31

Paul Latinus: "Ik herinner me ook dat Faez gevraagd heeft of ik geen veiligheidsspecialist kende. Dat was kort na de aanslag op de Saoedische ambassade. (*) De ambassade verzocht ons, via Faez, het probleem van de veiligheid van hun personeel en goederen te bestuderen. Ze drong ook aan op permanente bewaking van sommige diplomaten. Het was Calmette die het plan uitwerkte. Ikzelf heb me beziggehouden met het elektronische aspect en ik heb de kostenberekening getypt ..."

Bron: Operatie Staatsveiligheid | René Haquin

(*) Heeft er iemand informatie over deze bomaanslag op de ambassade?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Eric Lammers over Faez Al Ajjaz. Volgens Lammers zou Marcel Barbier niet enkel de telefoon hebben opgenomen maar ook de chauffeur van Faez Al Ajjaz geweest zijn.

'Qui finançait WNP?'

"Je ne sais pas. Les seuls à nous donner de l’argent étaient le chef nazi Delombaerde et le journaliste Faez Al Ajjaz, qui se trouvait souvent à Beyrouth et qui possédait de moyens financiers importants. Marcel Barbier jouait son chauffeur et il répondait au téléphone.

Ben wrote:

(*) Heeft er iemand informatie over deze bomaanslag op de ambassade?

Wel, op 1 juni 1980 was er een aanslag op de ambassade van Saoedi-Arabië.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

34

Dans ce qui suit, il est question de Faez al Ajjaz dans une réunion à Chypre au sujet de matières radioactives.

Reusachtig

(...) Teengs Gerritsen zal nog vaker aan bod komen. Hij behoorde ook tot de leiding van “De Dienst”. Ook was ik met Al Ajjaz bij besprekingen op Cyprus met hooggeplaatste Nederlanders en Rifat Assad, hoofd van de Syrische veiligheidsdienst”. Die laatste twee regels brachten bij ons een lichte aardverschuiving op gang en wij gingen voor het kousennaadje bij de schrijver van het prikkelende proza te rade. En jawel. Bingo.

Het ging om de uraniumdeal uit de jaren tachtig die wij zo uitgebreid voor de koplampen hebben getrokken in deze serie. Met namen als Hassan Zubaidi, Rifat Assad (de oom van), Ruud en Paul Lubbers, ir. Van Schaik en nog meer tuttifrutti. Tot nu toe was de aanwezigheid van Al Ajjaz bij de bijeenkomsten op Cyprus ons niet bekend. Nu wel. En daar zijn we buitengewoon content mee. Uiteraard doen de msm daar niks mee. En de Haagse Landdag? Ach. Stay tuned.

Bron » www.stelling.nl/ | 25 oktober 2017

Je crois que cela concerne ce qui suit » www.stelling.nl

35

Nog een interessant bericht van Hervé op de site van onze Zuiderburen. Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt. smile De wapendiefstal bij of van Diane (gepleegd door Bouhouche en ook Beijer als we hem mogen geloven) zou dus in functie van een 'geplande' coup in Suriname gebeurd zijn. En wij maar denken dat het hier over de Bende van Nijvel gaat ... lees zelf maar.

Vanaf dat moment gingen de trainingen echt van start. Dit ging in samenwerking met de Westland New Post, een Belgische stay-behind organisatie opgericht in opdracht van Armfelt, waar een groot gedeelte van de opleidingen en werving plaatsvond. Door Armfelt werd ik in contact gebracht met een vriend en zakenpartner van hem, en wapenhandelaar die ik eerder ontmoet had op Cyprus, Faez Al Ajjaz. Ook stelde hij mij voor aan Madani Bouhouche. Hij was lid van groep G (Groupe ‘d action Politique) binnen de Rijkswacht van België. Later bleek dat Al Ajjaz voor de financiering zou zorgen en Bouhouche een liquidatie team zou leiden om Bouterse, Alibux en Naarendorp te vermoorden.

Al Ajjaz bracht mij in contact met een goede vriend van hem, de huurlingenleider Bob Denard, die mij in twee weekenden een spoedcursus gaf in het plegen van een staatsgreep.

Trainingswapens kregen wij via mijn directe meerdere kolonel Kurt Görlitz. Hij regelde ook faciliteiten zoals het gebruik van militaire schietbanen en gezamenlijke militaire trainingen met de Natres en O & I, de Nederlandse Gladio. Binnen deze groep werden ook deelnemers voor de coup geworven.

Bouhouche zorgde voor de speciale aanvalswapens middels diefstallen uit Nato-depots en door een inbraak op 1 januari 1982 bij de elite eenheid Dyane van de Rijkswacht waarbij onder andere tien moderne Heckler en Koch automatische pistoolmitrailleurs met geluidsdempers en patroonmagazijnen met munitie werden gestolen. Deze waren bestemd voor speciale doelwitten bij de aanval in Suriname.

36

Is dat niet Insider aan het woord?

37

Zou het begot niet weten ... mijn punt is: Beijer - die volgens zijn eigen boek betrokken was bij die diefstal - heeft hier bij mijn weten nooit een woord over gerept. Het zou dus best wel eens kunnen ... maar misschien ook niet, wie weet.

38

Charly wrote:

Is dat niet Insider aan het woord?

Inderdaad, Insider heeft dit in 2013 op dit forum geschreven » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

39

Ben wrote:

René Haquin vertrouwde Guy Bouten ooit toe dat Ajjaz de enigste man in zijn hele leven was die hem ooit angst inboezemde. Hij interviewde hem in september 1983 in zijn appartement op de Avenue de l'Armée.

Faez werd in 1922 geboren in Damascus. Zijn bijnaam luidde 'Sirocco', naar de hete, droge woestijnwind die de nomaden schele hoofdpijn en slapeloosheid bezorgt. Hij was overal aanwezig waar er geld te verdienen viel en kluste voor het Saoedische vorstenhuis, de Syrische president Assad, de CIA en de Mossad. In het IPC beschikte hij over een bureau waar hij volgens enkele van mijn (Guy Bouten, red) collega's grote sier hield.

Zijn cover daar was het correspondentschap van een Arabische krant van het Franse persagentschap AFP. Faez was een echte duizendpoot. Hij startte zijn spionnencarrière in Beiroet als advocaat en correspondent voor diverse bladen waaronder Nouvel Europe Magazine waardoor hij Emile Lecerf en baron de Bonvoisin leerde kennen.

Hij trouwde met iemand van de beroemde familie Krupp en bezat een villa in Marbella, de mondaine badplaats waar tal van Arabische prinsen verpozing zochten. Later kocht Faez het wapenblad AMI van Boas en VDB. Hij doopte het om tot Fire met Christian Tavernier als hoofdredacteur. In juli 1981 maakte Faez via Emile Lecerf kennis met Paul Latinus.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

Dit stukje zegt zoveel. Doet me spontaan denken aan een Mazda

Lees ik het goed dat Faez Al Ajjaz & Carl Armfelt op hetzelfde moment voor de CIA gewerkt hebben? Carl Armfelt met een focus op Nederland/Suriname, en Al Ajjaz op de wapenhandel in België, met daartussen wat cross border operaties (Bouhouche die wapens steelt voor de coup in suriname). Lees ik het goed dat Faez Al ajjaz de geheime financierder was van de WNP, maar dat Armfelt deze via Latinus heeft laten oprichten.