1

(33 replies, posted in Getuigen)

LEO wrote:

Er is nooit bewezen dat er een lijk naast de wagen lag! Wel zakken die op een lijk leken!

Oei. Is er eigenlijk iets dat zeker is? Buiten dat er overvallen werden gepleegd waarbij 28 doden vielen? En zelfs daarvan weet men niet of die allen door dezelfde bende zijn gepleegd.

2

(33 replies, posted in Getuigen)

Renne wrote:

En die man zei over zijn broer dat het een echt gek was, super gevaarlijk en ook in het boek van Popolino vind ik dat erin terug dat De Staerke bij momenten echt steek zot was en ook een foto in een boek (die met een winkelkarretje denk ik vooraan) staat een foto van vader of een broer van De Staerke en die toont gelijkenissen met die man die ik gezien heb.

Als ik er een robotfoto moet uitkiezen zeg nummer 20 maar zijn gezicht was wat meer ingevallen. En hij zei wel spijt te hebben van alles maar eigenlijk leek hij fier op wat ze vroeger hadden uitgestoken en ik denk wel dat de De Staerke's grootpraters waren... als ik niet verkeerd ben.

Dus ergens tussen 2000 & 2005 ziet u een man die u dan rond de 50 kan schatten, gelijkend op foto nummer 20 maar met een meer ingevallen gezicht? In het gezelschap van een kleiner donkerder type? Foto 20 maar met een meer ingevallen gezicht zou ons ook terugbrengen naar onze gekende "reus" Bonkoffsky lijkt me?

Renne wrote:

Wat de Bende van Nijvel betreft in Aalst anno 2007? Er zijn wel mensen die er meer over weten zeker wat Aalst betreffende, maar die willen alles met de mantel der liefde bedekken zo vang ik het toch op. En zij die een bepaald spoor proberen te zoeken, worden afgewezen. Ook al is men niet zeker van een spoor ik vind dat men toch moeite kan doen om het tenminste te onderzoeken of te controleren of er iets vanwaar is maar dat gebeurt dus niet.

Ik weet uit goeie bron dat er mensen zelfs worden ontslagen uit een politiekorps omdat ze er met bezig zijn. En burgers die een spoor hebben en onderzoeker krijgen een verbod door de procureur van Dendermonde, ik weet zelfs niet of een procureur (kan ook een andere functie zijn maar geen rechter) eigenlijk wel zelf zo een verbod mag opleggen. Een rechter ok, maar een procureur. En toch op de manier dat het gebeurde, ze spreken altijd dat ze er met bezig zijn maar eigenlijk doen ze niks. In ieder geval mag men de waarheid niet te weten komen zo lijkt het mij in Aalst. Zo zie ik het tenminste.

Interessant en conform hetgeen we nu weten:

Ex-Dyane betrokken, + vermoedelijk ex-rijkswachters nl:

Toch vermoedelijk blijven er ook heel veel aanwijzingen in de richting van:

Zijn er hier valse sporen in dit dossier "gepland" door tal van onderzoeksrechters en rechercheurs? En wie is trouwens degene die zou overleden zijn die nacht waarop een andere getuige een wagen zag met 1 lijk erlangs? Of er worden hier tal val valse sporen geïnstalleerd, al dan niet door één van de betrokken korpsen die vermoed ik ook toegang hadden tot het dossier?

3

(128 replies, posted in Andere)

intens wrote:

Is het geweten waarom Van den Abiel de vinger naar Podevijn wees? David Van de Steen schrijft in zijn boek dat het niet boterde, en Van den Abiel stak niet onder stoelen of banken dat Podevijn meer van de zaak wist. Hoever gaat die rancune terug? Is de volgorde en plaats waar de slachtoffers in Aalst gemaakt zijn volledig uitgemaakt?

Mevrouw Van den Abiel/Van de Steen zou gebeld hebben naar haar vader dat ze nog even langs de Delhaize zou passeren. Was mogelijk te voorspellen als je het schema van mensen een beetje kent misschien ook?

4

(688 replies, posted in 1982)

freelance1603 wrote:

Voor iemand die naar zijn eigen zeggen niets met de overval te maken had, was Bouhouche opvallend goed op de hoogte van de gebeurtenissen. De dag van de overval bij Dekaise waren Bouhouche en Beijer niet gaan werken: de ene was ziek, de andere had een dag vrij. 'Ik heb daar niets mee te maken', zei Bouhouche. ''Hoe zou ik die overval gepleegd kunnen hebben? Dekaise zou me toch dadelijk hebben herkend.'

