451

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:

En welke relatie zie jij dan tussen de taximoord en deze zaak, behalve het feit dat ze door dezelfde bende zijn uitgevoerd?

  • Angelou werd vermoord met exact hetzelfde wapen als de moord in Beersel. Dat maakt de kans erg groot dat het dezelfde dader was.

  • José Vanden Eynde had voor exact hetzelfde taxibedrijf gewerkt (vermoedelijk zo'n 5 jaar voor de feiten) als Angelou. Ze hadden elkaar ook gekend, waren mogelijk vrienden en Angelou zou mogelijk ook soms zijn komen kaarten in de Auberge.

  • Angelou zou 'belangrijke mensen' hebben vervoerd naar partouzes.waar mogelijk minderjarigen bij betrokken waren.

  • Angelou zou dit en vooral de identiteit van de mensen die hij naar de partouzes voerde, rondgebazuind hebben. Dit zou een motief voor de moord op Angelou kunnen zijn.

  • Had Vanden Eynde misschien ook, in zijn tijd als taxichauffeur mensen naar zulke partouzes gevoerd.

Of (waarschijnlijkere mogelijkheid):

  • Verdacht men Angelou er van dat die over de partouzes (en vooral over de identiteit van die belangrijke deelnemers) tijdens zo'n kaartavond in de Auberge dat ook had rondgebazuind?

  • Wilden de moordenaars weten of Angelou zijn mond ook tegen z'n auto taxichauffeur collega, José Vanden Eynde, had voorbij gepraat en werd hij daarom gemarteld?

Deze twee moorden zijn volgen mij beiden aan de Rozen Balletten piste verbonden.

452

Re: Beersel: 23 December

Opmerkelijke combinatie van feiten Kurosawa, en vermoedelijk kort bij de waarheid!

Re: Beersel: 23 December

Dit bericht heb ik al eerder gelezen ja, toen ik dit topic doornam, maar enkel de eerste twee punten snijden hout, de overige zijn puur gebaseerd op speculatie, zonder enige vorm van houvast of bewijs. Het is zelfs zeer onwaarschijnlijk dat je zo'n belangrijke klus (mocht het waar zijn) over laat aan dit soort amateurs, als belangrijk persoon.

1 + 1 = 2

454

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:

Het is zelfs zeer onwaarschijnlijk dat je zo'n belangrijke klus (mocht het waar zijn) over laat aan dit soort amateurs, als belangrijk persoon.

Het was geen belangrijk klus en zeker geen opdracht. Laat die theorieën los. Wat zeker is het waren geen amateurs. De roze belatten zijn een factor op de achtergrond maar niet het motief voor Beersel. Anders was Angelou niet in Bergen achtergelaten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Beersel: 23 December

Ik hoef die theorieën niet los te laten want ik geloof er niet in, maar dat is je blijkbaar ontgaan. Ik zei dit juist om ze te ontkrachten, maar jouw (complot)theorie is geheel anders begrijp ik hieruit, alleen die zijn gebaseerd op documenten die enkel jij hebt mogen inzien, begrijp ik uit een eerder bericht van je. Tenzij je me precies vertelt hoe jij het ziet en waar je dat op baseert kan ik er helemaal niets mee. Goedenavond!

1 + 1 = 2

456

Re: Beersel: 23 December

Mocht je het weten kan je er ook niks mee. Dus waarom zou je het "moeten" weten?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Beersel: 23 December

Daarmee bedoelde ik dat ik jouw theorie niet kan beoordelen als je er niets over wilt vertellen en hem daarom ook niet kan weerleggen met argumenten. Jij ziet verbanden zonder daarvoor de achterliggende argumentatie voor te leggen, want jij hebt geen theorieën nodig zeg je, of wat je daarmee ook bedoeld. Ik merk in ieder geval wel dat je zeer sterk overtuigd bent van je eigen gelijk, maar dat je het aan de andere kant nauwelijks kunt verwoorden. Je bent nauwelijks te volgen en praat in raadsels, maar als iemand je dan niet begrijpt verwijt je hem gebrek aan kennis van het dossier.

1 + 1 = 2

458

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:

Dit bericht heb ik al eerder gelezen ja, toen ik dit topic doornam, maar enkel de eerste twee punten snijden hout, de overige zijn puur gebaseerd op speculatie, zonder enige vorm van houvast of bewijs. Het is zelfs zeer onwaarschijnlijk dat je zo'n belangrijke klus (mocht het waar zijn) over laat aan dit soort amateurs, als belangrijk persoon.

