41

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Misschien eens proberen met aan onderwater drone. Iets zoals dit » www.bol.com

42

(169 replies, posted in Getuigen)

Langs deze weg betuig ik ook mijn medeleven aan de familie en vrienden van Philippe Clerbois.

Verder on topic maak ik me de volgende bedenking:

Het is geweten dat vlakbij de plaats waar de Golf geparkeerd stond met het (vermoedelijke) lijk van de killer ernaast op de grond, er een plek is gevonden waar sporen van een flinke brandhaard zichtbaar waren. Zelfs de bomen waren verschroeid dus is er een flink vuurtje gestookt geweest. Iedereen is dus op zoek naar het lijk van die dooie killer maar wat ik nog niet gelezen heb is dat de oorzaak van die brandhaard kan liggen in een (poging) dat lijk daar ter plekke te cremeren en zodoende dit bewijsmateriaal kwijt te raken. En bijgevolg stonden die 2 kompanen misschien te wachten op een ploeg die benzine kwam brengen.

43

(784 replies, posted in 1982)

Deze artikels geven ons een goed kijk naar het  motief voor de moord op José Vanden Eynde, afpersing voor grote sommen geld .

44

(118 replies, posted in Bende Farcy)

stiletto wrote:

En wat vinden we nog over deze Beneux ....

Beneux Philip, politiecommissaris, vervormt het officieel verslag van de familie audities met betrekking tot het feit dat Michel Nihoul was gezien bij het zwembad van Bertrix op de dag van de verdwijning van een der slachtoffers van Dutroux en dat vandaar nooit van terugkeerde naar huis.

Hij komt ook voor in deze lijst van afgestudeerden:

Directory of Graduates of the FBI National Academy and Officers ..., Nummer 21

» books.google.be

En wie heeft nummertje 166 , jawel ... » prntscr.com

45

(118 replies, posted in Bende Farcy)

En wat vinden we nog over deze Beneux ....

Beneux Philip, politiecommissaris, vervormt het officieel verslag van de familie audities met betrekking tot het feit dat Michel Nihoul was gezien bij het zwembad van Bertrix op de dag van de verdwijning van een der slachtoffers van Dutroux en dat vandaar nooit van terugkeerde naar huis.

46

(29 replies, posted in Bewijsstukken)

kenza: je hebt het over Bousmanne Leopold?

47

(18 replies, posted in Organisaties)

vervolg

Deze collusie was min of meer sterk afhankelijk van de tijd en plaats. Het bestaat lokaal in de Provence, in de regio Lyon, in de regio Grenoble, in Bordeaux. Het is grotendeels het product van de geschiedenis (van het verzet zoals Francisci, van de Algerijnse oorlog waar gemeenschappelijke veldslagen en bewezen diensten bruggen slaan: kolonel Roger André van Militaire Veiligheid erkent dit tijdens het proces tegen Jean Augé). Maar barbouze-misdadigers zijn uiteindelijk vrij zeldzaam. Deze SAC / Milieu / Barbouzes-verwarring is grotendeels een mediaconstructie (zowel van uiterst rechts als van links) die erop gericht is de gaullistische macht in diskrediet te brengen. De lambda-activist van de SAC blijft een gaullist, weliswaar soms ruw maar met respect voor de wet. Zoals Charles Pasqua opmerkte: het is niet het gaullisme in het bijzonder, maar de macht in het algemeen die misdadigers aantrekt. Bovendien, zoals historicus Anne-Laure Ollivier in Marseille heeft aangetoond, bestaat deze samenspanning ook met andere politieke families, zoals de socialisten (banden tussen Defferre en de familie Guérini, enz.).

Wat gebeurde er na de dood van generaal de Gaulle met de SAC en de parallelle politiediensten in de Vijfde Republiek?

