51

Re: Faez Al Ajjaz

Faez al Ajjaz ging in Marbella naar dezelfde plastische chirurg als Guenaldy Sokolovski. Beide vrouwen zijn nu voortaan het anonieme gezelschap van je vriend Danny.

Ah, Vetter… je vergat opnieuw de bron te vermelden van je spraakmakende informatie. Of heb je je info opnieuw vanop de fitness?

Vetter wrote:

Dus nogmaals, als je niet met voorbeelden kan komen van (echte) wanpraktijken, niet van praatjes, houd je dan verder stil en ga je mond spoelen. Ik ben het zo zachtjes aan ook beu.

Dus nogmaals. Als je niet met bronvermelding (je dikke duim telt niet mee) komt van al je sterke verhalen, dan blijf je door de mand vallen.

Re: Faez Al Ajjaz

Operatie Siroco: smeergeld van ESH bestemd voor extreem-rechts

De Staatsveiligheid (VSSE) stelde in de tweede helft van de jaren 80 (‘87 en ’89) meerdere rapporten op over Faez Al Ajjaz. Bij de VSSE (B.5/C) heeft de merkwaardige man de codenaam ‘Siroco’.

In het dossier Eurosystem Hospitalier (ESH) werd zeker smeergeld betaald. Volgens de VSSE is een deel van dat smeergeld naar de financiering van extreem-rechts gegaan.

Al Ajjaz heeft volgens die rapporten van de Veiligheid ook een goede verstandhouding met Christian Tavernier (1937). Deze laatste is een gewezen Belgische legerkolonel en nadien huurlingenleider in Katanga (Congo), en nauw bevriend met Bob Denard.

Hij was naar verluidt ook actief als premiejager en geheim agent voor de Franse Sûreté, de Mossad en de CIA. Bepaalde bronnen vermelden Tavernier als lid van de OAS, de extreemrechtse Organisaton de l’Armée Secrète (waarvan onder anderen Christian Elnikoff, Jean-Francis Calmette en waarschijnlijk ook Luciano Bender lid zijn geweest).

Tavernier was destijds hoofdredacteur van het wapentijdschrift AMI, een blad dat eigendom was van Paul Vanden Boeynants en de alomtegenwoordige Faez Al Ajjaz. Het tijdschrift werd later omgedoopt tot Fire. (zie rapport VSSE onder) Tavernier stond volgens Georges Timmerman ook in contact met de huurmoordenaar Abdelkader Belliraj en andere leden van diens moordcommando. Het was overigens Tavernier zelf die, bij de aanslagen van Belliraj, de valse sporen heeft gecreëerd en de politiediensten jarenlang op het verkeerde been heeft gezet.

Tavernier werd onder meer door de Amerikanen geregeld ingeschakeld bij het opzetten van militaire operaties ten gunste van Mobutu. Hij leidde onder meer de erg moorddadige ‘The White Legion’, die vooral bestond uit Serviërs en die met alle denkbare middelen Mobutu in het zadel moest houden. Ook met Mossad-man Juan Borges en ‘topflik’ Frans Reyniers had Tavernier geregeld contact. Tavernier staat ook in het schema van Paul Latinus (WNP) over de Bende.

In 1995 nog probeerde Tavernier de Ridders van de Orde van Malta voor zijn kar te spannen om, onder het mom van humanitaire hulp, een militaire operatie in Zuid-Soedan te financieren. ‘Restore hope’ moest zogezegd de daar verdrukte christenen te hulp schieten en de islam terugdringen. De werkelijke bedoeling van Tavernier (en zijn opdrachtgevers) was de regio te destabiliseren door aanvallen uit te voeren vanuit Congo en Oeganda. De Orde van Malta weigerde haar steun aan de dubieuze operatie.

Bert Espeel in zijn masterproef: “In Congo liet (Laurent-Désiré) Kabila zijn rebellenleger trainen door International Defense and Security (IDAS), terwijl Mobutu zijn oor te luister legde bij EO. De deal raakte niet rond, waardoor hij zijn toevlucht zocht tot een bende moordzuchtige Serviërs, onder leiding van een Belg, Christian Tavernier. Het zootje ongeregeld noemde zich ‘The White Legion’ en had indirect de steun van de Franse regering. De huurlingen, door een Congolese bevelhebber militair incompetent genoemd, werden onder de voet gelopen door de rebellen. Mobutu werd verdreven, Kabila nam zijn plaats in.”

In oktober 1996 vielen Rwandese en Oegandese milities het toenmalige Zaïre binnen en begon de Congolese Burgeroorlog.

Bron: Thierry Debels | 12 December 2022