31

(33 replies, posted in Bewijsstukken)

Een 'perfect' alibi: zijn kogelwerende vest komt niet van Temse.

32

(190 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het zou me geen slecht idee lijken om dit item gewoonweg af te sluiten. Het doet niets ter zake.

33

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Knap werk!

34

(34 replies, posted in Nieuws)

HIPA wrote:

Hoe zou het komen dat het Vaticaan dossiers heeft over ons verhaal! Ik kan het niet bewijzen maar … het ganse dossier van ons draait rond pedofilie. Waarom: omdat dit een ongelooflijk makkelijke valstrik was. Eens je bepaalde mannen in de tang had was het veel makkelijker zaken doen. Natuurlijk lieten de afgepersten zich soms ook niet doen en was er al eens een afrekening. Velen speurders en rechters zagen de foto’s en filmpjes, met hier en daar al eens iemand uit eigen stal! Het was een gesloten wereld waar iedereen elkaar kende maar zweeg voor bestwil. En jullie zeggen het zelf, het Vaticaan is machtig. Er zijn daar dossier van over gans Europa. Kerk en adel stonden zeer dicht bij elkaar.

Ik ben het daar helemaal mee eens.

[Walter] Van Steenbrugge benadrukt dat hij niet de kans kreeg om alle stukken in te kijken. "We hebben gevraagd om het dossier te kunnen inkijken. Wij hebben toestemming gekregen voor drie dagen. We zijn naar die loods geweest waar al die stukken in bewaard bleven en dan zagen we dat het ging om 10.000 stukken. Ik heb nog altijd geen scanapparaat om die 10.000 stukken snel in te scannen."

"Ik heb daarin briefwisseling teruggevonden met het Koninklijk Paleis en zo meer. Dat waren belangrijke stukken, ook in het kader van het schuldig verzuim. Als wij die stukken nog hadden gehad, dan hadden we kunnen aantonen dat de kerk effectief de andere kant heeft opgekeken wetende dat mensen in gevaar verkeerden."

Gaan we nu echt onze ogen blijven sluiten?

Beste collega's, de (K)kerk is geen Vredesinstituut, hoor. Echt niet. Het aantal Opus Dei-adepten dat aanwezig tekent in het Bende van Nijvel-dossier is best wel groot, en vreemd genoeg zijn nogal wat stukken uit dat specifieke hoofdstuk simpelweg verdwenen. Zo heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat een van de recentere Belgische aartsbisschoppen (adept van Opus Dei) banden had met (minstens) één WNP-lid. Dat WNP-lid heeft intussen de foto's van zijn FB-pagina verwijderd, of het zou moeten zijn dat anderen hem daartoe hebben gedwongen.

35

(24 replies, posted in Bibliografie)

Dat alles - de moord op Zuster Gabrielle, Mornie e.a. - ligt veel dichter bij de Bendezaak dan we durven denken en kunnen vermoeden. Het doen en laten van eerwaarde heer (in principe met hoofdletters, maar ik schrijf ze doelbewust zonder) Mornie zou echt integraal in kaart moeten worden gebracht, aangevuld met de namenlijst van al zijn ex-leerlingen. Ik zeg van die leerlingen niet dat ze verdacht zijn, verre van, maar het zou me niet verbazen als er klinkende namen van bepaalde slachtoffers tussen zitten.

36

(34 replies, posted in Nieuws)

Ik heb me net dezelfde bedenking gemaakt. Hoe kon het in vredesnaam? Mutatis mutandis: hoe kon dat alles met betrekking tot de Bende(s) van Nijvel? Het onderzoek laten verprutsen door enkelen, beschermheren die ervoor zorgden dat bepaalde verdachten met rust werden gelaten en andere (hoofd)verdachten die, ondanks ene indrukwekkend strafblad met zware feiten, meer thuis zaten dan in de gevangenis. Dat Claude Leroy het een en ander kon regelen, dat weten we al. Maar er moeten er zo nog wel een paar zijn geweest.

37

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Naast Charles Mazy staat James Shortt.

38

(39 replies, posted in Andere Personen)

Helemaal mee eens! Wie komt toch altijd opnieuw aandraven met die halvegare Slimans, Masson e.a? Men zou haast beginnen denken aan een dwaalspoor... Jean-Pierre Adam op kop. De argumenten zullen toch van een ander kaliber moeten zijn, vrees ik. Ik zou graag willen zeggen: stop ermee, het heeft geen zin, je zit er helemaal naast. Maar ik heb geleerd om iets nu net niet te zeggen. Waarmee het dan toch gezegd is.

39

(5 replies, posted in Wapenhandel)

Lijkt me niet slecht om verder uit te zoeken...

40

(94 replies, posted in 1990-1999)

Men leze eerst en vooral de twee boeken van broer Chris De Vleeschauwer. Nadien begeeft men zich naar de Scheldeoever in Hamme - of all places - de plek waar het lichaam van Peter is gevonden en waar een herdenkingskruisje staat, een paar honderd meter voor men bij het monument van Filip De Pillecijn komt. Eens de beide boeken van Chris gelezen, mag men over deze zaak uitspraken beginnen doen.