Ga er niet automatisch van uit dat als iemand een machtig of belangrijk persoon is, dat die dan ook een netwerk heeft om een professionele huurmoordenaar (daar lopen er vermoedelijk ook bitter weinig van rond hoor) in te huren. Die belangrijke persoon (bv. iemand als Vande Boeynants) zou dan eerder een netwerk moeten inschakelen dat banden heeft met criminaliteit (bv. extreem rechts milieu à la Front de la Jeunesse & diens opvolger WNP of het drug of wapenhandel milieu).

Gezien er WNP leden voor bijzonder zware daden veroordeeld zijn geweest die vergelijkbaar zijn met die in Beersel denk ik dat je bij de WNP wel eens de moordenaar(s) van José Vanden Eynde zou kunnen vinden. Voor mij is iemand als Marcel Barbier bijvoorbeeld iemand die perfect in het profiel past voor de moorden op Angelou & Vanden Eynde. Of een ander WNP figuur met een vergelijkbaar profiel. Dat het WNP enkel 'verkenningen' gedaan zou hebben voor de Bende van Nijvel daar geloof ik geen snars van hoor. Ze waren er op zijn minst bij betrokken. Elnikoff is voor mij zelfs kandidaat vd rol van de 'oude' in '85.

Zoek maar eens de gruwelijke dubbele moord in de Rue de la Pastorale in Anderlecht op in Februari 1982. Barbier werd er voor veroordeeld, Lammers er voor vrijgesproken als kompaan van Barbier en Elnikoff heeft men daar ook voor verdacht. Alle 3 WNP. Volgens de moeder van WNP leider Paul Latinus had haar zoon tegen haar verteld dat Michel Libert (ook WNP) Barbier de opdracht gegeven om dat koppel in Anderlecht te vermoorden en had Libert dat gedaan omdat Christian Smets (van Staatsveiligheid) hen verteld had dat dit koppel Russische spionnen waren. Smets had Barbier & Libert hen eerder laten schaduwen.

Volgens mij zouden ze beter de Pastorale moorden in Anderlecht in het Bende dossier opnemen, dit is in mijn ogen een 'Bende feit'.
Het lijkt wel of Smets het WNP gebruikte en die feiten in Anderlecht en mogelijk ook de feiten in Beersel en nog enkele andere misdaden dat die een soort 'generale repetitie' vormden om bepaalde daders te evalueren of ze geschikt waren voor latere daden (overvallen op supermarkten) en of ze in staat zouden zijn om koelbloedig te doden. Door hen meerdere misdaden te laten doen kon men hen niet enkel evalueren maar vooral ook afpersen. 'Je doet hier aan actie y mee of ik zorg er voor dat het gerecht weet dat jij feit x deed.'

Over die speculatie: door het gebrek aan materieel bewijs hebben we weinig andere keuze dan via deductie verbanden te leggen en daarover te speculeren. Maar wat ik schreef zijn niet zomaar allemaal speculaties:

  • Vanden Eynde heeeft 100% zeker voor hetzelfde taxibedrijf als Angelou gekend en de 2 kenden elkaar ook.

  • José Vanden Eynde organiseerde met zekerheid ook kaartavonden in de Auberge (waar ook voor geld gespeeld werd): dit is bevestigd door de zoon van het slachtoffer.

  • Onderzoeksjournaliste Hilde Geens had een bron die haar verteld had dat Angelou aan die kaartavonden deelgenomen had.

  • Dat Angelou rondgebazuind had dat hij klanten in zijn taxi naar partouzes had gevoerd is ook iets waar men zeker van is.

Dus je ziet dat ik niet niet zo gek veel speculeerde (op voorwaarde dat Geens haar bron betrouwbaar was) als jij suggereerde. Ik verbond gewoon de sporen aan elkaar maar ik spreek wel steeds (of meestal toch) in de voorwaardelijke wijs mits ik de bronnen zelf niet onderzocht heb. Waar ik over speculeerde is het motief maar dat is een heel geloofwaardig motief. Verhalen over seks feestjes lopen als een rode draad door zowel het Bende als het Dutroux dossier.

Er zijn nog wel 2 andere opmerkelijke dingen die ik opgemerkt heb bij de moord in Beersel:

  • De knopen zouden gelegd zijn in een stijl vergelijkbaar met die uit het zigeuner milieu: dit zou wel eens bewust gedaan kunnen zijn om een vals spoort richting dat milieu te leggen

  • De daders hadden het slachtoffer zich (deels, was zijn broek of onderbroek uit?) laten uitkleden (bevestigd door de zoon van het slachtoffer).

