1

Indien het waar is dat de rijkswacht en de reguliere politie niet meer de Delhaize mochten bewaken, waar later de fatale aanslag werd gepleegd, heeft degene van hogerhand wat uit te leggen. De link met Bonkoffsky geeft hierbij ook te denken, dat de Rijkswacht zeer waarschijnlijk betrokken is bij de Bende van Nijvel.

De diverse delicten die in mijn ogen waarschijnlijk niets met de Bende van Nijvel te maken hebben, zoals de moord op de taxichauffeur, de man die op het restaurant van zijn zoon lette en werd gedood, de horeca-uitbater die werd vermoord, een carjacking/autodiefstal, de inbraak in een supermarkt.

Ik denk dat later de rijkswacht in contact is gekomen met de betreffende criminelen van die feiten en samen met rijkswachters de overvallen op de supermarkten heeft laten uitvoeren. Waarom ik dat denk, is om het volgende die tip over die zak met wapens heeft de tipgever de das om gedaan. Mits het forensisch onderzoek goed is uitgevoerd. De zak is ten tijde van de periode dat de tip werd gedaan in het water gegooid. Om zaken te linken als een soort van een dwaalspoor.

Als er een leiding bij betrokken is, waar het op lijkt, dan was die zak met wapens om het onderzoek in verwarring te brengen. De supermarkt overvallen diende om de burgers angst aan te jagen. Wat de reden daarvan is, geen idee. Mogelijk om te destabiliseren. Als die getuigenis er niet zou zijn dat de bewaking werd opgeheven, dan was mijn gedachte gefrustreerde rijkswachters met wat criminelen. Maar het lijkt mogelijk meer dan dat te zijn.

Je zou kunnen denken dat er iemand van hogerhand een eigen agenda moet hebben gehad en de jongens die het vuile werk zouden moeten doen puur uitvoerend actief zijn geweest. In theorie kan het wel. Die uitvoerende jongens kunnen nooit de bewaking hebben opgeheven of daar opdracht voor hebben gegeven. De betreffende commissaris L. die zal mogelijk het antwoord hebben.

Ik geloof zoals de mensen al weten niet zo snel in complotten. Maar onder deze getuigenissen, als ze kloppen, kan ik ook niet onderuit.

  • Heeft (Rijkswacht) commissaris L. een opdracht gehad van de burgemeester of van een minister?

  • En dan niet te vergeten de korpsleiding bij de reguliere politie, wie is dat?

  • En heeft hij ook een opdracht gegeven om de bewaking te stoppen?

  • Van wie heeft hij de opdracht gekregen?

Het verhaal lijkt bijna ongeloofwaardig als die getuigenissen er niet zouden zijn. Als bovenstaande vragen kunnen worden beantwoord, dan weten we mogelijk ook wie eindverantwoordelijk is of zijn voor de supermarktovervallen.

Dus nogmaals de losse feiten als inbraak hier en daar hebben in mijn ogen niks te maken met de supermarktovervallen. De wapens linken de zaken wel aan elkaar, maar dat is ook het doel van die tip over die zak in het water geweest geweest. De mensen te laten denken dat er een hele grote bende achter zit.

Er zijn criminelen die de rijkswacht heeft laten participeren bij de overvallen in de supermarkten, waarbij zij samen met Bonkoffsky ook uitvoerend deel van hebben uitgemaakt. En degenen die het heeft bedacht dat is de persoon die het bevel heeft gegeven aan de commissaris L. of mogelijk dat die commissaris L. er ook bij betrokken is.

Niemand zou bij mijn weten het risico hebben willen nemen om de bewaking op te heffen, nadat men eerder kennis had genomen van de eerdere gewelddadige supermarkt overvallen.

2

Ter verheldering ik denk dat het ook heel "slim" is geweest tactisch gezien. Om wapens te bewaren en in een later stadium te dumpen. Vervolgens een valse tip te geven. Het bewaren is natuurlijk wel een risico, maar het zal wel niet thuis bewaard zijn geweest. Mogelijk in een bos of elders.

We kunnen namelijk ook niet onder de stille getuige uit, de zak met wapens. Als je die zaken verbind met de getuigenissen over de opgeheven bewaking en Bonkoffsky dan denk ik dat er een ontknoping mogelijk is, mits het onderzoek door een professionele opsporingsinstantie wordt gedaan.

