1

(17 replies, posted in Mededelingen)

Beste Saskia,
Veel sterkte en moed in deze donkere dagen.

2

(72 replies, posted in Bewijsstukken)

De bende wist goed waar ze mee bezig was, maakte van gewone cal. 12 de genaamde poor man slug. Maar de gevonden lege hulzen in Aalst vertonen deze behandeling niet. Zie link YouTube voor duidelijke beschrijving van deze werkwijze » YouTube

3

(389 replies, posted in Mededelingen)

Veel moed en sterkte!

4

(61 replies, posted in Nieuws)

Beste Kenza,
Op dit moment wordt al de rest slechts een detail!
De tijd staat stil.
Woorden schieten te kort.
Veel moed.

5

(1,141 replies, posted in 1985)

Eenhoorn, bij de aanslag op Majoor Vernaillen werden twee AR15-geweren gebruikt. Toen vrij te koop als jacht- of sportgeweer in kaliber 222. Kaliber 223 was geklasseerd als oorlogswapen, aankoop en bezit was enkel mogelijk via vergunning van de provinciegouverneur. De twee AR-15 waren door wapenhandelaar Dekaise omgebouwd naar Kaliber 223. Men gebruikte dus kaliber 223.

Bron: De Laatste Leugen | Robert Beijer (blz. 68)

6

(135 replies, posted in Andere Personen)

Dancing Mustang ligt aan het Mutsaardplein, Strombeek-Bever, deelgemeente van Grimbergen. Grenst aan de Romeinsesteenweg, grondgebied Vilvoorde en Laken (stad Brussel). Er is hier sprake van een driegemeentenpunt. Ruig volk, meerdere doden gevallen met conflicten aan de deur, laatste in 2008.

7

(760 replies, posted in 1985)

Merovinger, ik heb spijtig genoeg niet meer informatie over deze getuige. Kleur en type voertuig alsook plaats van het gebeuren onbekend.

8

(58 replies, posted in Bende Haemers)

the end, niet te snel, ik heb me misschien verkeerd uitgedrukt. Op de plaats delict vindt men de hulzen terug, indien 9 x 21 verwijst dit naar een Italiaans privé-pistool. Ik beweer niet dat er 9 x 21-hulzen gevonden zijn. Indien het geval, was dit wel beschreven. Onderling aanpassen van hulzen is niet mogelijk. Voor een wapensmid moet het wel mogelijk zijn om de kamer van een 9 x 19 uit te boren en aan te passen naar 9 x 21 munitie. Dan kan het wapen geen 9 x 19 meer verschieten. Ik zie geen enkele reden om dit te doen.

Het herladen van patronen is voor schutters die veel trainen bijna een must. Het hoort bij de schietsport, je kan zelf lading en kogelgewicht aanpassen aan je eisen. Het kost wat minder, als je je eigen tijd niet meerekent.

Als misdadiger heeft men ook het voordeel dat de gevonden hulzen van herladen patronen veel moeilijker te traceren zijn. Hulzen zijn soms door verschillende wapens van verschillende eigenaars verschoten en telkens weer herladen tot nieuwe patronen. De uittrekker van een pistool laat unieke krasjes na op de huls, als deze huls al door verschillende wapens is gegaan dan zal deze meerdere verschillende "unieke" beschadigingen vertonen.

9

(58 replies, posted in Bende Haemers)

dim, in België en de rest van de wereld gebruikt men 9 x 19 (9 mm of 9 para). In Italië is het gebruik van 9 x 19 door particulieren verboden. Sportschutters mogen geen munitie van politie en leger verschieten. Hiervoor is de 9 x 21 ontwikkeld. Huls is langer, 9 mm-pistool kamert op de hulsrand. Hierdoor is het mengen van munitie onmogelijk. Zie link » wikipedia.org

Nu is het net de huls die gevonden wordt op de plaats delict. Indien 9 x 21 verwijst dit meteen naar een Italiaans "privé"-pistool. Deze patroon, alsook de 9 x 23 zijn zeldzaam in België.

10

(44 replies, posted in Bende De Staerke)

Globe Marine was een winkel van duikmaterieel. Jaren geleden is deze verhuisd. Bouhouche was een diepzeeduiker.