51

Re: Heinrich Toumaniantz

Beschrijving Toumaniantz komt aardig overeen met de mysterieuze mijnheer X.

52

Re: Heinrich Toumaniantz

Toumaniantz was begin jaren '70 al aangeschoten wild. Hij huppelde mee ten tijde van 'Petit Robert' Van Oirbeek, Yvan Somville en Michel Anthemus! Een gans andere bende overvallers dan de Bende van Nijvel-moordenaars!

53

Re: Heinrich Toumaniantz

Van Oirbeek, Somville, Anthemus ... Een gans andere bende? Really? Ik denk daar toch genuanceerder over.

Re: Heinrich Toumaniantz

Blijkbaar zou Toumaniantz mogelijks (indien hij effectief dood is) omgebracht zijn door 'Petit Robert' Van Oirsbeek en niet door Somville. De reden hiervoor zou zijn dat hij Somville verraden heeft. Ook nog wat info over de relatie van Van Oirsbeek met A.L. » remote.grenzecho.net (pagina 2, onder de kop 'Rechtsstudentin als Gangsterliebchen)

Re: Heinrich Toumaniantz

Je kan Anne steeds een staaltje DNA vragen .. zij komt regelmatig eten in Atelier Nestor te Marbella.

Re: Heinrich Toumaniantz

Hoe kom je erbij Insp. Witse dat Anne een dochter is van Heinrich Toumaniantz/Guenaldy Sokolovski (om als 'dusdanig' DNA af te staan)?

Op het forum van onze Franstalige vrienden staat:

"Een voorbeeldigere gedetineerde heeft het Belgische gevangeniswezen nooit gekend. Toumaniantz begint in 1974 in Leuven-Centraal aan zijn studies rechten. Hij wordt de eerste en enige ooit die vanuit de gevangenis jurist werd. Hij komt vervroegd vrij in juni 1979 en gaat aan de slag als stagiair in het kantoor van advocaat Pierre Chômé.

In de gevangenis heeft de student-gangster goede en minder goede vrienden gemaakt. Onder de goede: Anne Lavenne, de dochter van een Leuvense professor die als vrijwilligster gedetineerden bezoekt.

Zodra hij vrijkomt, neemt Lavenne hem in huis. Ze woont nog bij haar moeder, Ghislaine Steyaert, in de Terbankstraat in Heverlee. Maar ook moederlief, net gescheiden, is weg van hem. Ze leent hem 100.000 frank, en dat geld is binnen de kortste keren op, legt de andere dochter, Dominique Lavenne, later uit:"Hij spendeerde in Brussel in een speciaalzaak 2.000 frank aan ? een bakje champignons. In het begin was hij vriendelijk. Nadien werd hij zeer dominant. Hij zag zich als het middelpunt van alles, als God."

Re: Heinrich Toumaniantz

De vraag is, in hoeverre hebben de journalisten deze verhalen aangedikt. Maar als betrokkenen nog in leven zijn, waarom worden ze dan niet eens ondervraagd...

Van Oirbeek kan het inmiddels ook niet meer navertellen.

Re: Heinrich Toumaniantz

Heinrich Toumaniantz komt vervroegd vrij in mei of in juni 1979 en gaat aan de slag als stagiair in het kantoor van advocaat Pierre Chomé.

https://ds1.static.rtbf.be/image/media/object/default/16x9/770x433/3/9/4/394169496322455c060ac8386d5e309b.jpg

Pierre Chomé is de zoon van onderzoeksrechter Francine Lyna en Jules Chomé (Mobutu-opponent). Pierre Chomé is o.a. advocaat geweest van Robert Beijer (Bron:Le Soir) en Jean Bultot (Bron:Laatste Nieuws) maar ook van ... François Achten.

Ah... overigens, "adoptie-papa" Barouir Toumaniantz woonde met zijn gezin te Jette op een boogscheut van deze koorknaap. Toeval. Tuurlijk.

Eddy Vos (CWB): "...Laat het ons zo stellen: er is weinig dat ik liever zou willen dan een beetje DNA van Toumaniantz.
Als u enig idee zou hebben waar hij zit, bel me. 's Nachts mag ook."

Eddy Vos zal wel eens naar de A.....laan (adres door hem ook gekend) langs gegaan zijn zeker, als het DNA van Toumaniantz zo belangrijk voor hem zou geweest zijn? Misschien vertelt hij ons dat wel binnen 4 jaar...

Re: Heinrich Toumaniantz

Als Eddy Vos destijds wakker gemaakt mocht worden voor een beetje DNA van Heinrich Toumaniantz, dan begrijp ik niet dat er inmiddels niet langs andere weg DNA is afgenomen bij een of meerdere van zijn bloedverwanten. Lopen er bloedverwanten van Heinrich Toumariantz rond in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje of elders? Zo ja, kan iemand daar iets over vertellen? Zijn er (advocaten en/of privédetectives van) nabestaanden of andere belanghebbenden, die met succes gegevens over Heinrich Toumaniantz, kennelijk geboren als Guenaldy Sokolovski en zijn familie (bloedverwanten) hebben opgevraagd in zijn geboorteplaats Homberg of in de Belgische gemeente(n) waarin hij ook woonachtig is geweest. Zodra je die gegevens hebt, moet je op een bepaalde manier je verstand gebruiken en gestalte geven.

Re: Heinrich Toumaniantz

Wat HIPA vandaag (27-06-2021) schreef:

“Per toeval ontdekt, nieuw spoor? In een bepaalde pv staat een heel ... interessant gegeven. De politie van Aalst vind een Peugeot in de Kareelstraat te Aalst, deze straat is rechtover de parking van Delhaize. Op 12 November maken enkel agenten de bevinding dat de auto is achtergelaten na telefoontjes van bewoners van de straat. Men vindt in de wagen een kalender en twee bussen benzine. Bij onderzoek van de kalender vind men aanwijzingen en de naam Heinrich Toumaniantz.

Sommige agenten vonden dit zeer vreemd en kennen de gangster, alsook was de vluchtauto de Golf GTI van de bende in brand gestoken na de overval. Wat was men van plan met de Peugeot, waarom lagen er twee flessen benzine in? Waarom is hij achtergelaten? Waarom zit in de pv van vandaag geen enkel spoor meer van de kalender en naam Toumaniantz? Het enige belangrijke dat er had moeten inzitten.

Enkel agenten die zich dit herinnerde hebben onlangs een nieuw pv laten toevoegen met de verdwenen gegevens van de kalender met naam van Toumaniantz een gangster die thuishoorde bij de Bende van Woluwe, Haemers, De Staerke. Toumaniantz werd ook genoemd in eerdere overvallen. Dit is voor mij concrete info die stamt van voor alle info vervuild werd. Heel interessant!“

Met dit » Nieuws en dan ga je weer denken.

Stel nu dat Eddy Vos Heinrich Toumaniantz zou willen linken aan deze persoon, op basis van het DNA van Heinrich Toumaniantz of dat van een of meerdere van zijn familieleden…