181

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Er is mij bij het lezen van het boek van Bouten een overeenkomst opgevallen tussen de manier van gecodeerd communiceren in de omgeving van Beijer en de manier gecodeerd communiceren in de omgeving van SDRA8:

‘Niemand zal ooit weten wie onze geheim agenten waren’

Maandag is het dertig jaar geleden dat de Bende van Nijvel in Aalst haar meest bloedige aanslag pleegde. Een van de meest intrigerende sporen in het onderzoek leidt tot op vandaag naar een geheimzinnig netwerk van ‘slapende’ geheim agenten dat vlak na de Tweede Wereldoorlog in ons land werd opgericht. Bernard Legrand was de laatste baas van dat zogenaamde Stay Behind-netwerk. Nu spreekt hij voor het eerst.

‘Hier Radio Brussel... Beste Stay Behind-vrienden, de sectie SDRA8 geeft blijk van haar hoogste waardering en dankt u allen voor uw toewijding tegenover het land. Wij verzekeren u dat alle druk en bedreigingen tot niets dienen en dat wij ons gegeven woord alle eer aan doen. Adolf stelt het goed!

In een opvallend manoeuvre slaagde luitenant-kolonel Bernard Legrand erin om een journalist van Le Soir dit enigmatisch bericht op de voorpagina van de krant te laten publiceren. Het bericht, dat zelfs in de twee landstalen verscheen, joeg een schokgolf door het parlement en de publieke opinie. Legrand getuigde op dat moment voor de parlementaire onderzoekscommissie die het bestaan onderzocht van een eventueel clandestien internationaal inlichtingennetwerk in België.

De onderzoekscommissie eiste dat Legrand de namen van de leden van zijn Belgische StayBehind-netwerk zou bekendmaken. Op die manier wilde de commissie nagaan of er een verband kon zijn met de aanslagen van de Bende van Nijvel. Maar Legrand, die van 1983 tot bij het opdoeken in 1990 aan het hoofd van het Belgische Stay Behind alias SDRA8 (Service de Documentation, de Recherche et d’Action) stond, weigerde halstarrig.

Met het bericht in Le Soir liet hij de leden van Stay Behind weten dat ze zich geen zorgen moesten maken. Hij zou blijven zwijgen tot in het graf.

Vandaag, 25 jaar na de feiten, heeft Legrand nog altijd geen spijt van zijn stilzwijgen. Ook niet van zijn provocerende boodschap in Le Soir. ‘Die “Adolf stelt het goed”, was een knipoog naar mijn voorganger bij SDRA8, Adolphe Iseux’, zegt hij. ‘Maar bij de commissie waren er natuurlijk die er een verwijzing naar Adolf Hitler in zagen.’

SDRA8 – de Belgische tegenhanger van het Italiaanse Gladio – werd in 1949 opgericht binnen de schoot van de militaire veiligheidsdienst Adiv, die toen nog SGR heette. De geopolitieke context was helemaal anders dan vandaag. De Koude Oorlog woedde in alle hevigheid en de Britse veiligheidsdienst MI6 nam contact op met de Belgische premier Paul-Henri Spaak. De Britten stelden de Belgische regering voor om uit te wijken naar de VS of Groot-Brittannië als het Sovjetleger het grondgebied zou bezetten.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Boek Guy Bouten, blz. 498-499, Interview met weduwe Bouhouche:

Bob Beijer heeft u gevraagd om hem te helpen hij het leegmaken van enkele garageboxen.

"Viviane [de vrouw van Beijer] is mij komen waarschuwen dat de politie de pc van haar man in beslag had genomen en op die manier de garageboxen op het spoor zou komen en overhandigde me de sleutels."

Had u veel contact met haar?

"Met Viviane? Sporadisch."

Speelde ze dan gobetween en gaf ze u bepaalde opdrachten, info, tips…?

"Dat gebeurde. Zo heeft ze me ooit verteld dat iemand voor haar enkele koffers in een bank had leeggemaakt. Over die persoon repte ze met geen woord, ook niet over de inhoud. Toen ik vernam dat Bob [Beijer] was gearresteerd, heb ik de sleutels van de boxen weggegooid."

En toch vroeg hij u geld om de huur te betalen? Er waren dus garages waar niemand weet van had.

"Hij vroeg me 10.000 frank (250 euro) en hij wou de verkoop van de gestolen dinghyboot zelf houden."

Die dinghy had geen nut meer. Weet u waarvoor hij zou dienen?

"Bouhouche en Beijer wilden via de riolen ontsnappen met het losgeld van een racket tegen de warenhuisketen Inno-BM."

Hiervoor groeven ze in de Washuisstraat een tunnel. U hebt Beijer een tetanusinspuiting gegeven.

"En aan zijn vriend Chang."

