481

De rain deflector?

482

the end wrote:

....en dat de Saab specifieke kenmerken heeft.

Kleur misschien?

483

Django68 wrote:

Daar heb je inderdaad een belangrijk punt, the end. Bultot is uiteindelijk een van de enigen, samen met Bernard Grandjean, aan wie materieel bewijs gelinkt kan worden. Paul Ponsaers benadrukt dit feit ook nog eens in zijn boek Loden jaren.

Mogelijks opzettelijk gedeponeerd bewijsmateriaal om het spoor naar hem te verwijzen. Pas op ik kies voor niemand een kant! Zou hij echt zo dom zijn om bewijsmateriaal te laten rondslingeren? Wat met zijn postzakken die onderschept zijn? Waar zijn die naartoe?

484

Volgens Lionel Ruth was het slecht weer in die periode en toeval dat de papiersnippers niet weggewaaid waren. (Hilde Geens). Bulto en Grandjean hebben allebei banden met extreem rechts en het Front de la jeunesse. Dit lijken me heel duidelijke sporen.

485

Kan iemand van de forum gebruikers mij bij onderstaande vraag helpen. Op welk moment heeft Philippe De Staerke aan Bouhouche leren kennen?

Ik kan er niet vanonder uit dat een deel van de proloog misdaden reeks eerder aan de clan De Staerke toe te wijzen zijn (modus operandi), dan aan de verder uitgegroeide bende. Daarom wil ik weten op welk 'moment' zij mogelijk met elkaar in contact gekomen zijn. De moord op de diamantair in Sint Genesius Rode + afrekening 14 dagen nadien, de wurging op de cafébazin, de diefstal van de wagen te Lembeek, de inbraak in Maubeuge,  ... eerder allemaal de clan De Staerke

486

Hoe kwam De Staerke eigenlijk in beeld als verdachte? En van wij kreeg hij zijn tips?

Het onderzoek naar de De Staerke-clan begon nogal onwezenlijk met de arrestatie van twee Brusselse gangsters, Léopold ‘Popolino’ van Esbroeck, ook wel ‘Grote Pol’ genoemd, en diens maat Dominique Salesse, een handelaar in tweedehandswagens. Het duo liep tegen de lamp nadat ze op 4 december 1985 sigaretten en wijn hadden geroofd uit een Delhaize in Lokeren. Ze vervoerden hun buit in een gestolen BMW waarin een min of meer rechthoekig gat uit de achterbank gezaagd was.

Drie maanden later, eind mei, werd Salesse na zeer veel lange verhoorsessies – sommige processen-verbaal zijn meer dan dertig bladzijden lang – bereid gevonden om de naam prijs te geven van de onbekende voor wie hij een aantal BMW’s gestolen had tegen een vergoeding van omgerekend pakweg 500 euro het stuk: Philippe de Staerke alias Johnny.