91

In de nota's van Willy Acke staat informatie over de overval in Beersel:

Beyaert Luc (Ottignies)
Voertuig Golf GTI - APN459
Dag na feiten Beersel Delhaize
Wat is met info gebeurd?

Ik vind zelf geen extra informatie over deze Luc Beyaert.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

92

Iemand met de bijnaam Viking zal misschien makkelijker met een bijl op stap gaan?

Merovinger wrote:
Boemerang wrote:

Een artikel uit Le Soir (Haquin) van zaterdag 8 oktober 1983, de dag na de feiten:

Korte samenvatting van het artikel

"De daders komen die vrijdag kort voor 20u00 binnen en begeven zich naar de kassa's. Zij openen het vuur om paniek te zaaien, verwonden personeel en doden even later de directeur van de supermarkt als deze tussenbeide wil komen. Ze hebben een tiener als gijzelaar  en verlaten het warenhuis met een deel van de opbrengst, de mensen in paniek en shock achterlatende.

Zij vluchten aan boord van een zwarte Golf en de politie van Brussel meent de wagen te zien rijden op de Chaussèe Waterloo richting de Hallepoort in Sint-Gillis. De twee inzittenden springen uit de wagen en vluchten te voet via de Avenue Henri Jaspar. Laat in de avond blijkt echter dat dit voertuig (kenteken EFT-489) minder dan een uur voor de overval is gestolen in de Brusselse agglomeratie en dus niet gebruikt kan zijn bij de overval. Ondertussen kon een andere zwarte Golf (met de letters A...N in het kenteken) ontkomen via de snelweg richting Parijs. (...)

Ook in Het Laatste Nieuws is er sprake van deze zwarte Golf:

De daders verdwenen met een zwarte Volkswagen Golf, die een uur voordien gestolen was te Watermaal-Bosvoorde. De auto werd later teruggevonden aan de Hallepoort op het grondgebied Sint-Gillis.

Bron: Het Laatste Nieuws | 10 oktober 1983

Merovinger wrote:

Dode, 2 gewonden: 'moordbende'? – Overval op supermarkt in Beersel: gerant doodgeschoten – Achtervolging in Brussel
(…) Na de schietpartij sprongen de gangsters in een klaarstaande zwarte Volkswagen Golf die eerder gestolen werd in Watermaal-Bosvoorde. De rijkswacht en politie achtervolgden deze wagen tot in Brussel. Aan de Hallepoort kon de auto onderschept worden maar de gangsters konden te voet door het Brusselse vluchten. Een speraktie werd op het getouw gezet. (…)

Bron: Het Nieuwsblad | 8 oktober 1983

Dit is de fameuze zwarte Golf die achtergelaten werd aan de Hallepoort in Sint-Gillis:

http://nsm07.casimages.com/img/2017/12/08//17120809493414738715406663.jpg

Ik blijf het nog altijd vreemd vinden waarom het uitgesloten is dat deze Golf niet zou kunnen gebruikt geweest zijn bij de overval in Beersel. De reden die hiervoor (in de krantenartikels) aangegeven wordt is dat deze zwarte Golf op minder dan uur vóór de overval in Watermaal-Bosvoorde werd gestolen en dus niet in Beersel kan gebruikt geweest zijn. Ik stel vast dat je van Watermaal-Bosvoorde op 20 minuten aan de Delhaize in Beersel kan zijn. Dat ligt echt niet ver van elkaar.

94

Merovinger, omdat de Golf die de daders gebruikten in Beersel de Golf was die gestolen werd in Ohain. Deze werd gelinkt dankzij de achterbank. En de Golf van Sint-Gillis was niet de gestolen Golf uit Ohain.

95

Het is natuurlijk niet omdat ze nadien aan het Delhaize-warenhuis de achterbank van de Golf uit Ohain gevonden hebben, dat ook die Golf werd gebruikt door de Bende in Beersel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

96

De Golf op de foto is 100% zeker geen Gti.

97

De achterbank kan er (een dag?) later gelegd zijn door de clan De Staerke om Philippe De Staerke vrij te pleiten voor de feiten in Ohain (wat ook gebeurde, want ze hebben hem daarop vrijgelaten). In die zin zouden ze de overval ‘gekaapt’ kunnen hebben.

Lange regenjassen

De heer Bellemans, onderzoeksrechter te Brussel, verzoekt het volgende bericht te verspreiden, in verband met de overval op de supermarkt te Beersel, van vrijdag 7 oktober.

Over de daders is het volgende geweten: zij waren met drie en Franstalig, zij droegen carnavalmaskers. Twee daders waren ongeveer 1m90 lang terwijl de derde ongeveer 1m75 lang was. De daders waren in lange regenjassen gekleed en verplaatsten zich met een zwart voertuig, een Volkswagen Golf van recent model, waarvan de nummerplaat bestond uit vooraan de letter A en op de derde plaats de letter N.

Alle personen die getuige waren van de feiten of die inlichtingen kunnen verstrekken over de daders worden verzocht zich in verbinding te stellen met de gerechtelijk politie van Brussel, de rijkswacht van Halle of bij de dichtst bijgelegen rijkswacht of politie.

Bron: Het Laatste Nieuws | 10 oktober 1983

Ondertussen ook al 35 jaar geleden dat de Bende toesloeg in de Delhaize van Beersel en er de gerant neerschoot. Ook nu weer niets van media- of forumaandacht hiervoor.

100

Eén van de daders van de overval in Beersel had een opvallende wijnvlek op linkerachterzijde van zijn nek. Deze vlek had een ovale vorm en was ongeveer 3 cm op 5 cm groot. De man was 1m90 groot en had kort, zwart haar.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube