41

(389 replies, posted in Mededelingen)

Regelmatig zie ik foto's op dit forum van wagens met al dan niet een leesbare nummerplaat. Ik zat zo te denken, of het tot de mogelijkheden kan behoren, om ergens elke nummerplaat te noteren; en daarbij dan ook te vermelden, binnen welke post/discussie deze foto werd geplaatst.

Stel dan (kan is klein, but you never know ...) dat binnen twee discussies die op eerste zicht weinig of niets met elkaar te doen hebben, toch een foto wordt geplaatst, met daarop een zelfde wagen, met zelfde nummerplaat ...

Het is maar een idee natuurlijk.

club_le-happy-few wrote:

Komt die ook als ebook uit?

Het is een vrij kleine/bescheiden uitgeverij. Van alles wat ze tot zover publiceerden, heb ik in elk geval nog geen enkel e-book gezien.

De kans lijkt me dus eerder klein. Mijn bestelling is in elk geval geplaatst. Ik ben er benieuwd naar.

43

(32 replies, posted in 1990-1999)

Hij groeide op in Erembodegem, te Leuvestraat 171. