21

Re: Denis Marin

Afrekening onder barhouders te Brussel

Als uitbaters van "bars" iets met elkaar te regelen hebben, kan het er grof aan toe gaan. De 40-jarige Denis Marin, die de "Club 44" uitbaat, heeft op zijn manier afgerekend met de 56-jarige Jean-Baptiste Liégeois, uitbater van de "White Horse" aan de August Ortsstraat te Brussel. Denis Marin trok naar de "White Horse" en schoot recht op Liégeois af, om die prompt vuistslagen in het gelaat toe te brengen. Liégeois die dit soort bezoek blijkbaar had verwacht, trok zijn revolver en vuurde wat in het rond, zonder iemand te treffen. Marin wist het wapen te bemachtigen en sloeg dan op de vlucht. Hij is nog voortvluchtig. Liégeois beweerde nadien niet te weten waarom Marin hem zo hard heeft aangepakt. Geheimen van de stiel.

Bron: Gazet van Antwerpen | 16 September 1974

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

22

Re: Denis Marin

Brein achter valse cheques gekend

Bij de gerechtelijke politie van Brussel bestaat een sterk vermoeden dat het hoofdstedelijk milieu de grote oplichterij met valse postcheques heeft op touw gezet. ook het brein is gekend, maar toen de speurders bij hem aanbelden was de man reeds verdwenen. Toch wordt gedacht die kerel te kunnen klissen.

Dag en nacht werkt de gerechtelijke politie om de zaak volledig te kunnen ophelderen. Ook worden enkele personen, die bij de post werken, in het oog gehouden. Men sluit het immers in Brusselse speurderskringen niet uit dat er medeplichtigen zijn geweest die ofwel bij de post hun brood verdienen of in nauw contact stonden met personeelsleden.

Waar de cheques werden gedrukt is men nog niet te weten gekomen. Het is niet uitgesloten dat dit in het buitenland gebeurde. Intussen heeft de raadkamer van Brussel het aanhoudingsmandaat van de betichten met een maand verlengd.

De elf aangehoudenen zijn: Marc Parmentier uit Ukkel, Michel Ladriere uit Brussel, Marcel Vanderkelen uit Neder-over-Heembeek, Alfred Leskens uit Anderlecht, André Rogge uit Edingen, Marin Denis uit Brussel, Michel Chadi uit Parijs, Jean-Marie Callant uit Dilbeek, Magali Kinsbergen uit Sint-Gillis, Claude Vervaene uit Strombeek en Nadia Befeggio uit Elsene, die pas vorige maandag werd aangehouden.

In meer dan 160 postkantoren werden valse cheques geïnd, voor een bedrag van bijna zeven miljoen frank.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 Oktober 1982

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23

Re: Denis Marin

Ben wrote:

Hij werd in 1981 gearresteerd voor een overval

Voor die overval - en twee andere overvallen op postkantoren - werd hij in januari 1982 veroordeeld voor de correctionele rechtbank van Brussel:

Zware straffen voor postovervallers

De Correctionele Rechtbank te Brussel velde maandag een vonnis over vier gangsters, die tussen 19 december 1980 en 30 maart 1981 betrokken waren bij drie overvallen op postgebouwen in Lot, Lembeek en Jette. De totale buit bedroeg 2.217.000 fr.

Het gaat om de thans voortvluchtige Koenraad Spitaels (25) uit Ukkel, die bij verstek veroordeeld werd tot zes en een half jaar en 24.000 fr. boete, de 35-jarige Marin Denis, een te Brussel geboren Fransman die vier en een half jaar gevangenisstraf kreeg en 8.000 fr. boete, de 36-jarige José Bayens, brandweerman uit Neerpede, die drie jaar cel kreeg en de 44-jarige Marcel Neffe uit Lembeek die drie en een half jaar cel kreeg en 8.000 fr. boete.