Klinkt bekend.

Correctie: Frituuruitbater zag op maandag 11/11/1985: 5 personen (Twee De Staerke + nr 4/10 + nr 7 + ... ?). Frituuruitbater zag géén grote blonde kerel, dus geen reus. Deze personen kwamen met rode BMW5.

Zoals ik al eerder schreef bij "mededelingen" is alle informatie hier nogal veknipt. Dat komt de duidelijkheid en transpaantie ten goede. Maar het overzicht minder. De puzzel leggen lijkt daardoor moeilijker. Wie heeft het meeste dossierkennis en zicht op het forum hier, en kan de puzzel eens beginnen te leggen. Vertrekken van de feiten die zéker geweten zijn?

 1. Wat speelde er zich exact af (adhv gekende en gedocumenteerde feiten nl supermarktovervallen);

 2. Welke bewijsstukken werden er gevonden - ziet hier iemand een samenhang?

 3. Welke robotfoto's werden er waar gezien (te linken aan 1) en welke zijn mogelijk hun identiteiten?

 4. Welke getuigenissen zijn te linken met welke feiten - en aan welke personen of robotfoto's en bewijsmateriaal linken we ze?

 5. Wat met de profilers en andere professoren of onderzoekers die op het onderzoek werden gezet? Wat zijn hun voornaamste conclusies en stroken deze met de rest van het verhaal?

 6. Welke zijn tot nog toe de best passende theorieën/verklaringen/motieven? Wat spreekt hiervoor? Wat spreekt de theorieên tegen?

Bijvoorbeeld:

9/11/85 vrijdag, Overval te Aalst: extra druk wegens feestdag die op maandag valt

Vooronderzoek door De Staerke rond 16u

 • rijkswacht zou eerder zijn weggeroepen

 • net op dat moment rijdt de bende de parking op

 • 3 mannen, waarvan 1 "reus"

 • bivakmutsen, sjaals, riotguns

 • minder dan 3 minuten maar 40 schoten

 • 8 doden

 • Familie Van den Abiel / Van de Steen komt bijna volledig om: muv de grootvader + David van de Steen

 • munitie conform groep Diane

 • praktijk van geweren laden en vullen- schietersclub

David van de Steen meent Haemers te herkennen.

Auto's:

 • Ford Granada (villa Hoeillaart, opnieuw "drie mannen")

 • Ford Taunus beige - wordt eerder op de dag opgemerkt in Sint-Stevens-Woluwe (relevantie: men hoort schoten) rond 14u

 • Grijze mercedes + Golf GTI --> Houssière met 3 mannen waarvan 1 gewapend. Nadien in Ternat opgemerkt richting Aalst

 • 2 uur na overval: Golf GTI verdwijnt Kunstlaan te Brussel -> teruggevonden s nachts: kerkhof te Grimbergen

10/11/1985 's nachts Bos Houssières: 2 mannen en vermoedelijk dode bij een kruispunt

11/11/1985: uitgebrande gestolen (Erps-Kwerps) & nieuwe golf gti teruggevonden + boorddocumenten 2 golf'en

Enkele dagen later:

"Frituuruitbater" krijgt De Staerke vader en zoon over de vloer, tezamen met nummer 10 / 4 en nummer 7 (robotfoto's). Philippe is even weg, terwijl de anderen daar zitten. Eén van hen spreekt geen Nederlands en men ontfermt zich over hem, lijkt geen frieten te kennen. Ze hebben mondervlekken. Tevens een blond groot persoon (de reus?).

Hij telefoneert naar de politie. Later telefoneert er een man (±50 jaar, 175cm, lange anorak, nette man) die vergezeld wordt van een (buiten wachtende) vrouw in zijn frituur, die iets doorbelt over de bende en te veel betaald.

De grootvader Van den Abiel (VDS familie) zijn nummerplaat werd blijkbaar gekopieerd en op diverse andere misdrijfwagens gebruikt.

7

(273 replies, posted in Getuigen)

Wat met deze getuigenis? De Staerke + nummer 4 of nummer 10 en nummer 7? En de net geklede slanke heer van ongeveer 175 cm?

8

(65 replies, posted in Robotfoto's)

Dubbele "brug" van de bril is toch kenmerkend voor de bril van Bouhouche als ik online foto's zie? Maar zijn we zeker dat dit niet gewoon een minder goede omschrijving is van foto nummer 19 (de reus en Bonkoffsky), wiens gezicht weliswaar spitser was.