Toen Beijer u geld vroeg zat uw man in de gevangenis van Nijvel.

"Ja. Het was net na de moord op Mendez."

Beijer beweert nochtans dat de Staatsveiligheid de huur betaalde.

"Hij heeft me daarover eens iets vluchtigs gezegd. Maar waarom had hij dat geld nodig als de Staatsveiligheid alles betaalde?"

Wist u dat uw man de wapens van Mendez gestolen had?

"Ik heb pas later vernomen dat hij verdachte nummer één was. Maar toen ik Beijer over die garageboxen hoorde spreken, vermoedde ik wel dat de wapens van Mendez daar verborgen lagen."

In het huis in Jette beschikte uw man over een geheime bergplaats die enkel toegankelijk was via een valluik onder het tapijt. Wat verborg hij daar?

"Ik weet het niet."

Heeft Dany zijn vriend Mendez vermoord?

"Neen. Het hof van assisen heeft hem hiervoor vrijgesproken."

Voor de boxen gebruikten ze soms codenamen, zoals Martine en Louise.

"Ik dacht aanvankelijk dat het vrouwen waren. Maar van Beijer moest ik aan Dany zeggen: 'Martine et Louise sont grillées.' Ik moest dan Christian Amory inschakelen om de boxen leeg te maken. Die was nog bij de rijkswacht en kon nagaan hoe en wie de boxen bewaakte. Ik maakte met Amory een afspraak in Le Toucan, een motel in Nijvel. Christian zei me dat hij wel iemand kende die de klus wou klaren. We spraken af om hem de sleutels te bezorgen in de Drugs Opera."

"Indien de boxen te nauwlettend in het oog werden gehouden zou hij via de telefoon de volgende boodschap achter laten: 'Le moral de Bob est bas.' Ik moest mij dan niet eens verplaatsen. In het geval de boxen niet bewaakt werden luidde de boodschap: 'Le moral de Bob est bon.' Dan ging de operatie door."

'Adolf stelt het goed!' en 'Le moral de Bob est bon'. Dat lijkt me toch volledig dezelfde gecodeerde communicatiestijl, niet?

182

(178 replies, posted in Westland New Post)

bkv, de aanslagen van 11 september zouden vooraf ook als té belachelijk voor een film-scenario beschouwd geworden zijn. Sharia4Belgium werd 10 jaar geleden ook gezien als een bende ongevaarlijke zotten en de islamitische staat zou ook als té belachelijk voor een film-scenario beschouwd geworden zijn. Idem voor Boko Haram, enz. ...

Wie beweert dat neonazi's geen getallen gebruiken om hun boodschappen te vermommen leeft op een andere planeet. 

Ik herhaal mijn vraag: Weet écht niemand waarom SDRA8 SDRA-8 heette, en bijvoorbeeld niet SDRA7 of SDRA9? Dit moet toch een reden hebben? Ik zou echt graag te weten komen waarvoor die 8 stond.

183

(178 replies, posted in Westland New Post)

Alweer interessant, maar wat klopt er dan eigenlijk wél nog in het boek van Bouten? Daar staat 18 kogelinslagen. Daar ben ik nu 100% zeker van.

Weet écht niemand waarom SDRA8 SDRA-8 heette, en bijvoorbeeld niet SDRA7 of SDRA9? Ik zou graag te weten komen waarvoor die 8 stond.

184

(178 replies, posted in Westland New Post)

Interessant ... maar wat zijn die andere verkeerde getallen dan?

185

(782 replies, posted in Westland New Post)

Merovinger, u heeft volkomen gelijk, ik ben hier te kort door de bocht gegaan. Vergeet mijn opmerking over 's avonds gevangenis verlaten. Ik heb 2 verschillende dingen op één hoop gegooid. Sorry!

186

(178 replies, posted in Westland New Post)

Ok, ik wil u allen graag geloven, maar wat is uw bron? Ik kan nog maar eens herhalen dat Guy Bouten op bladzijde 295 schrijft:

Neem nu die overval op de Colruyt van Nijvel waarbij het echtpaar Fourez-Dewit is vermoord. Ze kwamen van Parijs en waren op weg naar Brussel. Een normale chauffeur haalt het niet in zijn hoofd om daar te gaan tanken want het is een omweg, laat staan dat ze vertrouwd waren met dit pompstation. Trouwens, als u ziet hoe de moordenaars te werk gingen. Ze gebruikten in totaal acht wapens en waren dus minstens met vier man maar hoogstwaarschijnlijk met zes.

