1

(65 replies, posted in Gladio)

Klucht wrote:

Is er een topic over dat bommenlegeeer issue? Verdomd interessant.

» Forum

2

(65 replies, posted in Gladio)

LEO wrote:

W. De Smedt / J. C. Marlair : Het land van de onbestrafte misdaden - ISNB 9789401468466 .

Ik heb dit boek nog niet gelezen maar zou je even de passage kunnen delen waar De Smedt schrijft dat US Special Forces en Belgische soldaten deze overval uitgevoerd hebben?

Insp. Witse wrote:

Uit rechtstreekse connectie weet ik via een oud ardeens jager lid dat de aanwezigheid van de US in hun kazerne geen uitzondering was.

Dat lijkt met ook niet uitzonderlijk, we zijn tenslotte bondgenoten die vaak samen oefeningen doen.

3

(21 replies, posted in Andere feiten)

Is er ergens een tragische gebeurtenis? Dan zal iemand er wel in slagen om er een duister complot van te maken, in dit geval blijkbaar een uitgelokte false flag operatie. Als je de gebeurtenissen van die dag leest, zal je merken dat dit een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden is geweest - van het bouwvallige stadium tot de chaotische ticketverkoop - die ervoor heeft gezorgd dat er 39 mensen gestorven zijn.

4

(65 replies, posted in Gladio)

LEO wrote:

Wat me het meest ergert aan de overval op kazerne "Ratz" te Vielsalm is het feit dat de overval en moordpoging gebeurde door reguliere troepen! Belgische commando's en US special forces!

Wat zijn uw bewijzen voor deze stelling?

5

(1,094 replies, posted in 1985)

Dit topic is al meer dan 100 pagina's lang. Voor Bouhouche en Beijer zijn er andere plaatsen.

6

(1 replies, posted in Andere)

Marcel Faignoy was een lid van de Sudisten-bende.

7

(374 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Voor het eerst zijn Britse en Belgische DNA-databank gelinkt: mogelijke doorbraak in 4 onopgeloste moorden

De koppeling van de Belgische en Britse DNA-databank heeft voor een mogelijke doorbraak gezorgd in 312 strafdossiers, waaronder 4 moorden. Enkele weken geleden werden de databanken voor het eerst met elkaar vergeleken. “De Britse databank is enorm”, zegt Bieke Vanhooydonck van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. “Er zitten wel 5 miljoen gekende DNA-stalen in.”

In de Belgische DNA-databank zitten zo’n 61.000 stalen. Die stalen werden de afgelopen jaren ergens in ons land aangetroffen op een plaats delict. “Denk aan speeksel of sperma dat werd aangetroffen in een kamer waar iemand is aangerand. Of bloed dat werd aangetroffen bij een moord. Al die stalen worden verzameld en opgeslagen”, zegt Bieke Vanhooydonck. Zij is gerechtelijk deskundige bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) dat de databank beheert.

“Maar ongeveer 30.000 van die 61.000 stalen zijn totaal onbekend”, gaat Vanhooydonck verder. “We weten niet van wie het staal is. Zo kunnen dossiers waar dat DNA een hoofdrol in speelt vaak ook niet worden opgelost.” De andere 30.000 stalen konden wel al gelinkt worden, bijvoorbeeld aan Belgen die al eens veroordeeld werden.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

8

(88 replies, posted in Mededelingen)

Ban van drie forumleden

Gisteren heb ik de beslissing genomen om drie leden (tijdelijk) te bannen. Voor ieder van deze leden is er een andere reden. Ik geef hieronder kort toelichting:

  • Coconut: dit forumlid deelde op een bepaald moment persoonlijke info over een ander forumlid. Dit forumlid heeft mij hiervan op de hoogte gebracht. Ik heb aan coconut gevraagd waarom dit gebeurd is. Zolang hierop geen antwoord komt blijft de ban van kracht.

  • amateurspecialist: de manier van reageren van dit forumlid was niet volgens de regels van het forum. Dit staat los van de theorie die "amateurspecialist" heeft. Deze mag met argumenten verdedigd worden maar op een correcte en vriendelijke manier.

  • the end: Ik heb in het verleden al vaak gevraagd om van dit forum geen quiz te maken. Als je informatie hebt over de Bende van Nijvel dan geef je deze aan de speurders. Je gebruikt deze informatie niet om raadsels te maken. Dit is uitermate kwetsend en frustrerend voor de nabestaanden en slachtoffers (die hier ook lezen). Vermits the end geen rekening houdt met mijn opmerkingen heb ik besloten om hem tijdelijk vakantie te gunnen.

Daarnaast heb ik ondertussen het topic Aalst opgekuist. Als je vragen hebt over beslissingen of de werking van het forum kan dit via mail of via het Feedback-topic.

Er was een bericht in dit topic waar ik wel kort op wil reageren:

Al eens stilgestaan dat dit forum tijdens corona tijden voor enkele users een ventilatie is van al wat ons intussen is afgenomen? Het kan heel goed jouw forum zijn, maar zonder input van leden zoals Coconut & The End is dit een lege doos ...

De Corona-crisis is geen excuus voor onvolwassen gedrag. Als je gefrustreerd of moe bent, ga dan sporten of wandelen of roep heel hard. Het maakt mij niet uit zolang je maar vriendelijk blijft.

Het tweede stuk klopt wel; het is inderdaad mijn forum. Ik ben dus degene die hier de regels bepaalt en ja, dat is niet altijd perfect en niet altijd wat mensen zouden willen. Ik besef ook zeer goed dat mijn beslissingen niet altijd correct zijn en daar zal ik achteraf wel lessen uit trekken. Op die manier proberen we iedere dag een beetje beter te worden.

De laatste stelling is - met alle respect - dikke zever en respectloos naar alle mensen die zowel op het forum als achter de schermen een steentje bijdragen om te zoeken naar de waarheid. Ze verdienen allemaal een standbeeld, of het nu iemand is die één keer per jaar iets zinnig post of iemand die mij op regelmatige basis nuttige informatie doorstuurt. Dus nee, het forum is geen lege doos als bepaalde leden niet meer (kunnen) posten.

9

(680 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:

Je bent gestoord man, je leeft in een fantasiewereld.

De reactie van "amateurspecialist" is niet aanvaardbaar maar wel te begrijpen. Op geen enkel moment wordt hier concrete informatie gedeeld, alleen maar raadsels die wij maar moeten begrijpen. En als we ze niet begrijpen, hebben we geen dossierkennis. Terwijl de vragen zeer concreet zijn om te beantwoorden:

  • Waarom werd Vanden Eynde vermoord?

  • Waarom werd hij gefolterd?

  • Wie is de moordenaar van Vanden Eynde?

Als je laat uitschijnen dat je het antwoord op die vragen kent maar er niet op een duidelijke manier op kan antwoorden, dan moet je maar een andere hobby zoeken. Zo'n gedrag helpt niemand vooruit en is alleen maar kwetsend voor de nabestaanden en slachtoffers die nog steeds hopen dat ze ooit de waarheid kennen.

10

(190 replies, posted in Andere)

Een tekening van de tatoeage:

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/tatoea10.png