Re: ECOOVIE

Ere wie ere toekomt. Jullie zullen het mss niet graag lezen, maar zo ongeveer sinds ik de eerste post van Cobra las bleef die maar doorbomen over Pierre Maltais en Ecoovie. Zaak die volgens zijn eigen zeggen hem bijna het leven kostte. Ecoovie was een dekmantel, die ons moest doen geloven dat het ging over mensen die in tenten woonden.

Zie hierover een post van Ben:

"Ecoovie: de leden woonden in indianententen (tipi's), zonder enige vorm van hygiëne en werden onderworpen aan strenge diëten waaraan de belangrijkste voedingsstoffen ontbraken; ze dienden zeer zware lichamelijke inspanningen te leveren en kregen te weinig slaap; nooit werd een beroep gedaan op een arts."

Maar zoals jullie in de vorige post konden lezen stond Ecoovie voor heel andere dingen. Vandaag schreef Cobra dit:

"Darville, Bultot, Ciolini, FN Herstal, Bouhouche, Interdoc, bende Haemers en CEPIC en Felix Przedborski nebula allemaal via fondsen beheerder Pierre Maltais."

Tot nu toe had Cobra Maltais nog niet gekoppeld aan fondsenbeheerder maar nadat ik de link Maltais en Keteleer had gevonden viel ik van mijn stoel. Eindelijk snap ik ook waarom Acke schreef dat hij het bendeverhaal moest herschrijven. Ecoovie, het Atlas-dossier en Willy Acke en het besef van framing van een aantal omgekochte journalisten en we zullen het licht zien.

Re: ECOOVIE

Indien je net als ik niet direct begrijpt hoe sommige "religieuze ordes" het extreem-rechtse gedachtegoed promoten hieronder een tekst over het OSJ (Ordre de Saint-Jean Baptiste). Link met ECOOVIE is De Keteleer, zowel OSJ als ECOOVIE.

Het gesprek loopt dood. Het wederzijdse wantrouwen stijgt. Even denk ik dat dit het einde is. Plots, met een autoritaire zwaai, als wil hij voorgaande bedenkingen voorgoed wegwuiven, snijdt de dignitaris in de ‘Ordre de Saint-Jean Baptiste’ een nieuw onderwerp aan. Een verantwoording, lijkt het. De doelstelling van de Orde.

‘De bedoeling van de Orde is een elite te creëren, een elite van belangrijke mensen in de samenleving, die bereid zijn een nieuwe kruistocht te beginnen tegen het obscurantisme, tegen de mens zonder ziel en geweten. Kortom tegen het marxisme of het communisme. Wij weigeren de mens te zien als een zielloze machine, die door gewetenloze technocraten wordt gemanipuleerd. Het collectivisme, het socialisme, zijn kwalen. De oorzaken zijn te vinden in het gebrek aan religie. België is in de loop van de geschiedenis op systematische wijze naar het obscurantisme gevoerd. Dat heeft de miskende Antwerpse historicus Roger Van Avermaet duidelijk aangetoond in zijn werken over de Belgische geschiedenis.'

'Bijvoorbeeld: de graven Egmond en Hoorne verrieden Filips en het Christendom om de vrije hand te laten aan de ketter Willem de Zwijger. Zo liet men later het goddeloze Frankrijk regeren over België. Er zijn voorbeelden te over die aantonen hoe wij ons op systematische wijze afwendden van het ware geloof, van onszelf... En je merkt het resultaat. Een maatschappij in verval, geen toekomst meer voor de jeugd, een regering die het individu geen ruimte meer laat, een regering die beveelt en wij moeten knikken of verdwijnen. Kijk naar Europa: Europa sterft Europa is ten dode opgeschreven als gevolg van het obscurantisme en het gebrek aan religie. De losbandigheid die daarmee samenhangt heeft van ons een ondergeschikt ras gemaakt. Wie zijn er nu in opgang? De Japanners, de moslims. Superieure rassen in vergelijking met de onze. De kruistocht die Hitler - pas op, ik ben tegen het nazisme - aanbond ter zuivering van het Westerse ras was niet zo dom als de meesten dachten. We bevinden ons in een impasse.’

Dokter Van Rossum lijkt niet meer te stoppen. Hij vertelt zijn verhaal met diepe ontgoocheling, een diep misprijzen voor de hedendaagse mens. ‘Kijk maar naar wat de vakbonden uitrichten. Stakingen in het openbaar vervoer, stakingen in de mijnen. Het verval is zeer nabij. De macht van de vakbonden is daar een zeer belangrijk teken van... Dus rest er ons niets anders dan te strijden tegen het morele verval. Dat is dan ook de uitgangspositie van onze grootmeester Zdrojewski. Binnen onze Belgische afdeling pogen we diep-religieuze gevoelens aan te kweken door middel van leringen en erediensten. De aanwezige elite moet dan de religiositeit verspreiden in haar invloedssfeer. Want elke ridder heeft een zeer belangrijke maatschappelijke positie van waaruit hij vele mensen kan beïnvloeden. Dat is ons uitgangspunt.’

Bron: Ridders van nu | André Van Bosbeke

23

Re: ECOOVIE

(...) 'Man' is de leider van 'Ecoovie', een sekte die het naturisme propageert. 'Man' roept de leden op opnieuw in stamverband te leven. De Franse anti-sektenbeweging CCMM omschreef Ecoovie als volgt:

'De leiders buiten de volgelingen meedogenloos uit. Zij negeren de sociale wetgeving en de werktijden. De leden krijgen geen loon en genieten geen sociale zekerheid. Die arme zwakke drommels worden door de opgelegde levenswijze misdadig uitgeput en fysiek en mentaal vernietigd. Familiale banden worden verbroken en meer algemeen poogt de organisatie onze samenleving te ontwrichten. Men kan zich afvragen welke occulte krachten de leiders manipuleren (waar komt het geld vandaan?). Typische voorbeelden van de kunst van het verhullen zijn: de ecologie om ondervoeding te wettigen, een coöperatieve structuur om handelsinkomsten te verbergen, en een nobel vredesideaal om de grootheidswaanzin van een goeroe te dienen.'