187

(178 replies, posted in Westland New Post)

the end wrote:

Ik sluit niet uit dat er symboliek in de daden en acties zit. Aalst is op kristalnacht gepleegd (9 november). In de september en oktober maand zijn er verschillende Joodse feestdagen die variëren van jaar tot jaar. Ik heb me al veel afgevraagd of 27 september '85 één van die Joodse feestdagen is bijvoorbeeld. Dit zou als symbool vanuit de nazistische hoek tellen in combinatie met Aalst.

Ik zou het niet bij Joodse feesten zoeken. 27 september 1985 was de dag na de definitieve veroordeling in beroep van Marcel Barbier: 8 doden. 9 november 1985 kan symbolisch tellen wegens herdenking Kristallnacht: 8 doden.

Na de 8e dode hebben de daders in Aalst doodleuk nog een paar minuten gewacht om vervolgens de politie onder vuur te kunnen nemen. Ze hadden dus gemakkelijk nog veel meer doden kunnen maken. Ik kan het niet bewijzen, maar het lijkt me dat die 8-8 (Heil Hitler) op voorhand gepland was bij de 2e golf.

  • 8 wapens in Nijvel (boek Bouten)

  • 8 doden op 27 september 1985

  • 8 doden op 9 november 1985

  • 8 kogels in hoofd José Vanden Eynde

  • 8 kogels in woonkamer mevrouw Szymusik (7 kogels in de muur en dan 8e in haar hoofd)

  • 18 kogelgaatjes in T-shirt

Al eens een betoging van neonazi's gezien? Ook daar wordt men overstelpt met de getallen 8 en 18.

188

(178 replies, posted in Westland New Post)

Je kan gelijk hebben, maar ik baseer me op wat ik bij Bouten lees, en daar staat niets over 2 gestolen wapens. Ik lees daar gewoon dat de bende in Nijvel 8 wapens gebruikte.

Heeft er trouwens iemand een idee waarom de Belgische tegenhanger van Gladio SDRA 8 heette en niet SDRA 7 of SDRA 9 of wat dan ook? A8 lijkt me in deze context toch ook wel wat verdacht, niet? Google eens op 'SDRA8' en 'Adolf stelt het goed'.

189

(178 replies, posted in Westland New Post)

the end wrote:

In Nijvel gebruikten de daders "6" eigen wapens, 2 rijkswachtwapens zijn meegenomen door de daders. De getallen die het meest voorkomen zijn 32 en 9 en veel symboliek moet je daar niet achter zoeken.

Niet akkoord: Guy Bouten schrijft in 'De Bende Van Nijvel, het dossier, het complot, de leden' op bladzijde 295 letterlijk:

'Is het u ook niet opgevallen dat linkse terroristen hun aanslagen altijd opeisen maar dat rechtse terroristen dit nooit doen? U kan toch niet ontkennen dat een aantal van die aanslagen in Waals-Brabant te maken had den met terreur, ik denk aan de raids op de Delhaizes van Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Maar dan zijn we al in 1985.

Neem nu die overval op de Colruyt van Nijvel waarbij het echtpaar Fourez-Dewit is vermoord. Ze kwamen van Parijs en waren op weg naar Brussel. Een normale chauffeur haalt het niet in zijn hoofd om daar te gaan tanken want het is een omweg, laat staan dat ze vertrouwd waren met dit pompstation. Trouwens, als u ziet hoe de moordenaars te werk gingen. Ze gebruikten in totaal acht wapens en waren dus minstens met vier man maar hoogstwaarschijnlijk met zes. Dus beschikten ze over een tweede wagen, waarschijnlijk het voertuig dat het echtpaar van de autoweg plukte en dwong naar de Colruyt te rijden. De dode lichamen lagen verborgen onder een winkelkarretje. De rok van José Dewit was over haar hoofd getrokken, het teken voor verraad.

190

(178 replies, posted in Westland New Post)

Ik heb hier eerder al gesteld dat ik eerder wel dan niet geloof dat er Nazi-numerologie achtergelaten werd bij de aanslagen.

  • Er werd een spoor gelegd met een stukgesneden nummerplaat, een paar notities met het handschrift van Jean Bultot, een bebloed T-shirt met 18 kogelgaatjes die er vanop korte afstand in geschoten waren. 18.

  • José Vanden Eynde werd gedood met 8 kogels in het hoofd. 8.

  • Bij de - als overval verpakte - moord op het koppel Fourez-Dewit (het koppel dat compromitterende video’s wou gebruiken als afpersmateriaal) werden 8 verschillende wapens gebruikt. 8. Welke dief gebruikt nu 8 verschillende wapens bij een diefstal bij nacht? Hier blijkt overduidelijk dat de daders in groep waren, zeer goed voorbereid waren en wellicht de bedoeling hadden om het getal 8 achter te laten als handtekening terwijl ze zich in de terreurmarkt plaatsten.

Die getallen 8 en 18 komen toch wel verdacht veel voor, niet?