11

(1,147 replies, posted in 1983)

Wie bedenkt zoiets: ik denk een combinatie van de rijkswacht en CIA en Mossad. Je hebt rijkswachters nodig die de kennis hebben die je alleen maar kan verkrijgen door die job jaren gedaan te hebben. Bouhouche en Beijer.

Op een hoger hiërarchisch niveau heb je dan een organisatie nodig die op strategisch en organisatorisch vlak dit kunnen klaarspelen. Ook heb je allerlei strategieën nodig om zaken toe te dekken. De CIA en de Mossad zijn in staat om zoiets te plannen.

12

(1,147 replies, posted in 1983)

Volgens dit document zouden Fourez en Dewit een bezwarende videocassette van de Roze Balletten in hun bezit hebben gehad. Ze wilden hiermee hun voordeel doen via chantage doeleinden. Morue interesseerde zich iets te veel voor de doders van Brabant: hij had een dossier opgesteld over de rol van extreem-rechts in de recente feiten in Brabant.

Dan zouden ze het ware motief gemaskeerd hebben door nog wat zaken mee te nemen van het warenhuis: koffie, pralines, sterke drank. Het motief was geheimhouding van de Roze Balletten.

» issuu.com

13

(165 replies, posted in Getuigen)

HIPA wrote:

In een heel ver verleden was ik er van overtuigd dat in Aalst een van de Bendeleden een vrouw was. Ik werd eventjes voor zot verklaard en begon dan ook aan mijn herrinnering te twijfelen, het was voor mij de derde in rij die binnenkwam. Ik durf dit totaal niet hard maken maar ergens zit dat silhouet in mijn geheugen.

Aalst was een hele combinatie, vele getuigenissen en verdachten, ieder met zijn waarheid en herinnering. Ergens zit deze gedachte in het dossier, het stamt van juist na de feiten. Nu zoveel jaar later vraag ik me af of ik fantaseerde of er toch waarheid in zat? 1 Haemers, 2 De Staerke, 3 de vrouw 4 een kleine dikke met bakkebaarden, directeur herkent Libert.

De enige persoon aan wie me dit ergens doet denken is Heinrich Toumaniantz (zie wiki van deze website, ik kan slechts 1 link in deze post plaatsen).
En voornamelijk omdat die iets vrouwelijks had.
Heinrich Toumaniantz's gestalte was zo'n 1m92, hij word gesuggereerd als een mogelijke reus (of één van de mogelijke reuzen).
Ik heb enkel nog maar die ene foto uit zijn jeugd gezien (er lijkt nog nooit een recentere foto op het internet zijn geplaatst).
Maar er zullen wellicht elementen zijn dat tegenspreekt dat Toumaniantz het geweest kan zijn. Bijv. dan zouden er in Aalst 2 personen van die gestalte geweest zijn.

Of het kon misschien niet Toumaniantz zijn, maar persoon 3 die als vrouw verkleed was, of Toumaniantz verkleed als een vrouw (zie ook het type vermomming van de rest).

Er was ook een auto in Aalst die gelinkt is met Toumaniantz.

Asjemenou wrote:

Wat HIPA vandaag (27-06-2021) schreef: 
“Per toeval ontdekt , nieuw spoor ?
In een bepaalde pv staat een heel !.. interessant gegeven .
De politie van Aalst vind een Peugeot in de Kareelstraat te Aalst,  deze straat  is rechtover de parking van Delhaize .
Op 12 November maken enkel agenten de bevinding dat de auto is achtergelaten na telefoontjes van bewoners van de straat , Men vind in de wagen een kalender en twee bussen benzine .
Bij onderzoek van de kalender vind men aanwijzingen en de naam Heinrich Toumanianz .
Sommige agenten vonden dit zeer vreemd en kennen de gangster , alsook was de vluchtauto de Golf gti van de bende in brandgestoken na de overval . 
Wat was men van plan met de Peugeot , waarom lagen er twee flessen benzine in ? Waarom is hij achtergelaten ?
Waarom zit in de pv van vandaag geen enkel spoor meer van de kalender en naam Toumanianz !.. het enige belangrijke dat er had moeten inzitten .
Enkel agenten die zich dit herinnerde hebben onlangs een nieuw pv laten toevoegen met de verdwenen gegevens van de kalender met naam van Toumanianz  een gangster die thuishoorde bij de Bende van Woluwe , Haemers , De Staerke .
Toumanianz werd ook genoemd in eerdere overvallen .
Dit is voor mij concrete info die stamt van voor alle info vervuild werd.

