Bij deze ben ik van hetzelfde gedacht. Ik heb ook mijn bedenkingen bij de dood van Bouhouche. Over zijn "dood" hangt een waas van mysterie. Hij werd slechts enkele dagen later gevonden, gezicht onherkenbaar verminkt (?), geïdentificeerd door "buur", afgaande op dezelfde postuur en kledij van Bouhouche? Kort nadien gecremeerd. Geen DNA ter identificatie? Weinig informatie over dit ongeval te vinden in Frankrijk. In de Franse kranten verscheen weinig uitleg. Geen details. Welke vaststellingen heeft de Belgische delegatie ginder nog gedaan na datum? Hij was  al dood en gecremeerd toen ze daar aankwamen: 22 november gestorven en begin januari eens gaan kijken? Nee, ik denk dat hij nog leeft en ergens rondloopt op de aarde zonder geweten.

Zou het kunnen dat Delhaize gechanteerd werd, in die zin, dat de link met Amerika belangrijk is? Werd de Delhaize-top verplicht om mee te draaien in de onwettige import- en export, ruilen, van drugs en wapens? Als de Aarschotstraat onvoldoende was om mee te chanteren, dan maar de bloedbaden? Dit allemaal om een rechtser regime door te voeren, gepaard gaande met de drugs- en wapensmokkel?

203

(77 replies, posted in Westland New Post)

Het is een groot verschil tussen Latinus die het dossier Pinon bezat en wat hij daarmee kon doen en zij die de roze balletten organiseerden, opnames maakten, hooggeplaatsten chanteerden indien nodig. Het tweede was het gevaarlijkst in mijn ogen.

België wordt kunstmatig beademd. Tijd om de stekker uit te trekken? Dan wordt het een nietig niemandsland. Waar kan om gevochten worden. Om het te bezitten. En België, alleen België. Heeft daar zelf voor gezorgd. Tijdens de tweede wereldoorlog kregen wij de hulp van de amerikanen. Maar voor wat, hoort wat … Pay-back time!

Onder het mom van de ingebeelde vijand (Sovjetunie) te bestrijden en een zelfstandig, sterk belgië op te bouwen, dienen grote staatswijzigingen te gebeuren. Dus zal de amerikaan de domme belg helpen met het nodige enthousiasme van machtslustigen. Onder het mom samen zijn we sterker, is het pay-back time! De gevolgen zijn er en dat is nog maar het begin. De bendeslachtoffers zijn geen oorlogsslachtoffers maar staatsslachtoffers.

Enkele uitvoerders zullen misschien ontmaskerd worden. En het zou best kunnen dat er toevallig bij de uitvoerders iemand tussen zat die de familie VD Steen kende, dus moesten zij er alleszins aan. Maar de naald in de hooiberg zal nooit gevonden worden. Dit valt nooit te bewijzen. En wie te dichtbij kwam, werd overvallen, geverongelukt, gezelfmoord, gefolterd. België ...shame on you...

Werd Delhaize gechanteerd om "gecontroleerde ladingen" te versturen naar Amerika?

Enerzijds kon hij gechanteerd worden met zijn prostitutiemilieu, als dat onvoldoende bleek, konden de grote middelen ingezet worden met de "bloedbaden". Er moesten grote ladingen verscheept worden, gezien de bloei in Amerika van Delhaize. Vernaillen zat er te dicht op en moest het bijna bekopen met zijn leven.

206

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wees er maar zeker van dat het Bouhouche niet was die verongelukt is in Frankrijk onder een boom. Toevallig was zijn gezicht onherkenbaar verminkt. Getuige heeft hem geidentificeerd aan de hand van dezelfde postuur en kledij van Bouhouche. Perfecte take-in. Hij werd snel gecremeerd. In het belang van het Belgisch Staatsgeheim nieuwe identiteit. Interpol? DNA, vingerafdrukken vergelijken over heel de wereld? Hoe zit het met de internationale databank? Daar gaat Marianne Cappelle zich toch niet mogen mee bezig houden é. Zand in de ogen blijven strooien zodat niets aan de oppervlakte komt?

207

(117 replies, posted in 1980-1989)

Volgens een boek van Guy Bouten werd de auto (Mazda) van Faez Al Ajjaz gebruikt door Bouhouche en Beijer tijdens de overval op Vernaillen. Reden: een onderzoek van Vernaillen naar corruptie en drugssmokkel binnen de diensten. André Cammerman en André Dckers zouden "gecontroleerd" vervoer doorlaten op Zaventem. Kolonel Mayerus (CIA) en Lhost beschouwden Bouhouche en Beijer als hun beschermelingen, Zij waren machtiger dan Vernaillen. Leon Finné had Vernaillen toevertrouwd dat er een staatsgreep voorbereid werd met dezelfde roergangers 1973. Codenaam: Blauwe Orde. Goffinon en Buslik niet te vertrouwen. Deze zaak kan niet opgelost worden wegens "staatsgeheim". Ook een belangrijke reden waarom de zaak "Bende van Nijvel" nooit opgelost zal geraken.

208

(56 replies, posted in Slachtoffers)

Zonder te rommelen in het privéleven van de familie Palsterman, is het wel belangrijk te weten waarom hij naar Zaïre ging. Construktion Dumon vind ik niet direct info van. Wat was zijn beroep? Heeft Zaïre Construktion Dumon iets te maken met Eurosysmtème Hospitallier Saoedi-Arabië?

Gezien de getuigenissen van de kinderen; dat hun vader niet doelbewust gerekt heeft tot de avond om naar de Delhaize te gaan, zodoende geen afspraak had, lijkt het mij onmogelijk te zijn dat hij een doelbewust slachtoffer was. De overval was goed voorbereid, dus als hij daar geen afspraak had, is dit een verkeerd spoor. Maar in dat geval moeten de kinderen heel zeker zijn. Zijn vrouw heeft een heel dossier daarover, heeft zij bewijzen dat hij daar wel een afspraak had? Diamanten in Zaïre? Identiteitsverwisselingen?

209

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Ik weet dat dat artikel 10 jaar oud is. 't Is maar om aan te tonen hoe de zaken er dan ook 30 jaar geleden nog erger aan toe waren. Wetgeving is theorie, is natuurlijk een groot verschil met praktijk realiteit werkelijkheid. Om dan ook de mogelijkheid niet uit te sluiten dat bv. een De Staerke "informant" kon zijn en daar iets tegenover stond. Een informant met moorden op zijn geweten, wat wordt daarmee gedaan?

Bouhouche had ook zo veel op zijn kerfstok. Zijn straffen (als hij al niet vrijgesproken werd), waren niet in proportie met zijn daden. Ik wil de staatsveiligheid van nu niet in vraag stellen, maar ik heb wel grote vragen bij toen.

210

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Als ik het goed begrijp, worden moordenaars informant bij de staatveiligheid?

"Afgelopen vrijdag raakte bekend dat de Marokkaanse Belg Abdelkader Belliraj al jarenlang een informant is van de Staatsveiligheid. De Marokkaanse politie arresteerde Belliraj op 18 februari als leider van een terreurnetwerk en dader van zes onopgeloste moorden in ons land eind jaren 1980. De administrateur-generaal van de Staatsveiligheid, Alain Winants, gaf voorlopig geen commentaar over de affaire"

» Nieuws

Wat als de moordenaars '82 -'85 ook zo verlopen zijn?