Voor mij is het slachtoffer zich laten uitkleden een element dat wijst naar de seks feestjes. Een soort handtekening dat het slachtoffer over partouzes rondverteld had. Als anderen die ook op de hoogte waren van de partouzes te weten kwamen dat men Vanden Eynde zich had laten uitkleden dan zouden die zo de link kunnen leggen en dat dan als een verwittiging zien van 'dit is wat er gebeurd als je daar verder over verteld'.

Een handtekening achter laten op een moord scène heeft zin als je daarmee anderen zo een bedreigende boodschap kan geven. Zo'n handtekening kan natuurlijk ook een dwaalspoor zijn.

Re: Beersel: 23 December

Je somt hier een heleboel vage (om niet te zeggen vrijwel onmogelijke) verbanden op, maar dan kom je bij het punt van die bijzondere knopen (uit het zigeunermilieu) die er gelegd waren, en dan zie je plotseling geen enkel verband met zigeuners, maar moet het ineens een vals spoor zijn geweest volgens jou. Het lijkt er daarom sterk op dat je de feiten aanpast aan de theorie die je in je hoofd hebt over deze bende, in plaats van andersom, door naar willekeur sporen te schrappen of juist belangrijker te maken dan ze (ooit kunnen) zijn. Ik weet niet of je mijn theorie gelezen hebt, die ik hier onlangs heb gepost, maar daarin gaat de verdenking juist wel uit naar een beginnende zigeunerbende, die precies in de tijd voorafgaand aan deze moord al zorgde voor een alsmaar toenemend aantal inbraken in die omgeving. Het was bij het doornemen van dit topic, dat bij mij het kwartje viel, waardoor ik plots een geheel ander beeld kreeg van deze bende dan ik daarvoor had. Dit beeld paste veel beter bij de feiten dan wat ik daarvoor had, want om overal huurmoorden in te kunnen zien moet je toch wel erg je best doen om er een logisch geheel van te maken.

Het punt over die ontkleding kan er ook op duiden dat hij zich nog niet helemaal aangekleed had, toen de bende hem te pakken kreeg. Dat ze gealarmeerd werden door de klik van de telefoon beneden geloof ik wel, want hij was immers ook vastgebonden met het telefoonsnoer, niet symbolisch bedoeld uiteraard, gewoon praktisch. De arme man had ook nog tijd gehad om zijn alarmpistool te pakken, maar het blijft de vraag of hij de tijd heeft genomen om zich helemaal aan te kleden alvorens tot handelen over te gaan. Ik heb dit overigens nergens eerder gelezen, het is dat jij het zegt, maar ik zou niet weten wat het anders te betekenen zou moeten hebben dan dit (als het waar is).

De overige punten kan ik nauwelijks nog serieus nemen, want het klinkt erg ridicuul om een taxichauffeur te laten vermoorden omdat die loslippig is over een klant. Hoe is die daar dan achter gekomen en waarom moeten die mannen dan meteen maar dood? Temeer daar je echt je uiterste best moet doen om in de overige acties van de bende (gecamoufleerde) huurmoorden te kunnen zien, heb ik deze zienswijze geheel verlaten. Van toen ik pas goed besefte dat we hier met beginnende criminelen/amateurs te maken hebben, die enkel zo groot geworden zijn omdat ze er als een doldwaze bij zijn beginnen te schieten en niet om hun criminele vernuft -ook al wil jij dat er nóg zo graag in zien.

De eerste moorden werden overigens gepleegd om aan de politie te ontkomen, want bij de wapendiefstal-overval die eraan vooraf ging werd de slachtoffers dit lot bespaard, maar na die eerste moord was er niemand meer veilig. Ze waren een grens over gegaan en dat heeft hen alsmaar gewelddadiger gemaakt, want nu was er geen weg meer terug uit de (zware) criminaliteit, moet men gedacht hebben wellicht. Maar het bleef amateurisme en dat is héél moeilijk om te imiteren, mocht je dit willen, als professional. Dit soort dingen verzin je gewoon niet, want je moet echt niet bij je volle verstand zijn om te (kunnen) doen wat deze bende allemaal heeft gedaan en de risico's die ze daarbij voor lief hebben genomen. Ze hebben best veel geluk gehad dat ze nooit gepakt zijn, tijdens die doldwaze ritten met de politie achter zich aan.