Stel nu dat Eddy Vos Heinrich Toumaniantz zou willen linken aan deze persoon, op basis van het DNA van Heinrich Toumaniantz of dat van een of meerdere van zijn familieleden…

14

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Dit is een video uit 2018:

Er is opnieuw een interessante tip binnengekomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Zo zou iemand van de Staatsveiligheid zijn familie gewaarschuwd hebben om niet naar de Delhaize van Aalst te gaan in het weekend van de aanslag.

» YouTube

Die persoon van de Staatsveiligheid zou ergens een hooggeplaatste geweest zijn. Als deze het wist, als mogelijke nr. 2, wat wist Albert Raes dan hierover, als nr. 1?

15

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Mirrie, ik twijfel ook of dat een Nederlandse rechercheur was. Dat accent klinkt inderdaad wat Nederlands ("in het dak van die auto"), maar ik ben niet zeker of dit eerder te wijten is aan dat de mensen toen ook een ander accent hadden. Bedoel je de man links met donkere kledij op 2:18? Hij lijkt wel een snorretje te hebben.

Robertvandeurnen, bedoel je deze post van Hipa? » Forum

Na het lezen van aantal pagina's in deze topic zegt mijn gevoel dat Christiaan Bonkoffsky als hij niet één van de uitvoerende leden was, dat hij toch ergens een rol moest hebben. Het is misschien vergezocht, maar misschien is er iets mis met die robotfoto 19 waar hij sprekend op lijkt? Misschien besefte men bij de bende ook dat hij er goed op leek, of dat hij een passend profiel heeft, en heeft men de gelijkenis gebruikt? Maar dat lijk me ook weer te ver gezocht.

16

(137 replies, posted in Prullenbak)

GL, dit is een link met info over die file » wikileaks.org

"This 1235 page document presents a summary of key dates, persons, communications and financial transfers involved in the Dutroux case."

17

(62 replies, posted in Roze Balletten)

Hallo allen, ik ben nieuw in het Dutroux-dossier en dit forum. Ik heb Regina's biografie nagelezen. De Engelse vertaling kan men hier vinden (waarschuwing: schokkend materiaal, dit lezen kan je gemoedsrust verslechteren) » issuu.com

Op pagina 67 en 68 gaat het over psychologische aspect van satanische rituelen. De daders zouden dit tijdens verkrachtingen voor het afschrikaffect. Want wat gaat men denken van een kind of een getuige die zegt dat ze "door de duivel zijn verkracht"? Er is een reële kans dat men gaat denken dat je 'gek' bent enzo. De daders zouden dit volgens Regina heel goed beseft hebben.

Over dat gegeven had ik nog nooit eerder nagedacht. Het is net door dat afschrikeffect dat ik nu geneigd ben om die verhalen niet direct als mythes te beschouwen. Dat aspect heb ik nog niet besproken gezien.

Wat me opviel bij het lezen van Regina's verhaal is dat de psychologische schetsen me overtuigend lijken. Dutroux zie ik qua persoonlijkheid ook meer als iemand die meer opdrachten opvolgt, en Nihoul als een organisator. Dat strookt niet met de officiële versie.

In dat boek wordt ook melding gemaakt dat Tony precies wist hoe je MPS (nu gekend als DID) moest induceren bij een persoon. Hij volgde ook hoorcolleges aan de VUB over kinderpsychologie. Ik vraag me af hoe die Tony aan die gevorderde kennis kwam... Die hoorcolleges lijken me niet voldoende. Hij kende MPS heel goed en kon het ook manipuleren, terwijl veel psychiaters net MPS leerden kennen. Dit moeten we situeren rond eind jaren '70, begin jaren '80, als ik me goed herinner wat ik gelezen heb.