Na 68 eerst de terugkeer van Pierre Debizet, die na zijn ontslag in 1960 door Jacques Foccart in zijn Afrikaanse netwerken was gerecycleerd. Na het mislukken van het referendum in 1969 raakte de SAC in een crisis. De nieuwe president, Georges Pompidou, die ten onrechte de hand van de SAC achter de Markovic-affaire zag, wil zo niet de organisatie ontbinden, althans van haar twijfelachtige elementen zuiveren. Enkele duizenden leden worden ontslagen terwijl politie en justitie verantwoordelijk zijn voor het elimineren van de weerspannige. Charles Pasqua, die in verband wordt gebracht met bepaalde criminele misbruiken van de Provençaalse tak van de beweging en die aanvankelijk kritisch blijft over Pompidou, verlaat dan de beweging. Bovendien verliest de SAC op ideologisch vlak gedeeltelijk haar gaullistische identiteit ten gunste van een virulent anticommunisme dat de komst van nationalistische elementen (voormalige OAS) binnen de ordedienst mogelijk maakt op basis van de strijd tegen "marxistische subversie". Tussen 1969 en 1974 was de SAC niet beperkt tot haar enige taak van rechtshandhaving, maar werkte ze nauw samen met andere relaisorganisaties (de UNI in de studentenwereld, de CFT in de vakbondswereld, de CDR's op straat tegen de stakers) en heeft steun in het parlement (ongeveer dertig deputaten) en in de regering, waar ministers en staatssecretarissen haar veiligheidslijn steunen.

De nederlaag van 1974 verzwakte de SAC aanzienlijk, waar velen weigerden de Giscardiaanse campagne voor de tweede ronde uit te voeren uit vijandigheid jegens degene die de generaal in 1969 had neergehaald. Bijgevolg kon de organisatie het manna niet langer opeisen uit de geheime fondsen van Matignon gerund door Jacques Chirac. De banden met Jacques Foccart, die geen Elysiaanse adviseur meer is, zijn verzwakt. Als de betrekkingen met de nieuwe sterke man van het neogaullisme, Jacques Chirac, verbeterden vanaf eind 1976, had de SAC niet langer de macht van weleer (wat de Giscardian Michel Poniatowski er niet van weerhield om een moment te zoeken om de SAC te gebruiken om het op de dienst van de nieuwe macht…).

De exorbitante prerogatieven die aan de heer Benalla zijn gelaten, onthullen de tekortkoming van de in beweging zijnde Republiek op het gebied van militante veiligheid.
Het aantal militanten is sterk gedaald. De nieuwe RPR die in december 1976 werd gecreëerd, heeft honderdduizenden activisten en een eigen SO (onder toezicht van Charles Pasqua die zijn afzetting in 1969 niet is vergeten) zonder de middelen van het stadhuis van Parijs mee te rekenen... Pierre Debizet, die bij hetzelfde werkt tijd voor presidentiële veiligheid in Gabon, houdt zijn troepen niet langer zo effectief vast als voorheen. Lokaal blijven de banden met de omgeving bestaan (Provence, regio Lyon) evenals militant geweld (moord op een CGT-activist in juni 1977 in Reims), dat het imago van de veiligheidsdienst blijft aantasten. De overwinning van links in mei 1981 bracht enkele militanten in paniek en zorgde voor te veel ontsporing in Auriol in de zomer van 1981 toen, ervan overtuigd dat de lokale leider van de SAC op het punt stond geheimen aan links bekend te maken, een commando van de dienst van de orde vermoordt een hele familie, waaronder een 7-jarig kind. De emotie is immens, een parlementaire onderzoekscommissie (die zeer afhankelijk zal onderzoeken en zal bijdragen aan het verankeren van bepaalde stereotypen in de organisatie) maakt een rapport op dat leidt tot de ontbinding van de SAC in de zomer van 1982. Bepaalde voormalige militanten zullen hun strijd voortzetten binnen de MIL.

De Benalla-affaire herinnert aan de praktijken van "barbouzes". Wat inspireert deze affaire?

Ik zal geen commentaar geven op de persoon van de heer Benalla die ik niet ken, vooral omdat de zaak nu een gerechtelijke wending lijkt te nemen en het daarom noodzakelijk is om de onderzoekers rustig de feiten te laten vaststellen. Desalniettemin heb ik de indruk dat we hier ver verwijderd zijn van bepaalde precedenten die voortkomen uit eerdere tijdperken, of het nu gaat om het gaullisme met de SAC of het Mitterrandisme met het geheime afluisteren van de Elysee (affaire van de Ieren van Vincennes, de zaak Mazarine, enz. ). Zonder de ernst van de aan de heer Benalla verweten feiten te willen beperken, lijkt de zaak zich, totdat meer informatie is verkregen, hier te beperken tot een individu (zeker genietend van verbazingwekkende beschermingen en privileges) en niet tot een criminele activistische structuur of tot een informeel informeel netwerk. In principe kunnen we uit deze casus drie lessen trekken:

