11

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Heb jij de volledige tekst Scaramouche?

12

(389 replies, posted in Mededelingen)

Ben, ik merk op dat je bezig bent of was met een mini "lenteschoonmaak". Je verwijderde ongepaste uitspraken. Goede punten wat dat betreft

Wat minder vind ik dat de persoon in kwestie geen ban kreeg (zegt een ex- banneling). Zie ik ze vliegen of gebruik je daarna dan elke keer de "techniek van het ondersneeuwen"? Of is dat een onbewuste reflex van jou om de gemoederen te bedaren?

Ik snap trouwens nog altijd niet waarom dit ondertussen een soort databank geworden is van alle misdaden voor en na de Bende periode. Kan je misschien (nog eens?) uitleggen waarom je dit deed? Of eventueel een link plaatsen naar een uitleg daarover?

In het Bende-verhaal vraagt het al een enorme inspanning om alles te volgen, als daar nog alle andere misdaden komen die absoluut geen link hebben maak je het ons niet bepaald gemakkelijk.

En als het dan toch de bedoeling is een soort databank te zijn, waarom dan geen discussie platform toevoegen? (Want niet alles wat we hier kwijt willen is even belangrijk?) Ik heb dat jaren geleden al gevraagd.

Nog een laatste vraag, hoe bekom je hier de status "gast"?

13

(100 replies, posted in Politiek & Business)

"Rond het middaguur trokken we ons met de partijvoorzitters Schiltz, Spaak, Van Miert, Nothomb en Cools terug in de kelder van Vanden Boeynants' woning, onder de ‘ingewijden’ bekend als een volwaardige ondergrondse taveerne. Er stond een uitgebreide bar en er was ook een grill voorhanden waarop de slager-politicus voor zijn genodigden de fijnste vleeswaren bereidde. Aan de muren toonden verschillende foto's de kleurrijke zakenman met het kruim van het wereldje der fijnkostslagers, maar ook met de groten der aarde: de paus, Eddy Merckx, J.F. Kennedy en Pol Van Himst. Ergens had hij er ook zijn ministeriële autonummerplaten tegen de muur gespijkerd, ze reikten tot de A3-nummerplaat van de eerste minister."

Paul van Himst en Jef Jurion zijn zeer goede vrienden en dorpsgenoten, ook Vanden Eynde is dus een dorpsgenoot. Deze laatste is op zijn beurt een vriend en collega van Angelou.

"In een fiscaal onderzoek naar Boucheries Ghysels en een reeks aanverwante bedrijven bevindt zich een opmerkelijk proces verbaal. Daarin beschuldigt Joseph Ghysels VDB ervan de opdrachtgever te zijn van een huurmoord. Buitenlandse "hit men" zouden iemand hebben geëxecuteerd van wie het lijk in de koffer van zijn eigen wagen werd teruggevonden. De vraag is of Ghysels de waarheid spreekt of niet!

Maar deze moord doet wel terugdenken aan iets wat met de Bende van Nijvel te maken heeft: de moord op de taxichauffeur Angelou. Via het ballistisch onderzoek kwam men ook terecht bij een andere aanslag van de Bende, die op José vanden Eynde in Beersel.

Ook de aanslag Vernaillen zou wel eens te maken kunnen hebben met VDB. Wou VDB via zijn connecties in het milieu afrekenen met Vernaillen? Nog iets, Luc Vanden Daele, een rijkswachter, had zich in de zaak van de diepvriessmokkel vastgebeten. Tegen de orders van zijn oversten. En het was zijn taak niet om speurwerk te verrichten. Op 31 maart 1981 werd Luc Vanden Daele dood aangetroffen met een kogel in de borst. De belangrijke dossiers die hij bezat werden nooit teruggevonden. Vanden Daele zijn bureau was opengebroken en al zijn dossier die met de drugszaak te maken hadden waren gestolen. Niemand die er ooit een vraag over stelde.

Mocht Joseph Ghysels de waarheid spreken dan denk ik dat er minstens drie moorden afrekeningen waren.

En als we VDB mogen geloven dan is er ooit een telefoon geweest van VDB naar Vernaillen waarin VDB aan Vernaillen zou gevraagd hebben te zwijgen. Volgens VDB ging deze telefoon over "die zever over een staatsgreep". En met "die zever over een staatsgreep" komen we bij een vierde slachtoffer.