De carjacking/autodiefstal kan voor de supermarktoverval dan een exceptie zijn. Je kan ervan uitgaan dat het goed mogelijk is dat die criminele jongens vaker een auto hebben gestolen. Dus niet alleen specifiek voor deze supermarktovervallen. Ik denk dat het beeld wel duidelijk is.

3

Feit is dat twee Rijkswachtbevelhebbers, nl. Beaurir en De Ridder, boter op hun hoofd hadden en daardoor chanteerbaar werden. Als je de structuur binnen het Rijkswachtkorps een beetje kent, weet je dat de gevaarlijkste groep binnen de hiërarchie de kolonels zijn. Zij die met ellebogen werk en politieke gatlikkerij tot voor de drempel van het generaalschap zijn geraakt. Met afpersbare meerderen hebben deze kolonels vrij spel om hun minderen te diaboliseren en manipuleren. In wiens opdracht luisterden Bouhouche en Beijer hun collega's af? Welke kolonel deed onderzoek naar Groep G binnen de rijkswacht? Welke kolonel liet telexen en copijen verdwijnen? Welke kolonel sprak de woorden: "we hebben nood aan een staatsgreep". Reken daarbij Rijkswacht generaals bevriend met Vanden Boeynants en Co! De Korpsleiding was inderdaad betrokken!

4

Inderdaad LEO, ze zijn door o.a. het forensisch onderzoek door de mand gevallen. Geen enkel normale crimineel zou denk ik zoveel moeite doen om een valse tip te geven. Wat is het voordeel wat er te behalen valt. In Nederland gebeuren trouwen ook rare dingen binnen de politie organisatie, zie hier een voorbeeld van een overleden foute ex-korpschef » www.volkskrant.nl

Het gaat hierbij om het onderstaande:

"Eind 2016 maakt Boumans opvolger, Erik Akerboom, een eind aan maandenlange geruchten. De Centrale Ondernemingsraad (COR) heeft drie jaar lang belastinggeld verbrast aan diners, exorbitante feesten, dure maatpakken, de inhuur van bevriende 'experts' en een onnodig chique vergaderlocatie. Tegen de voorzitter wordt aangifte gedaan. 'Er werd gewaarschuwd, maar er is niet doorgepakt', zegt Akerboom op een persconferentie. 'Het toezicht was onvoldoende professioneel.'

2017, zijn 46ste dienstjaar, moest het jaar worden van een welverdiend pensioen

Het ministerie gelast daarop een onderzoek naar de vraag of Bouman, die uitzonderlijk goed bevriend bleek met de COR-voorzitter, alle steun van de COR had gekocht, waarmee de vakbonden buitenspel werden gezet.

Bouman maakt de uitkomst van het onderzoek niet meer mee. Na zijn klacht, dit voorjaar, dat de onderzoekscommissie subjectief is, weigert hij verdere medewerking. Gefrustreerd geeft hij daarover een interview aan het ANP, waarna hij op vakantie gaat. Een hartaanval doet hem in een coma belanden. Na repatriëring sterft hij thuis in Nederland. "

Dat is het nadeel van illegale zaakjes, je kunt nooit meer eens rustig op vakantie want je moet op je post blijven. Je bent "onvervangbaar" geworden zeg maar.

Ik dacht dat De Ridder de bijnaam rode Ridder had vanwege zijn socialistische signatuur.

howitzer wrote:

Ik dacht dat De Ridder de bijnaam rode Ridder had vanwege zijn socialistische signatuur.

Inderdaad is deze grote chef van linkse signatuur en werd hij de Rode Ridder genoemd!

Karel wrote:

Inderdaad LEO, ze zijn door o.a. het forensisch onderzoek door de mand gevallen. Geen enkel normale crimineel zou denk ik zoveel moeite doen om een valse tip te geven. Wat is het voordeel wat er te behalen valt. In Nederland gebeuren trouwen ook rare dingen binnen de politie organisatie, zie hier een voorbeeld van een overleden foute ex-korpschef » www.volkskrant.nl

Beste Karel, dit is appels met peren vergelijken. Om Gerard Bouman doormiddel van door het het AD geplaatst artikel hier zo weg te zetten. Als je correct was geweest had dan ook het onderzoek als mede de reacties van collega's, vakbonden en het COR die na zijn dood zijn geplaatst. Zeer ongepast dat is mij mening.