-De exorbitante prerogatieven die aan de heer Benalla zijn nagelaten, onthullen de tekortkoming van de in beweging zijnde Republiek op het gebied van militante veiligheid. In tegenstelling tot de oude partijen zoals de PS, de PCF of de Republikeinen (die op dit gebied hebben geprofiteerd van de ervaring die eerder is opgedaan door de UMP en meer stroomopwaarts door de RPR), is de partij van president Macron te recent om zich op dit gebied meester te maken. politicologen noemen het "militant kapitaal". Het beveiligen van een vergadering of demonstratie is ingewikkelder dan we vaak denken. Het gaat niet alleen om het rekruteren van gespierde individuen die klaar staan om demonstranten te verslaan, er zijn protocollen die moeten worden gerespecteerd, regels die moeten worden gevolgd (technische voorbereiding van de kamer, contact met politieagenten, plaatsing van activisten, uitrusting, definitie van rode lijnen, enz. …), dit is in de loop van de tijd opgebouwd, we leren van onze fouten. De gaullisten, de socialisten, de communisten en de frontisten weten hoe ze het moeten doen (door ofwel hun toevlucht te nemen tot hun eigen militanten of tot particuliere beveiligingsbedrijven van het burgerwachttype) omdat ze de erfgenamen zijn van decennia van politiek leven dat wordt gekenmerkt door spanning. Bij gebrek aan geschiedenis heeft La République en Marche dit militante kapitaal nog niet en controleert het des te minder omdat het nauwelijks werd opgericht, aan de macht kwam en daarom zag zijn leider profiteren van het openbare veiligheidsapparaat. Het moet daarom zijn eigen model van militante veiligheid uitvinden, om verder te gaan dan het gepruts van de presidentiële campagnebijeenkomsten en vervolgens de steunbijeenkomsten van de afgelopen maanden. Dit alles zonder in een te opvallend en te "gespierd" apparaat te gieten dat in strijd zou zijn met de gematigde centristische cultuur die deze politieke familie beweert te zijn. In afwachting van deze noodzakelijke aanpassing is de partij nog steeds afhankelijk van individuen die deze delicate vaardigheid beheersen, omdat ze de voormalige SO's van de "oude" partijen hebben doorlopen (zoals de heer Benalla die in de SO van de PS werkte) en in de particuliere bescherming bedrijven. Een riskante verslaving zoals we die tegenwoordig zien...

In het tijdperk van de onmiddellijke media, die in een ander tijdperk ongetwijfeld beperkt zou zijn gebleven, schudt een macht door elkaar die des te kwetsbaarder is omdat ze "voorbeeldig" wilde zijn ...

- Tweede les: mensen van de activistische veiligheidsdiensten zijn regelmatig het hart van politieke schandalen die hun eigen partij verzwakken. Een inherent pathogene formatie door zijn bevoorrecht contact met geweld en geheimhouding, zijn rekrutering van elementen die vaak heel, impulsief, geneigd tot vechten en soms uit onderwereldkringen zijn, genereert het militante veiligheidsapparaat structureel spanningen binnen de partij waaraan hij rapporteert. Tot het punt dat laatstgenoemde vaak zuiveringen en reorganisaties moet doorvoeren om de controle terug te krijgen en de orde te herstellen... in zijn ordedienst! De hele geschiedenis van SO's sinds hun uitvinding aan het einde van de 19e eeuw werd gekenmerkt door affaires, schandalen, uitzettingen en verpletterende ontslagnemingen. De Croix de feu kenden het met hun "Dispos" in de jaren '30, de gaullisten beleefden het op hun beurt met de potten die de RPF-besteldienst onder de Vierde Republiek en vooral de SAC in de jaren '60 -1970 zou slepen. Er zijn ook twee tegenstrijdige elementen bij uitstek: aan de ene kant het ietwat elitaire gevoel van deze grote jongens dat ze grote militanten zijn die, omdat ze meer van hun tijd geven en meer risico's nemen, meer rechten (privileges?) zouden hebben dan anderen, anderzijds de zeer sterke nabijheid van deze mensen met de partijleider(s), met wie ze dag en soms nacht in alle privacy de schouders eronder zetten, zo'n emotionele nabijheid, waardoor ze soms de grijze gebieden van de partij ontdekken, de zwakheden van de leider, een delicate situatie die hen tot mannen van geheimhouding maakt, te sparen of te beheersen ...