Bij de eerste overval op 19 december 1980 in het postgebouw aan de Dworpsestraat te Lot maakten deze drie gewapende kerels 596.466 fr. buit. De tweede overval werd gepleegd op 3 maart 1981 in het postkantoor aan de Puisstraat te Lembeek waar de buit 871.147 fr. bedroeg. Tijdens de derde overval, op 30 maart 1981 in het postgebouw aan de Eugene De Smetlaan 8 te Jette, legden de overvallers beslag op 750.000 fr. Ondertussen bleef een vierde aan het stuur van een wagen zitten.

De dag zelf van de derde overval konden de vier daders worden aangehouden nabij de woonplaats van de vriendin van Marin Denis aan de Brouwerijstraat te Elsene. De man, die volgens het openbaar ministerie als hoofd van de bende wordt beschouwd, Koenraad Spitaels (*), werd tijdens het onderzoek om een niet gekende reden in voorlopige vrijheid gesteld. De kerel is steeds zoek en vertoeft heel vermoedelijk in het buitenland. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 Januari 1982

(*) Deze Koenraad Spitaels werd in augustus 2018 weer gearresteerd » Nieuws | Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Denis Marin

In maart (*) doorzoekt de Brusselse BOB'er Christian Amory de woning van een grootverdeler van de bende van Farcy, Denis Marin. (...) Hij neemt hasj in beslag bij Denis Marin, injectiespuiten, een scanner die afgesteld is op politie- en rijkswachtcommunicaties, blanco rijbewijzen en identiteitskaarten, honderdzestig mephenonpillen (een morfine-derivaat), precisieweegschalen, boekjes met zegels van de gemeente Elewijt en een rijbewijs van een rijkswachter die niet bestaat.

(...) Raes graaft met Goffinon in het dealernetwerk van Farcy. Hij hoort van de huiszoeking bij Denis Marin en vangt op dat Bouhouche en Christian Amory daar een drugsarsenaal in beslag genomen hebben.

(...) Medico's klusjesman Marin Denis volgt [Raes] ook. Die runt in de jaren tachtig de Louis XIV (**), een bar aan de Vlaamse Steenweg. Denis' vennoten worden de ene na de andere geliquideerd. Als Marin Denis wordt verdacht van de moord op gangster-gokker Jules Montel, verdwijnt hij spoorloos.

Bron: Het complot van de stilte | Hilde Geens

(*) Ik vermoed dat het hier gaat om het jaar 1979.
(**) In Beetgenomen staat te lezen hoe Philippe De Staerke de Louis XIV vermeed omdat 'er te veel flikken rondhingen'. De bar lag volgens wat ik kan terugvinden vlak bij 'parking des Marchés', waar ik in het verleden dit al over schreef:

patrick111 wrote:

Godbille noemt André Dehaut als de beheerder van "garage & parking des Marchés". Dezelfde parking waar Beijer een garagebox heeft. Wordt ook wel de box aan de Rue Léon Lepage genoemd, en door een ex-speurder ook de 'box aan de Vlaamsesteenweg' (da's aan de achterkant van de parking). Dus naast de beheerder van Parking Beau Site, waar Bouhouche box "Louise" huurde, is hij dus blijkbaar ook de beheerder van de parking waar Beijer een box heeft.

Re: Denis Marin

Denis Marin stond mee terecht in het proces “Vienne”. Voor Vienne heeft de procureur geen welbepaalde straf geëist maar erop gewezen dat het minimum zes maanden is en het maximum twintig jaar en voor Denis Marin, aangeduid door Vienne als herverdeler, 7 jaar cel » Forum

Bruno Farcy was “voortvluchtig” en Goffinon en François komen niet opdagen als getuigen.

Als het om randfiguren gaat laat zo een procureur graag zien wat voor een straffe instelling het parket wel niet is maar gaan zoeken waar men moet gaan zoeken dat doet men niet want in het geval van het onderzoek naar de Bende van Nijvel zou men bij zichzelf uitkomen.

“Zo gauw een onderzoek op de bovenwereld botst, deinst justitie achteruit” - dixit Hilde Geens.