veel behoefte aan aandacht aanwezig zijn en bovendien kunnen zij al hun affectie en liefde op de gevangene richten; het is fijn om te denken dat deze man hen echt nodig heeft. Deze vrouwen kunnen namelijk het contact helemaal zelf in de hand houden. De gevangene kan natuurlijk geen kant op en de vrouw bepaalt wanneer zij hem komt bezoeken. Zelfs goed opgeleide vrouwen zoals advocaten en gerechtspsychiaters schijnen wel eens gecharmeerd te zijn van de criminelen waar ze mee in aanraking komen. Zij hebben een soort van relatie met een man die voor alle anderen ontoegangelijk is waardoor ze zich bijzonder voelen.

Vanuit de evolutie gezien is het misschien niet zo verwonderlijk dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot criminelen. In die tijd was de taak van de vrouw om kinderen te baren, te verzorgen en voedsel  te verzamelen. De man moest op jacht en moest dus in staat zijn bescherming te bieden, desnoods met agressie zijn gezin verdedigen. Misschien zijn de huidige criminelen wel een beetje te vergelijken met die vechtersbazen uit het verre verleden...

Bron » www.xead.nl

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

4 (edited by LEO 20-12-2011 19:51)

Re: Bende-liefjes

Gangsterliefjes? Ofwel groeien ze mee op in een marginaal milieu en voelen zich vanaf de geboorte achtergesteld, ofwel komen ze uit het welgestelde bourgeois leven. Alles al hebben en uitgekeken zijn op hun beschermde status. De vriendinnen verbazen met een gangster als jachttrofee en geld moet er natuurlijk zijn. Ze worden zelden betrokken in de criminele feiten van hun " lovers" wegens onbetrouwbaar, maar zijn héél geschikt als massage- en onderduikadres. Als getuige zijn ze nutteloos.

Re: Bende-liefjes

Misschien de fout van de tv die door de films gangsters een hoog Robin hoed gehalte geven. Voor mij zijn ze niets meer dan lafaards die op de verkeerde agenten gevallen zijn.

6

Re: Bende-liefjes

LEO wrote:

Als getuige zijn ze nutteloos.

Niet als ze zelf medeplichtig zijn natuurlijk. Als voorbeeld geef ik het verhaal van de getuige over de Burberry-jas. Dat is hier te lezen » Forum. Als het verhaal van de getuige klopt, heeft een vrouw twee mogelijke daders van de overval in Nijvel onderdak gegeven. Maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds achter mijn eerste reactie sta: op dit moment heeft dit geen nut meer.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

7

Re: Bende-liefjes

Om aan mijn ' Huurlingenpiste' trouw te blijven. wink

Indien huurlingen worden bijeen getrommeld voor een Hit and Run operatie gaan ze niet op wandel met hun liefje aan de arm. In geval van de Bende van Nijvel zouden ze amper één of twee dagen in het land verblijven, dwz. verzamelen in een op voorhand voorzien safehouse, ontvangst van de reeds aanwezige wapens, vluchtwegen bespreken met de logistieker, aanvallen, terugtrekken, inleveren wapens en hop ... individueel verdwijnen in de wijde wereld. Betaling wordt gestort op een buitenlandse rekening van de teamleader. Einde operatie.

Geen tijd voor gescharrel met grietjes!