-Laatste les: dit schandaal getuigt van zijn tijd in termen van communicatie, aangezien het het product is van sociale netwerken, met deze gestolen beelden van mobiele telefoons die viraal circuleren en de reguliere media voeden, en van analyse in een continue lus van nieuwskanalen die overal surfen hoe meer over het geval in de zomerperiode politiek nieuws minder aanhoudend is. In het tijdperk van transparantie en directheid van de media, dat in een ander tijdperk ongetwijfeld beperkt zou zijn gebleven, verbrijzelt en verstoort een macht die des te kwetsbaarder is omdat ze "voorbeeldig" wilde zijn ...

48

(18 replies, posted in Organisaties)

mooie uitleg over het SAC :

https://www.lefigaro.fr/vox/histoire/20 … ivique.php

vertaald:

François Audigier is historicus, specialist in gaullisme en meer bepaald netwerken die dicht bij de man van 18 juni staan. Hij publiceerde Histoire du S.A.C. De schaduwkant van het gaullisme (Stock, 2003) en zal in oktober van 1947 tot 1959 Les Prétoriens du Général, Gaullisme et geweldpolitiek van 1947 tot 1959 publiceren in de Universitaire Pers van Rennes.

FIGAROVOX.- De Civic Action Service (SAC) wordt vaak gezien als de parallelle politiemacht van het gaullistische regime, soms ook als een bijeenkomst van “barbouzes”. Was dat zo, of hadden we te maken met een volwaardige politieke structuur?

François AUDIGIER.- De Dienst Burgerlijke Actie (SAC), opgericht in december 1959 en opgeheven in 1982, neemt de taken over van de ordedienst (SO) van de gaullistische oppositiepartij van de Vierde Republiek, het Rassemblement du peuple français (RPF). Er zijn ongeveer dezelfde functionarissen (te beginnen met de oprichter van de SAC, Pierre Debizet, die een van de hoofden was van de SO van de RPF) en dezelfde methoden om vergaderingen te beschermen. De politieke context is gewoon veranderd: de Gaulle is nu weer aan de macht en het staatshoofd en zijn regime moeten daarom worden beschermd. Men zou geneigd zijn te denken dat de officiële politiediensten hiervoor voldoende zijn, maar de gaullisten, die werden bespioneerd door de politiediensten onder de Vierde Republiek (RG en DST), zijn politiek niet zeker van de politie en willen hun eigen militante beveiligingssysteem.
Volgens dezelfde logica wordt de Gaulle aan het Élysée beschermd door vier "gorilla's" (Tessier, Comiti, Djouder, Auvray) die niet alleen officieel de lijfwachten van de president zijn, maar ook deel uitmaken van het nationale kantoor van de SAC. Wat voor ons vandaag een twijfelachtige mix van genres zou zijn, wordt door de betrokkenen van toen anders ervaren.

Jacques Foccart herhaalt het aan het staatshoofd: als een granaat aan de voeten van de president glijdt, zijn we er zeker van dat deze grote gaullisten zichzelf zullen opofferen door zich op de granaat te werpen.

De politieke beschermheer van de SAC, Jacques Foccart, secretaris-generaal voor Afrikaanse kwesties en adviseur van de generaal voor gevoelige kwesties (geheime diensten, overzee, inhuldigingen, enz.) herhaalt het aan het staatshoofd: tijdens een aanval, als een granaat ontglipt aan de voeten van de president, we zijn er zeker van dat deze grote gaulistische armen die de Gaulle volgen vanuit Free France en de RPF, zichzelf zullen opofferen door zich op de granaat te werpen, wat niet noodzakelijk het geval zal zijn voor een eenvoudige politieagent ... Militante loyaliteit prevaleert boven eenvoudige professionele inzet. Laten we er bovendien aan herinneren dat de politieke context van die tijd nog erg gespannen was, de verkiezingscampagnes van de jaren zestig werden nog steeds gekenmerkt door vaak gewelddadige confrontaties met soms de dood van mannen door het gebruik van vuurwapens (referendum van 1958, wetgevend juni 1968) . De SAC, die midden in de Algerijnse oorlog werd opgericht met het extreme politieke geweld dat ermee gepaard gaat (aanvallen door de FLN en vervolgens door de OAS), wordt gekenmerkt door deze originele sfeer van grote spanning.

