Er zijn twee moorden/feiten waar er ook sprake is van artisanale munitie, zal het eens opzoeken. Maar waar ik nog meer aan denk is de munitie van de 0.38 in welk feit van '83 weet ik niet meer van buiten, maar ergens is er sprake van versplinterde kogels. Het is ook dat de Audi die beschoten werd in Genval en gestolen is om de kogels eruit te halen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

32

Ik had ergens op dit forum gelezen dat de diefstal van de Audi niets te maken had met de bende. Maar wat the end schrijft over kogels verwijderen lijkt me wel een interessante stelling.

33

Eentje om over na te denken: Iemand die zijn eigen munitie maakt zal wellicht wel meer over munitie/kogels/ballistiek kennen dan de gemiddelde mens. Zou die persoon dan zijn eigen zelf gemaakte munitie gebruiken welke de kans groter maakt tot het onthullen van zijn identiteit? Maakt die het zichzelf niet enorm moeilijk daardoor?

Non semper ea sunt quae videntur

De opmerkingen zijn correct, doch het is niet omdat iemand munitie gebruikt, hij ook automatisch de maker is van die munitie. Het gegeven van een versplinterde kogel bij de één van de supermarktovervallen in '83, plus het feit dat de Audi gestolen is en men er de kogels uitgehaald heeft, doet me toch vragen stellen. Tevens is Genval met de Peugeot gepleegd waar WNP toch wel heel sterk in beeld komt. Kortom er zijn heel veel aanwijzingen dat er uit de buurt van WNP personen betrokken zijn bij de supermarktovervallen van '83.

Aanvullend op bovenstaande moet zeker in rekening gehouden worden met de verklaringen van Lekeu; namelijk dat hij kampen in de Ardennen deed (5 jongeren) waarvan er WNP-leden bij waren die meegedaan hadden met de observatie-oefeningen. Er zit maar 23 dagen tussen de dubbele moord in Anderlecht en de diefstal van de Faul in Dinant. Lekeu die dan nog eens heel sterk in beeld komt voor Temse en een goede vriend is van Latinus, die dan weer genoemd wordt i.v.m. de diefstal van de Peugeot die in Genval gebruikt is.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

35

the end wrote:

De opmerkingen zijn correct, doch het is niet omdat iemand munitie gebruikt hij ook automatisch de maker is van die munitie.

M.a.w.: stel je maakt zelf munitie, en iemand anders gebruikt deze om een gewelddadige overval te plegen, dan zit je goed gekloot. Misschien was dat deel van de bedoeling of afleiding.

Non semper ea sunt quae videntur

Er is toch wel een hele sterke gelijkenis tussen Aalst en Genval, een gelijkenis zelfs die ergens weggemoffeld wordt of waar men geen raad mee heeft.

In Genval is er met de 0.38 en de 0.357 geschoten, de 0.38 had daar herladen munitie. In Aalst is er geschoten met herladen munitie in de 9mm, maar wat nog merkwaardiger is ook met een 0.38 of 0.357 met herladen munitie. Dit wapen komt zelfs niet voor op het wapenschema van de Bende-cel.

Een andere sterke gelijkenis is de robotfoto G15 die van een getuige in Aalst komt, maar bijna identiek is aan de beschrijving van een dader in Genval. Erbij ook nog dat de Faul in Aalst gebruikt is en in de zakken zat, en dat de Faul 23 dagen na de dubbele moord in Anderlecht gestolen is.

Er zijn in Aalst in feite 5 wapen gebruikt en de RG15 tekening komt niet overeen met de andere 3 daderbeschrijving,

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Merovinger wrote:

Expert Cdt. Claude Dery zal op 7.5.87 voor het assisenhof van Brabant verklaren dat hij tussen '82 en '87 nog tweemaal zulke zeldzame (artisanale loden) kogels sporen van dezelfde gietvorm heeft aangetroffen in een  moordzaak maar voordien nooit. Hij maakt op dat moment een rapport over het mogelijk verband tussen de drie dossiers via een gietvorm aangetroffen in een ander dossier. Op dat moment kwam advokaat-generaal Jaspar tussenbeide om te beletten dat getuige Dery ook zou vertellen om welk dossier het hier gaat. In de wandelgangen verwees men na de zitting naar de dossiers 'Bende van Nijvel' en de moord op Mendez.

Bij de moord op Montel is bewerkte 0.38 munitie gebruikt, en in de bende ook.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Daarnaast sprak de Bendecommissie-bis in scherpe taal over de dubieuze relaties van Dery:

"Meerdere getuigen hebben aan de commissie verklaard dat de deskundige Dery door het criminele milieu onder druk werd gezet."

39

Dery wist zelfs na verloop van tijd (bewust/onbewust?) niet meer welke munitie van welk delict kwam. Zodoende kan het onderzoek van hem al grotendeels onbetrouwbaar worden verklaard. Spijtig maar helaas.

40

En nu 35 jaar later is er enkel nog wat in processen verbaal staat en de Bendecommissies waarop je staat kunt maken. Wat krom is rechtzetten zal vermoedelijk niet meer lukken. En zo zit heel het dossier in mekaar. Wat is correct en wat niet ... We kunnen enkel gissen.