31

(107 replies, posted in Hypotheses)

Xenophon wrote:

Fenix, het enige wat ik hier op de site vind is een tekst die vertaald werd uit het Frans. De oorspronkelijke versie staat er onder.

Er staat o.a. volgende zin in: 'Médor publie ci-dessous une partie des auditions judiciaires de l’agent secret Joël Lhost'.

Wanneer ik zoek op 'Médor' vind ik dit » medor.coop

Ik kan het basisartikel niet consulteren zonder te betalen en denk dat ik m'n credit card op zak ga houden hiervoor. Voor mij is dit gewoon een theorie zoals er hier op de site zovelen rondzweven. Ik lees geen bewijs of onafhankelijke bevestiging, enkel een verhaal zoals iedereen dat kan schrijven.

SDRA-8 bestond, daarover geen discussie. Ze hebben burgers gerecruteerd voor (in België) niet militaire en ongewapende taken, dat is onbetwist. Dat was in het kader van 'stay-behind' netwerken actief tussen 1950 en 1990. 

Zie o.a. dit artikel » Nieuws

Wat ik niet zie, op geen enkele manier, is een harde link met de bende of zelfs maar een begin van bewijs. Alles wordt op een hoop gegooid en gemengd, daarna wordt er een verhaal over geweven. De bottom line is dat, zoals bij religie, je de theorie ofwel gelooft, ofwel niet. Maar weten doe je niets.

Het enige wat ik als common sense argument kan zeggen is dat een inlichtingendienst, als ze daarbij betrokken waren, nooit ofte nooit de daders van zoiets bij hen zouden laten binnenrijden bij wijze van spreken.

Betreft de laatste alinea : ...Tenzij het hun eigen jongens waren die binnenreden ! De dag van vandaag weet iedereen tot welke daden ze bereid zijn om onrust en destabilisatie te veroorzaken .

32

(107 replies, posted in Hypotheses)

Bedankt voor je mening Xenophon. Zoals ik schreef, het is mijn eigen gedachtengang erover. Normaal zou ik zeggen "... de tijd zal de waarheid wel aan het licht brengen ...", maar daar twijfel ik ook al aan. En inderdaad, ik ben vastgelopen aan de ijzeren poort aan de achterzijde van de Air Base.

33

(107 replies, posted in Hypotheses)

Dat er in die richting niet gezocht werd bewijst niet dat die buitenlandse inmenging er niet was. Als je alle feiten bekijkt vanaf Vielsalm, de verkenningsritjes van Lhost, de connecties met SHAPE, het spoorloos verdwijnen na de feiten en de hermetisch afgesloten "US Air Base" Chievrès = de hub voor US Special Operations Europe. Het gebruik van special militair gedrag. En ja, neem er gerust de toenmalige NATO basis Kester ook maar bij als tussenstop op de vluchtroute vanuit Aalst.

Eens te meer mijn gedachtengang hoor.

34

(107 replies, posted in Hypotheses)

Etienne1420 wrote:

België is niet gedestabiliseerd. Zonder de journalisten had de Bende van Nijvel niet bestaan.

België was al gedestabiliseerd (anti-rakettenprotest), maar niet voldoende! En wat de journalisten betreft: Die brachten maar met mondjesmaat berichten die hun toegefluisterd werden. Geen enkele journalist legde vrank en vrij de link met een buitenlandse inmenging.

35

(107 replies, posted in Hypotheses)

De ganse afpersbare Rijkswachttop werd als hulpje gebruikt door een buitenlandse (agressieve) inlichtingsdienst. Hierdoor kwam het ganse korps in opspraak. Dat Bouhouche en Beijer werden gedegradeerd voor het afluisteren van collega's is pure onzin. Na hun zelfgenomen ontslag waren Bouhouche & Beijer met hun ARI bureau beschikbaar voor gewenste duistere zaken. Ik blijf er in geloven dat destabilisatie van het land het doel van gans de opzet was. En vermoedelijk waren de toenmalige regeringen (van I tot VIII) schuldig door medeweten.

Mijn idee erover hoor.

36

(147 replies, posted in Andere Personen)

Spitfire wrote:

De Amerikanen verlenen niemand zomaar onderdak en nieuwe identiteit, en op de koop toe nog een vergunning van privé-detective en een vergunning om vuurwapen te dragen. Te zot voor woorden. Yankees doen alleen iets als ze er zelf beter van worden... Anders hadden we hier allemaal Duits gesproken en bradwurst gegeten.

Ter info: Robert Verbelen, Belgisch en Vlaams oorlogsmisdadiger was een nonkel van mij. Heb hem nooit gekend maar hij was een kozijn van mijn vader langs moeders kant. Meensel-Kiezegem en 28 moorden later vluchtte hij samen met het Duitse leger naar Oostenrijk. Daar werd hij opgesnort door de US CIC (Criminal Investigation Company) en prompt aangeboden voor hen te werken. Kreeg de soldij van een US Colonel en werd gestationeerd in Wenen, later in Munchen. Hij werkte voor de CIC onder 7 valse namen. Kreeg het voorstel om in de US te gaan leven als ret. Colonel, wat hij weigerde, hij was een Oostenrijkse burger toen. De Belgische aanvraag aan de Oostenrijkse regering na de oorlog voor uitlevering werd verworpen. De 28 moorden waren er plots maar 2 geworden. Hij stierf in peis en vree in 1963 in Oostenrijk.

Nota: Mijn vader was gewapend weerstander en Verbelen had er een erezaak van gemaakt om vader te klissen, wat niet lukte. Pikant detail; als rijkswachter werkte mijn vader na de oorlog voor dezelfde US CIC (waarvan bewijzen in mijn lade).

Het zal wel een bedoeling gehad hebben als ze Martial Lekeu onder hun vleugels namen, mijn idee. In de jaren '70 werd hierover een proces gevoerd in de US. Het ganse dossier ligt hier naast mij in de lade.

37

(313 replies, posted in Slachtoffers)

De voeten over elkaar leggen is een methode die gebruikt word om bv. een gewonde of een bewusteloze te verplaatsen. Het vermindert het 'sleep 'gewicht op de grond. Het kan natuurlijk ook gebruikt worden om een lijk te verplaatsen. Iedere EHBO'er heeft dit wel geleerd.

38

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Rikke wrote:

Eén ding in het bijzonder is me bijgebleven: mijn baas zei me dat Finné altijd gewapend was als hij op stap ging en net de avond van de overval had hij geen wapen op zak.

"Gewapend op stap gaan" ... Een wapen dragen is een last, zeker voor een persoon in burger. Men doet dit meestal voor een grondige (wettelijk te bewijzen) reden. Het "steeds gewapend rondlopen" kan je gerust met een korreltje zout nemen.

Wat duidelijk naar voor kwam in de reeks "1985" was de alom aanwezigheid van de rijkswacht. Zo was het in de jaren '70 en '80 inderdaad. Wat betreft de twee "bleukes". Het duurde jaren en jaren voordat je als jonge rijkswachter betrokken werd bij 'grote zaken'. Dat was het terrein van de 'anciens'. Het officierskorps, vanaf de rang van kapitein, was een gesloten kaste en samenwerken met andere organisaties (lokale politie, GPP enz.) werd binnen die kaste aanzien als 'onprofessioneel'. Ik heb trouwens niet alle afleveringen aandachtig bekeken, herinneringen toonden me een ander verhaal.

40

(14 replies, posted in Vragen)

Zeker het proberen waard , zou ik zeggen .