Is de SAC een 'apotheek van barbouzes' (met andere woorden mensen die namens de macht onofficiële spionage bedrijven) en een 'parallelle politie'? Dit is in ieder geval het discours van de oppositie. Het is nationalistisch rechts dat, dat de onafhankelijkheid van Algerije niet accepteert, het thema van de SAC-barbouzard lanceert door de gaullistische ordedienst te associëren met een dubieuze verzameling moordenaars die door de autoriteiten zijn gestuurd om de mensen van de 'OAS illegaal te elimineren. In werkelijkheid is het dat niet. Als de barbouzes bestonden, zouden we ze eerder moeten zoeken aan de kant van organisaties zoals de MPC van Lucien Bitterlin dan aan de kant van de SAC waarvan de grote meerderheid van de leden was... Frans-Algerije, zoals Pierre Debizet die d' verlaat ' elders dan de richting van de beweging door onenigheid met De Gaulle over de Algerijnse kwestie (alvorens terug te keren na 68).

De beschuldiging van "parallelle politie" komt eerder van links en ontwikkelt zich ten tijde van de Ben Barka en Markovic-zaken, wanneer sommigen de SAC-mensen achter deze schandalen zien.

De beschuldiging van "parallelle politie" komt eerder van links en ontwikkelt zich ten tijde van de Ben Barka en Markovic-zaken, wanneer sommigen de SAC-mensen achter deze schandalen zien. In werkelijkheid, als de politieagenten worden opgenomen in de SAC (soms meer door hoop op vooruitgang dan door veroordeling), als bepaalde diensten lijken te zijn "geïnfiltreerd" (zoals de RG van de politieprefectuur van Parijs) en als een feitelijke samenwerking lijkt te hebben bestaan op het gebied van inlichtingen tegen “marxistische subversie” tussen politiefunctionarissen en het SAC-personeel, is de term “parallelle politie” ongetwijfeld overdreven. In werkelijkheid was de SAC, met zijn 3000 leden vóór 1968, in de eerste plaats nuttig als militante kracht in een tijd dat de Gaullistische partij (UNR) voldoende enthousiaste leden miste om actief deel te nemen aan de campagnes (de grote jongens waren in de eerste plaats de handjes van vergaderingen en de collage van posters). Ten slotte dient het als een afschrikkende kracht, als een hulpmacht, in het geval van een grote crisis voor een gaulistisch regime dat, geïnstalleerd na een rel (mei 1958), zichzelf als kwetsbaar weet en het op prijs stelt om af en toe te kunnen rekenen op deze kleine beweging van gelovigen. , dit militante bolwerk. Dit zal ook het geval zijn in mei 68, wanneer de mensen van de SAC een zeer belangrijke rol zullen spelen in de logistieke organisatie van de demonstratie op de Champs-Élysées op 30 mei, die het regime nieuw leven inblies, en vervolgens in de animatie van de wetgevende campagne in juni.

De SAC is een van de schaduwpartijen van generaal De Gaulle. Hoeveel controle had hij? Heeft hij het echt uitbesteed aan mensen als Jacques Foccart of Alexandre Sanguinetti?

De Gaulle, die de electorale kwesties, de evolutie van de gaullistische beweging en binnenlandse beleidskwesties in het algemeen op de voet volgt, is goed geplaatst om de inzet van de mensen van de SAC achter zijn persoon en zijn beleid te waarderen. Zonder af te wijken van de onpartijdigheid verbonden aan de presidentiële functie, vermenigvuldigt hij de blijken van medeleven aan de mensen van de veiligheidsdienst om hen te bedanken voor hun steun. De Gaulle kan via Jacques Foccart contact opnemen met een toegewijde activist of zijn familie in geval van ernstig gezondheidsprobleem of overlijden.

Wanneer een activist tijdens een campagne wordt gedood, stuurt het staatshoofd de familie financiële hulp. Maar de Gaulle kan ook alle militanten van de SAC wereldwijd aanspreken.