9

(13 replies, posted in Prullenbak)

Bericht waaronder deze mevrouw (?) post van DDC dateert van 25-10-2017


bericht waarop meer bekijken staat uitgeklapt

Marie-Josée Van Ecken Ik heb bij de politie in Brasschaat al aangifte gedaan enkele dagen na de 1ste overval. Het was wel al bezig in 1983. Ik heb blijven herhalen en doe het nog steeds Delie is ene van de bende van Nijvel (ik ken ook nog heel wat anderen, gezien ik de vergadering heb bijgewoond waar zij besloten overvallen te plegen). Delie is diegene op robotfoto's 1° die met zijn hoedje zonnebril en regenjas 2de die met zijn bivakmuts. Er waren ook vrouwen bij met aangeplakte baarden en snorren, etc..Vermommingen.


Heb er toch wat vragen bij. Volgens profiel afkomstig uit Limburg, lijkt weinig echte facebookvrienden te hebben. Profiel lijkt ook nog niet lang te bestaan. Die Max Delie lijkt niet te googlen?
Een fantaste?
Iemand enige aanknopingspunt?

Indien het een fantaste is: waarom doet iemand zoiets?
Mocht die Delie bestaan en schrijft er iemand zulke dingen, lijkt me dit een zeer wrede manier om wraak te nemen.

10

(13 replies, posted in Prullenbak)

Ik las zojuist de facebookposts van Douglas De Coninck over het dossier om te kijken of daar nog beweging was, en ik lees bij de reacties:

Marie-Josée Van Ecken ' t Is niet te geloven hoe geklungeld er is geworden. Dna blijkt niet van de reus te zijn. Uitleg slachtoffer als getuige verandert ook "Reus had zijn bekentenis gedaan op zijn sterfbed" later was het enkele dagen voor zijn dood", dan schuiven opnieuw met data, naar enkele jaren daarvoor. Uiteindelijk blijkt die reus in 2015 te zijn overleden. Waarom heeft die getuige zolang gewacht om komt het nu allemaal in een versneld tempo?
Leuk
· Beantwoorden · 26 oktober om 0:32
Beheren
Marie-Josée Van Ecken
Marie-Josée Van Ecken Ik heb de besprekingen waarin Frans aankondigde dat hij overvallen ging plegen bijgewoond. Alle aanwezige zegden "En ik doe mee", dan vroegen zij aan mij of ik ook meedeed. Ik heb gezegd dat ik zoiets niet deed. Onmiddellijk knikte Frans naar de anderen om mij het zwijgen op te leggen. Ik ben naar buiten gerend op de straat... Delie riep dat hij het wel zou doen. Ik heb veel moorpogingen meegemaakt. Sommige vastgesteld door het parket, ook bevestigd met doktersattesten, veel autoaccidenten meegemaakt, alles geseponeerd.
Leuk
· Beantwoorden · 26 oktober om 0:35
Beheren
Marie-Josée Van Ecken
Marie-Josée Van Ecken Aanvankelijk was het om snel veel geld te hebben. Daarna zijn er nog anderen op de kar gesprongen, en zo kreeg het uiteindelijk een politiek tintje. Verschillende van E.R. hebben er aan deel genomen.
Leuk
· Beantwoorden · 26 oktober om 0:43
Beheren
Marie-Josée Van Ecken
Marie-Josée Van Ecken Ik heb bij de politie in Brasschaat al aangifte gedaan enkele dagen na de 1ste overval. Het was wel al bezig in 1983. Ik heb blijven herhalen en doe het nog steeds Delie is ene van de bende van Nijvel (ik ken ook nog heel wat anderen, gezien ik de verg...Meer bekijken
Leuk
· Beantwoorden · 26 oktober om 0:48
Beheren
Marie-Josée Van Ecken
Marie-Josée Van Ecken Delie heeft aan mij uitleg gegeven hoe ze tewerk gingen: Zij reden eerst allemaal in eigen auto tot achter de hoek waar zij een aanslag gingen plegen, dan stapte ze vliegensvlug gezamenlijk in 1 auto en reden terplaatse en voerde snel de overval uit, iedereen dodend die hen bekeek uit angst nadien herkend te worden. Dan reden ze weg in 1 auto tot achter de hoek. Daar stapten ze terug in eigen auto, dat viel niet op door de paniek die er was, en reden elk met hun eigen voertuig weg. 1 man moest de wapens gaan verstoppen. Bij elke overval was het een andere die de leiding had.
Leuk
· Beantwoorden · 26 oktober om 0:54Dit is volgens mij afkomstig van dezelfde persoon als die van de twitter account.