Je bent als nieuwkomer op het forum een groot aanhanger van de nieuwe hypothese. De hypothese wordt goed gebracht maar zoals een aantal anderen ben ik zeer sceptisch. Er moet een link worden gevonden met Bouhouche, Mendez, Podevijn en de Pilarski's en Bonkoffsky's van deze wereld. 35 jaar 'bewijs'materiaal aan de kant schuiven voor ineens een nieuwe Arabische piste, dat doe je niet zomaar. De link met Staatsveiligheid is, toegegeven, wel interessant.

Ik neem aan dat de switch niet gemakkelijk te maken is, maar misschien is het tijd om eens 'out of the box' te denken? Misschien hebben de namen die je genoemd hebt er niets mee te maken? En hebben ze ons een tunnelvisie laten ontwikkelen ...? Hoe kan het dat 35 jaar 'bewijs'materiaal geen enkel resultaat oplevert?

33

Poging, WNP en CEPIC zijn onderdeel van en Aalst staat los van de Bende van Nijvel die niet bestaat. Dus met andere woorden: Is Aalst in opdracht gebeurd van dezelfde opdrachtgevers. Het feit dat er 100% zeker manipulatie is, wil zeggen dat er dikkekoppen tussen zitten want wie beschermt er nu anders gangsters? Mijn hypothese blijft onveranderd. Na Aalst reden ze naar Kester en de Golf GTI ligt in de steengroeve van Lessines. Pilarski kreeg de wapens van een garagist uit Meise en de daders zijn ingehuurd maar de chauffeur is van hier.

34

Heeft iemand een idee hoe zijn broer er uit zag? Lijkt die op de robotfoto van de killer?

Dat moet dan robotfoto 4 van 1997 zijn. Het minste dat je daar van kan zeggen is dat die er behoorlijk Noord-Afrikaans uitziet ...

36

Robotfoto 10 & 14 ook...

Zelfs nr. 8, de enige die er anders uitziet, zou de beschreven worden als: zwart haar en donkere ogen. Een tijd geleden gelezen.

Ik kom nog even terug op enkele (terechte) opmerkingen van bkv:

bkv wrote:

zou men wel duidelijk gemaakt hebben dat het serieus was door bv. volgende aanslagen te voorspellen

Dat is ook effectief gebeurd. Jacques Devlieghere, adjunct directeur-generaal van de Staatsveiligheid, verwittigde in oktober 1985 zijn familieleden in Aalst om niet naar de Delhaize te gaan. Dat was vlak na de bloedige overvallen in Eigenbrakel en Overijse, en in volle verkiezingsperiode. Ik kan mij voorstellen dat men geen algemene waarschuwing gaf om de hele Delhaizeketen niet failliet te laten gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan ...

bkv wrote:

En al deze mensen zwijgen hier nu nog over

Zou jij zoiets durven toegeven als je jarenlang gezwegen hebt? Voor zover je uiteraard nog in leven bent, 35 jaar later. Devlieghere kan het in elk geval niet meer navertellen, want hij is niet meer.

Toen nam de complottheorie, op basis van een niet-onderbouwd persartikel, het forum volledig over! Mijn volle respect aan alle bestaande en nieuwe forumleden die hun steentje bijdragen om nieuwe inzichten of potentiële hypotheses over de Bende van Nijvel naar voor te brengen.

Dat België tijdens de jaren 70 -80 kan vergeleken worden met een wespennest van veiligheidsdiensten en dubbelspionnen is iets waar we allen op dit forum kunnen overeenkomen.

Het hand van Mossad is in bovenstaande artikels zeker terug te vinden, enkel zie ik met de beste bedoelingen geen overtuigende link met de bende van nijvel. Een mogelijke link is die met het destabiliseren van de toenmalige omgeving (politieke moord, marokkaanse geestelijke) om een nieuwe spion op een bepaalde positie te krijgen, of een rechts karakter uit te lokken wanneer er rellen ontstaan.

Maar stellen dat er achterbanken uit een Golf gehaald worden om mensen te beschermen door dezelfde modus operandi uit te voeren, gaat mij een brug te ver. Ik kan je tientallen stellingen naar boven halen waarbij deze modus operandi bij SIE geïntroduceerd werd op het moment dat de bende hier ook mee begon.

Waar ikzelf me wel kan terugvinden is het feit dat Al Ajjaz met Dekaise gelinkt kan worden als eventuele opdrachtgever. En dat er nadien wapens via Al Ajjaz naar deze andere bende zijn doorgesluist.

40

Beste Philippe DS, uiteraard nemen vele complottheorieën het over op dit forum. Daarvoor dient dit forum ook. Een complottheorie is een theorie of opvatting dat een bepaalde gebeurtenis, ontwikkeling of toestand op sociaal, politiek of economisch gebied het resultaat is van een samenzwering. Volgens zulke theorieën spannen immorele en voor niets terugdeinzende individuen of groeperingen heimelijk samen om hun kwalijke doelen te realiseren.

Ik kan je tientallen stellingen naar boven halen waarbij deze modus operandi bij SIE geïntroduceerd werd op het moment dat de bende hier ook mee begon. Ik had graag al deze stellingen van u gehoord... Liefst via privé bericht als u dat aandurft?!