1

(8 replies, posted in Onderzoekspistes)

Een aantal van deze zaken vind ik vergezocht.

De meeste wapenzaken zullen hier in België zullen wel jagers over de vloer krijgen.
In zowat elk bos van formaat zal wel gejaagd worden.

2

(413 replies, posted in Plaatsen)

Een mooie referentie wat betreft de locatie is www.geopunt.be. Je kan daar historische luchtfoto's raadplegen van de loods en hoe de situatie er in de jaren '80 was.

3

(328 replies, posted in Andere Personen)

Robertvandeurnen wrote:

Kan iemand dit bevestigen aub?

Ik ben net oud genoeg om me dit nog te herinneren. Ik zat toen in het 4de secundair. Zelfs in de scholen werd hier over gesproken, misschien op een puberale manier. Er circuleerden zelfs grappen over de Bende van Nijvel, zoiets als: "Ken je het laatste type VW Golf al? Neen? Een Golf Delhaize 2000...".

4

(17 replies, posted in Mededelingen)

Innige deelneming! Zijn ideeën blijven voortleven op het forum.

5

(102 replies, posted in 1985)

Vergeet de BMW 323 niet, die was beschikbaar in die tijd en was een pak krachtiger dan de Golf.

6

(102 replies, posted in 1985)

De Golf GTI's waar de bende mee reed hadden volgens mij geen turbo. Neemt niet weg dat de motor op andere manieren kon opgevoerd worden.

7

(540 replies, posted in Hypotheses)

Zoals je wel zal weten, kan een ip-adres iets vertellen over de locatie waarvan je post. Als je van op je werk iets zou posten in een forum dan kan in de meeste gevallen je werkgever achterhaald worden o.b.v. het ip-adres. Eenvoudig uitgelegd kan je een tooltje op je pc zetten waardoor je via een versleutelde verbinding je berichten ergens anders op het internet zet. VPN is inderdaad iets 'Chinees'. Dit wordt in China zeer veel gebruikt om de Chinese internetsensuur te omzeilen.

Het ip-adres van Cobra kan ons dus iets vertellen over deze persoon, is het een hoax, van waar post hij, gebruikt hij VPN/proxy, ...?

8

(540 replies, posted in Hypotheses)

kenza wrote:

Araneus, uw bedoeling zal wel goed zijn maar ik persoonlijk ben hier niet voor te vinden omdat wij o.a. op dit forum met een nickname werken met als bedoeling 100% discretie. Wat cobra betreft zullen we wel zien zeker. Maar ik ben wel benieuwd.

Als je 100% discretie wil zal je met een VPN moeten werken! Let trouwens op met discretie, de meeste forumsoftware is daar niet zo goed in.

9

(540 replies, posted in Hypotheses)

Misschien kan Ben aan de webmaster van het Franstalige forum vragen welk IP-adres Cobra gebruikt? Dit zou interessante gegevens kunnen opleveren. Als die Cobra echt iets weet hoop ik dat hij via een VPN gewerkt heeft.

10

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Niet alleen de sporen die onderzocht werden door mensen die van het onderzoek zijn gehaald zijn interessant. Kijk ook eens naar welke onderzoekers erbij komen, bv. zoals nu na het bekend worden van Bonkoffsky! Je kan het onderzoek sturen door speurders weg te halen maar je kan misschien nog beter sturen door je mannetje in het team te droppen. Door iemand uit het team te halen kan je éénmalig het onderzoek in een richting sturen of een spoor blokkeren. Drop een vertrouweling in het team en je kan het onderzoek dagelijks sturen.