2,671

(149 replies, posted in Andere Personen)

In die wereld is Baugniet een kleine vis en marginaal te noemen, een klein onderdeel van een groter systeem. In de bovengenoemde zaken waar nogal ministeries ambassades banken en wapenfabrieken mee gemoeid zijn. Is het hoogst interessant om te zien wie er op de kabinetten van de betreffende ministeries zat, zeker die van landsverdediging is hoogst boeiend, alsook in de raad van besturen van banken en wapenleveranciers.

Bijvoorbeeld PRB, waar Eurosystems een dochter firma van was, die samenwerkte met Gevelot, beiden dochter van de Gernerale en ... ergens passen er nog een paar kronen bij ook. En aan de onderkant had men Farcy, Baugniet, huurlingen en anderen voor de moeilijke transacties. En als nodig was had men ook wel plannen om het leger in te zetten waarschijnlijk.

Via Baugniet komt men bij de grote dossiers, ook de uitspraak van Albert Raes, iets in de zin van, "over wapenhandel zwijg ik van dat kan mijn dood worden".

2,672

(134 replies, posted in Andere Personen)

fipilip wrote:

Speculatie van mij: In het milieu hier geschetst zat ook Claude Dubois. Raymond Lippens was de vriend die hem onderdak bood toen hij in 2001 gezocht werd voor moord. Een goede vriend dus. Claude Dubois is ooit ondervraagd geweest in de zaak Zwarts (net als Van Cutsem). Claude Dubois had een dancing in Vilvoorde, niet ver van De Pomp van welke de eigenaar ook in het dancingwezen wou.

De linken die je hier legt vind hoogst interessant. Was er ook niet iets met de luchthaven van Oostende, wapenleveringen en of een verdachte loods?

2,673

(643 replies, posted in 1983)

voor Temse is deze tekst zeer interessant. Los van wie de tipgevers zijn is de voorkennis door de daders overduidelijk en mogelijke hoek waaruit die kennis kan komen is groter dan de rijkswacht alleen.

2,674

(134 replies, posted in Andere Personen)

Had Claude Dubois ook niet iets met Oostende te maken?

Voor Baugniet is Armaco ook zeer interessant. De zaak Gevelot was niet niks toen in die tijd, men vind er niets meer van terug, het is verdwenen uit de geschiedenis, raar?

2,675

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

dim, ja dat is zo, de tekst die ik post is overgenomen uit het boek van F. Raes waar nogal veel namen onduidelijk zijn of personen vaag beschreven worden. Zijn boek is van voor de Bende van Nijvel-aanslagen en brengt enkel het de top van de ijsberg in zicht. Baugniet komt in dit boek verschillende keer voor, alsook de Italiaanse connectie met de Bonvoisin, Massagrande en zijn vrienden met Gherardi Dandolo die dan weer huurlingen gebruikt voor zijn vuile werkjes.

Bouhouche kende door zijn functie bij de BOB die wereld.

2,676

(22 replies, posted in Afpersing)

dim, daar ben ik van overtuigd dat het om een soort van interne oorlog/afrekening/afpersing-actie gaat. Er zijn ook nog de reacties van Gol, alsook de aanslag op 6/12/85 in Luik op hem. Het is een enorme puzzel, in deze mag men de rol van Frankrijk en de spanningen met NAVO tussen beide en de rol die Raes in dit geheel speelt (bv. de Belgische paspoorten die in de Iran-Contra werden gebruikt door de VS waar Raes woedend over was). De politieke achtergrond en het werkelijke doel van de befaamde "war on drugs" is in deze belangrijk. De Bende van Nijvel is niet uit de lucht gevallen er een voorgeschiedenis. In het NDB-dossier is er sprake van geheime acties in Zaïre, die niet aan bod gekomen zijn op het proces. Welke acties in Zaire?

In het boek van Hilde Geens, staat dat Claude Leroy aan het onderhandelen was met Delhaize i.v.m. leveringen van vlees uit Paraguay aan Delhaize. Ik zal het bewuste stuk een opzoeken. Als men van daar vlees invoert is het natuurlijk bevroren hé. En wie was er een grote meneer in Paraguay, Massagrande vriend van Bultot en Ciolini, die dan weer een kennis is van Wellens.

2,677

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Peter, in de reeks rare overvallen past deze ook:

Service l'Action Civique: Een oude zaak van 1971-1972 dat naar aanleiding van de slachtpartij in 1981 in Auriol Frankrijk weer actueel was. De heer Raes heeft 1 en een half jaar op deze zaak gewerkt. Hij had vastgesteld dat er in Brussel een firma Valicia gevestigd was die een geneesmiddel Seonase fabriceerde maar die regelmatig contact had met één van de grootste heroïnehandelaars ter wereld: André Condeminne.

De firma beschikte zogezegd over filialen in Frankrijk, Spanje en in Zwitserland uit onderzoek bleek dat dit slechts op papier bestond. In het laboratorium in Brussel werd heroïne vermengd met zemelen. Dat product werd uitgevoerd naar Zwitserland en Zweden. De heroïne werd van de zemelen gescheiden en de opbrengst van de verkoop was bestemd voor de SAC. Een zekere Bougriart was de chef van de SAC. De penningmeester was Facenta, die later zelfmoord heeft gepleegd. Facenta onderhield contacten met graaf de Dandelot. Graaf de Dandelot bezeat twee grootwarenhuizen in Brussel. De zaak "SAC" is aan het licht gekomen naar aanleiding van Auriol 1981. De heer Raes werd verplicht het onderzoek naar die zaal stop te zetten.

Bouhouche en Raes werken af en toe samen in onderzoeken » Forum

2,678

(149 replies, posted in Andere Personen)

dim, ik heb het stukje verschillende keren gelezen omdat het ook niet direct duidelijk was hoe het te plaatsen. Als ik de zin lees zoals jij duid, is het nog straffer, Baugniet in verband met de aanslag op Vernaillen, in samen werking met Bouhouche en Beijer met het verhaal van de Mazda, ... Dan komt ook dicht bij de zaak van drugs in bevroren vlees, waar geen gevolg aan gegeven is.

2,679

(22 replies, posted in Afpersing)

Walter, dank je voor dit tip, zal ik zeker lezen.

2,680

(149 replies, posted in Andere Personen)

In het boek de Bende van Nijvel en de CIA van G. Bouten (blz. 88), over Baugniet, Farcy, BIC, NDB en de aanslag op Vernaillen:

Toen het corruptieschandaal rond het NDB en het BIC losbarste, kon de Nederlandse antiekhandelaar en drugdealer Jacob van Wely uit de Brusselse kantoren van de BOB ontsnappen met de uitdrukkelijke opdracht in contact te treden met Farcy om de leider van het onderzoek majoor Vernaillen te vermoorden. Dit bleek uit de briefwisseling tussen Wely en BIC agent Cloonen die opgesloten zat in de gevangenis van Vorst. Uiteindelijk pleegden Bouhouche en Beijer de aanslag met de hulp van Jean De Knop die ondertussen de Candy's van Farcy had overgenomen, en van 'le congolais', het koosnaampje waarmee men soms SDRA agent Jean Luc Baugniet aansprak hoewel anderen 'le katangais' prefereerden.

Farcy samen in zaken met Baugniet! Ik denk dat het 2 verschillende bars zijn, er is ook nog het gegeven dat Baugniet met Willy Van Cutsem naar een dancing gaan kijken is om het over te nemen.