De enige die dit verhaal van VDB kan bevestigen of ontkennen is Vernaillen. In ieder geval was het niet alleen Vernaillen die zou benaderd zijn door VDB, ook magistraten werden benaderd, dit weten we via Lyna (zie » Forum).

Probleem is en blijft dat zij die in Belgie aanwezig waren ivm de strategie van de spanning eveneens in de drug- en wapenhandel zaten. En dat ze inlichtingen inwonnen ivm het privéleven van bepaalde personen om ze te chanteren ... En dat "gangsters" uit de ene wereld werden ingezet om mee te doen aan actie's uit een andere wereld (dan zwijgen we nog over de inlichtingendiensten).

Ik acht het niet uitgesloten dat we straks allemaal "een beetje gelijk" hebben.

14

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

» p-magazine.com

15

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In de krant van 6 april 1924 stond "Er zijn geleerden die beweren dat alles wat we met onze zintuigen kunnen waarnemen uit trillingen zou bestaan". Precies 100 jaar later werd Marie Jeanne begraven. De vrouw die meer dan eens zware en lichtere trillingen veroorzaakte in het Bende onderzoek.

Mark De Wit, die zijn boek Fort Chabrol oa aan haar opdroeg beschreef Marie Jeanne als een vrouw "hors catégorie". Want niet alleen voor hem, maar ook voor tientallen prominente journalisten was Marie Jeanne de bron van ettelijke primeurs. Hij eindigde zijn lofrede aan haar met volgende zin:

"Ja ook u beste lezer bent de afgelopen 30 jaar geconfronteerd geweest met berichten in de media over de Bende die mee het resultaat waren van haar speurwerk."

Vergeten we toch ook niet dat zij het was die er voor zorgde dat Bouhouche zijn penitentiair verlof ingetrokken werd en dat ze zich samen met haar advocaat zwaar verzet heeft tegen de overheveling van het dossier. Of zoals één van haar kinderen zei in haar speech: "Als justitie niet met de waarheid naar ons komt zullen wij er mee voor zorgen dat de waarheid naar Justitie gebracht wordt."

Voor het forum zal ze misschien Marie Jeanne van de huiszoeking blijven. Ik ben er bijna zeker van dat ze naast woedend ook stiekem een beetje fier was dat men haar dossier bleek nodig te hebben.

Zij heeft het nieuws wat betreft de verjaring nog gekregen en was er blij mee maar het voelde voor haar ook aan alsof ze nu niets meer had om voor te vechten.

Rust in vrede Marie Jeanne

Getekend, een eeuwige bewonderaar van deze vrouw van vlees en bloed, geen heilige maar een bijzondere vrouw.

Sterkte en medeleven aan allen die haar lief hadden en die haar zullen missen.

Coco

* Ikzelf ben overtuigd dat we de laatste trillingen die Marie Jeanne veroorzaakte of zou veroorzaken nog niet meegemaakt hebben, in ieder geval, bedankt Marie Jeanne.

16

(502 replies, posted in Algemeen)

Ergens begrijp ik ctrix wel, er zijn toevalligheden waarover ik ook geen letter durf schrijven. Herman Decroo is trouwens niet de enige die zweeg.

"In het parlement werden er vragen over het rapport gesteld, maar de regering-Martens heeft het verslag vakkundig onschadelijk gemaakt. Verklaring? Het rapport was extreem schadelijk voor Mobutu én de Belgische regering."

Bron » p-magazine.com

En » Mobutu financierde extreem-rechts in België

Zeer toevallig stond er gisteren in de krant de nieuwe veroordeling van Dennis Black Magic. Hij kreeg 7 jaar cel daar waar het OM 5 jaar vroeg. Niet toevallig is dan weer dat Black Magic ook zijn mond eens te veel open trok ivm de fam. hier boven vermeld.

Iemand die dit alles leest begrijpt dan waarom er een aantal jaren geleden opnieuw een no go kwam ivm de financiële opzoekingen wat betreft "de Bende".