Maar volgens jou zouden het dus eerst geslepen huurmoordenaars zijn geweest, die opereerden in opdracht van hooggeplaatste mensen met seksuele geheimen die niet geopenbaard mochten worden, en die later zelfs werden ingezet om een soort nationale terreur te zaaien, omdat (deze of andere) hooggeplaatste mensen daar voordeel bij dachten te hebben? Het is nogal wat zeg! Of waren de gewelddadige overvallen op supermarkten soms ook slechts bedoeld als gecamoufleerde huurmoorden? Een groot nadeel daarvan is dan wel dat het hele gebeuren door deze manier van opereren wel èrg veel aandacht van de politie gaat trekken en dat daarom alle mogelijke verbanden intensief zullen worden nagetrokken. Het middel is dan al snel erger dan de kwaal, daarom opereert een échte huurmoordenaar ook heel anders. Dit zou eerder bedacht worden door een gek dan door een normaal persoon, want als dit je plan is dan mankeer je echt iets aan je hoofd.

Wat die bijzondere knopen betreft, ik heb via dit topic begrepen dat het een Siciliaanse knoop betreft, wat de officiële benaming zal zijn, maar ik legde wel meteen de link naar zigeuners, mede omdat er ook sprake bleek te zijn van de diefstal van een flink aantal borden, die bij nadere beschouwing door enkele forumleden (via google) van een spuuglelijke soort te zijn. Uit hun beschrijving begreep ik dat het precies de stijl is waar kampers juist een moord voor doen (figuurlijk gesproken). Uitgesproken kitscherig dus. Dat zijn dus al twee aanwijzingen in één zaak, dat het weleens zigeuners geweest zouden kunnen zijn die daar die nacht waren, anders waren er wel andere borden meegenomen of andere knopen gelegd. Het is ook vrijwel onmogelijk om niet de knopen te leggen die je gewend bent te leggen denk ik, op het moment dat je iemand moet overmeesteren, dus ligt het niet voor de hand dat dit een dwaalspoor is, maar iedereen gebruikt het op een manier die het beste bij z'n eigen theorie past, want ik heb het ook al 'commando-knopen' horen noemen hier. Jij zegt nu 'zigeunerknopen', maar het enige dat ik zeg is dat die Siciliaanse knoop dan waarschijnlijk door zigeuners geïmporteerd is in België en niet door Sicilianen, om maar iets te zeggen. Wanneer het een opzettelijk aangelegd dwaalspoor zou betreffen, zoals jij beweerd, dan zou je daardoor waarschijnlijk ook eerder aan de maffia gaan denken dan aan zigeuners, maar wat moet de Italiaanse maffia nou met 15 spuuglelijke borden uit een afgelegen Belgisch restaurant, of wat heeft die daar überhaupt te zoeken?

Om over de gebeurtenissen in Nijvel nog maar te zwijgen, maar dat was zo onvoorstelbaar wreed en tevens amateuristisch dat het leek alsof er meer aan de hand móét zijn geweest dan wat het leek te zijn: een ordinaire diefstal van levensmiddelen, waaronder 50 liter goedkope bakolie. Maar er is geen aannemelijk scenario te bedenken waarin het niet puur toevallig is dat Fourez en Dewitt daar gaan tanken, op dat tijdstip. Als men hen gevolgd was (helemaal vanuit Paris, want daar begon de reis), dan gaat dit op het laatste stukje toch behoorlijk opvallen, wanneer je op een verlaten weg achter iemand aan rijdt in het donker. Ik denk niet dat ze dan gestopt waren, dus het kan niet anders dan dat die bende daar al was toen zij er arriveerden en dat er toen precies gebeurd is wat er op het eerste gezicht gebeurd lijkt te zijn: het vermoorden van twee toevallige getuigen van een ordinaire inbraak voor wat levensmiddelen, daarna de inbraak nog even afmaken, totdat onverwachts de politie arriveert vanwege het stil alarm, zodat het nog een hele toer werd om daar ongeschonden weg te komen. Maar het is ze gelukt, zonder buit, maar met behoud van lijf en leden. Echter niet het werk van professionals, gewoon ordinaire dieven met een wapencomplex en schietgrage vingers.

1 + 1 = 2

Re: Beersel: 23 December

En Istvan Farkas (Pinta), schoonbroer van Philippe "Johnny" De Staerke, had ook reeds iemand "gemarteld dacht ik...