Wanneer een activist tijdens een campagne wordt gedood, stuurt het staatshoofd de familie financiële hulp. Maar de Gaulle kan ook alle militanten van de SAC wereldwijd aanspreken. Aan de vooravond van belangrijke SAC-momenten (algemene vergadering, bestuursvergadering, verkiezingscampagne) hoort hij vaak van de organisatie, altijd via Jacques Foccart. Toen hij op 8 mei 1969 het Élysée-paleis verliet, schreef hij een bedankbrief aan Paul Comiti en communiceerde hij met lokale functionarissen en leden. "Ik zal nooit de onvermoeibare toewijding vergeten die de militanten van de SAC jegens mij, in dienst van Frankrijk, hebben getoond". Op een meer praktisch niveau gaat het staatshoofd in op de verzoeken van Jacques Foccart betreffende het gebruik van geheime fondsen van Matignon om de veiligheidsdienst te financieren.

Het is daarom Jacques Foccart die kan worden beschouwd als de politieke peetvader van de SAC, waarbij Pierre Debizet en Paul Comiti alleen de verantwoordelijken zijn in het veld. Ook al zal Jacques Foccart het ontkennen voor de parlementaire onderzoekscommissie, hij is het die de veiligheidsdienst leidt en de band met het Elysee, Matignon en de betrokken ministeries (Binnenlandse Zaken, Overzee, Legers, Justitie ) verzekert. De grote armen gehoorzamen hem bovendien omdat ze weten dat de Elysische adviseur het vertrouwen heeft van de "oude man" die hij elke dag aan het Elysee ziet.

Is het waar dat gangsters als Georges Boucheseiche of bepaalde Corsicaanse maffia er deel van uitmaakten? Wie was verantwoordelijk voor het werven van hen? Hoe belangrijk was het gebruik van geweld in de SAC, met criminelen in hun midden?

Dit is een zeer delicate vraag. Allereerst om methodologische redenen (gekoppeld aan het gebrek aan bronnen: politie- en justitiële archieven zijn niet aanwezig of niet toegankelijk, getuigenissen zijn moeilijk, de historicus is afhankelijk van journalistieke onderzoeken die vaak afhankelijk zijn) en epistemologische (dit roept de vraag op de definitie van lidmaatschap van een militante organisatie). Om zo'n figuur van de onderwereld van Nice, Marseille, Grenoble of Lyon te zeggen dat het tot de SAC behoort, zoals de pers van die tijd vaak snel doet, blijft in werkelijkheid twijfelachtig. De link, hoewel deze soms bestaat, is vaak indirect.

De misdadiger kan persoonlijk deelnemen aan een gaullistische demonstratie, maar vaker wel dan niet laat hij zijn handlangers diensten verlenen.
De misdadiger kan persoonlijk deelnemen aan een gaullist-demonstratie (de Lyonnais Jean Augé eind mei 68 in Lyon), maar vaker wel dan niet laat hij zijn handlangers diensten bewijzen tijdens een electorale vertoning of een betoging. Deze mensen van de onderwereld hebben natuurlijk zelden hun kaart…. Ze gaan niet naar vergaderingen. Dit is de reden waarom de klassieke leden van de SAC vaak verrast waren om van de media te horen van een samenzwering die ze in het veld niet hadden waargenomen. Er zijn in werkelijkheid verschillende niveaus en gradaties van betrokkenheid, van de aanhanger tot de medereiziger. Augé in Lyon, Tramini in Marseille, Mattéi in Grenoble, Bacry in Parijs, Bianchini in Nice hebben hun veiligheidskaart niet, maar hun banden met de SAC lijken vast te staan. Bovendien, als een misdadiger een kaart van de SAC laat zien, is het dan nog steeds een echte kaart? De misdadiger Christian David die commissaris Galibert in 1966 vermoordde, haalde wel een driekleurenkaart tevoorschijn voordat hij de politieagent neerschoot, maar niet die van de SAC, in tegenstelling tot wat de pers zou zeggen.

49

(12 replies, posted in Gladio)

Jean-Claude Marlair:

"Comme vous le savez, je suis une connaissance (depuis 1964) de Jean Bougerol. Et non un intime! Je l'ai suivi 15 jours dans un cours qu'il dispensait alors qu'il dirigeait le PIO. Ce qui ne m'a pas empêché de le rencontrer encore dernièrement à deux reprises et de prendre contacts téléphoniques. Mais cela ne fait toujours pas de nous des "intimes!" Même si nous, lui et moi, savons à quoi nous en tenir!"

Marlair is de oud commandant van de kazerne "Ratz" te Vielsalm in 1984.

» prntscr.comprntscr.com

50

(43 replies, posted in Andere Personen)

Ik zie toch weinig gelijkenis tussen de wenkbrauwen, de mond en vooral de kin is zeer verschillend.