17

(502 replies, posted in Algemeen)

Leo, een door mij erg gewaardeerd forumlid (ik moet dat niet onder stoelen of banken steken) schreef dit in 2011 (we zijn 13 j later):

"Om dit feit (misdaden tegen een bevolkingsgroep) te ontkrachten koos de Belgische Justitie voor de benaming "Bende OVERVALLEN". Het waren echter geen "bende-overvallen". Er moest iets verdonkermaand worden waar het klootjesvolk geen benul van had. Het was een correctie van politiek wangedrag. Het verduisteren van zaken waar de bevolking geen zaken mee heeft. Het instant houden van een politiek aureool. En we knikken steeds maar ja."

Dit klootjesvolk Leo wordt elke dag opnieuw bedrogen door de politiek. Ik kan daar elke f..ing dag een voorbeeld van geven, echt elke f...ing dag, omdat ik de politiek met even grote belangstelling volg als het forum.

Ik zou een voorbeeld van vandaag kunnen geven, net zoals ik een voorbeeld van gisteren zou kunnen geven. Gisteren ging het in het parlement over een vergoeding die mensen kunnen krijgen na het overlijden van hun partner wanneer deze op relatief jonge leeftijd overleden is. Ik denk zelfs dat die vergoeding tot 1500 euro per maand kan gaan (afhankelijk van de gezinssituatie). Wat blijkt of bleek, een grote groep mensen heeft deze vergoeding niet aangevraagd omdat ze van niets wisten (ik wist het ook niet trouwens). Maar uit de gesprekken van gisteren bleek eveneens dat deze vergoeding alleen voorzien was voor gehuwden (dus niet voor samenwonende partners met kinderen). De discussie die volgde ging over de vraag of dit moest uitgebreid worden naar partners.

Helemaal op het laatste kwam de PVDA tussen met slechts een paar zinnen. Hij zei: "doe voor de bevolking hetgeen jullie gedaan hebben voor jullie zelf en hij wees naar het parlement. Wat bleek, wat de parlementsleden betrof was de wet enigszins anders want voor die groep bleek het woord partner voldoende.

Het klootjesvolk wordt bedrogen waar het bij staat.

Misschien een stom voorbeeld maar het illustreerde alweer hoe de politiek beslist wat goed is voor de politiek. De niet verjaring van het dossier komt diezelfde politiek ook goed uit. Al moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat in onze buurlanden moord al lang niet meer verjaarde.

De woorden "correctie van politiek wangedrag" zullen mij nog heel lang bij blijven Leo. Als we het dan toch over een bende moesten hebben hadden we het beter "De Bende van België genoemd".

België had beter op zijn grondvesten gedaverd. Korte en hevige pijn. Nu is België (en het dossier) een slepende ziekte.

18

(502 replies, posted in Algemeen)

Inderdaad Ctrix, laat zo een erfenis aan je kleinkinderen na. En voor sommigen zal dat waarschijnlijk en zeer jammer de enige erfenis zijn. Ik denk dan aan een slachtoffer dat ernstig gehandicapt uit de overval kwam.

19

(502 replies, posted in Algemeen)

In het onderzoek Operatie Kelk noemt de Hoge Raad Justitie het feit dat dit onderzoek 14 jaar duurde een "disfunctie" waardoor de slachtoffers een tweede maal slachtoffer werden. Hoe zou deze raad een onderzoek noemen dat 40 jaar duurt zodat de slachtoffers en niet de daders levenslang kregen? Hoe zal het parlement met deze conclusie omgaan is nu de vraag.

Het antwoord luidt dat een kleine week te kort is om een eindrapport te maken en dat er bij gevolg een nieuwe commissie zal moeten opgericht worden door een nieuwe regering. Misschien kan Canvas een docu maken over de slachtoffers van de Bende en zo een derde Bendecommissie uitlokken?

20

(502 replies, posted in Algemeen)

Neen, totaal niet. Ook de slachtoffers niet, de advocaten niet. Kortom niemand. Sinds wanneer is Van Tichelt nu minister? 22 oktober 2023? Men had horen waaien dat hij de slachtoffers zou ontmoeten maar na een half jaar gebeurde dat nog steeds niet. Dat zegt genoeg zeker? Voor mij staat dat gelijk aan geen respect tonen voor de slachtoffers. Zoals eerder gezegd zitten ze al in verkiezingsmodus.