Bron: Ridders van Nu | André Van Bosbeke

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

24

Re: ECOOVIE

Politiecommissaris van Esneux in Brussel verhoord

Pierre Navez, politiecommissaris van Esneux, werd dinsdag in Luik door de politie opgeleid. Navez wordt verdacht van heling van documenten van een Luikse politieagent die in de buurt van het Saint-Val-kasteel te Esneux woont, waar leden van de Ecoovie-sekte verbleven, en kon er de hand op bedoelde documenten leggen. Het is trouwens deze agent die de betichtingen tegen Pierre Navez inbracht.

Herhaaldelijk werd Pierre Navez door de Brusselse BOB opgeroepen om gehoord te worden. Na het incident van eind vorig jaar, waarbij Navez zich in zijn eigen commissariaat tegenover de Brusselse BOB bevond, weigerde hij aan die convocaties gevolg te geven.

In een brief aan de Brusselse onderzoeksrechter Van Espen heeft Navez de zaak uiteengezet en gevraagd door de onderzoeksrechter gehoord te worden. Hij schreef de rechter ook dat hij “veertien dagen geleden in zijn eigen commissariaat een paspoort had aangevraagd om zo bepaalde indiscreties aan het licht te brengen”.

Vorige week kreeg Navez het paspoort dat hij maandag aan zijn raadsman overhandigde. Hij schreef de rechter dat die aanvraag niets met een nakende vlucht naar het buitenland te maken had.

Navez werd gisteren naar Brussel overgebracht en er door onderzoeksrechter Van Espen en de Brusselse BOB ondervraagd. Commissaris Navez is nog altijd niet terug in Esneux. Volgens de gerechtelijke overheid werd de commissaris enkel ten informatieve titel gehoord en verstrekte hij “interessante gegevens”.

Bron: Gazet van Antwerpen | 3 Mei 1989

Politieman en commissaris van Esneux staan nu terecht

De zaak “Ecoovie”, genoemd naar de geheimzinnige sekte die zich in het kasteel van Sainval te Esneux vestigde, heeft dinsdag een vervolg gekregen voor de Luikse correctionele rechtbank. Politiecommissaris Pierre Navez van Esneux, en de Luikse politieagent Louis Baumans, verschenen er voor voorzitter Sohier van de achtste kamer. De eerste moest zich wegens heling, de andere wegens diefstal verantwoorden.

Agent Baumans, die op enkele honderden meters van het Saint-Val-kasteel woont, bracht heel wat belangstelling voor de Ecoovie-zaak op en ging op zijn eentje op speurtocht. Commissaris Navez wist evenwel van zijn doen en laten af. Agent Baumans gaf wel toe in november 1988 een doos documenten uit het Saint-Val-kasteel te hebben meegenomen. Hij was gewoon door de openstaande poort van het kasteel binnengestapt en had de doos op een vensterbank zien staan. Naar verluidt zouden die documenten in verband staan met de geheimzinnige drijverijen van de Ecoovie-sekte. Baumans zou ze op zijn beurt in een brandkast hebben gestopt. Navez ontkent nu die heling. Hij zegt die documenten niet in handen te hebben gehad.

Toen de Brusselse BOB - belast met het onderzoek naar de Ecoovie-sekte - in december 1988 de doos en de documenten wilde hebben, zouden ze verdwenen geweest zijn. Niemand weet waar ze gebleven zijn.

In zijn rekwisitoor zei de procureur dat de beschuldigingen tegen beide mannen niet op banale beroepsfouten betrekking hebben.

Mr. Rasis, verdediger van Baumans, pleitte de vrijspraak en, in tweede orde, opschorting van de uitspraak. Mr. Flagothier en Cavenaille vroegen eveneens de vrijspraak voor Navez. Ze hadden het over “tegenstrijdige verklaringen en het ontbreken van sluitende bewijzen”. Uitspraak op 16 mei eerstkomende.

Bron: Gazet van Antwerpen | 3 Mei 1989

Zes maanden cel voor ex-commissaris Navez

De ex-politiecommissaris van het Luikse Esneux werd door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel wegens heling van frauduleuze documenten van de sekte ECOOVIE. Navez kreeg ook 6.000 frank boete. De Luikse politieman Baumans, vervolgd voor de diefstal van die documenten, kreeg opschorting van straf.

Baumans woonde in de buurt van het kasteel Sainval in Tilff. Daar huisde de sekte ECOOVIE. Op zekere dag drong hij het kasteel binnen en stal een tas met valse papieren van de sekte. Hij overhandigde de frauduleuze documenten aan commissaris Navez van Esneux, en korte tijd nadien waren alle vervalste documenten van de sekte ECOOVIE spoorloos verdwenen.

De rechtbank achtte het bewezen dat met het doen verdwijnen van die documenten de commissaris de bedoeling had het onderzoek naar de praktijken van de sekte ECOOVIE te belemmeren.

De rechtbank beschouwde de diefstal door politieman Baumans als een gewone diefstal, ingegeven door gemanipuleerde “naïviteit”.

De advocaat van Navez liet al weten dat hij in beroep gaat. Navez is momenteel uit zijn commissarisfunctie ontzet. Hij trekt maar vijftig procent van zijn wedde.

Bron: Gazet van Antwerpen | 18 Mei 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube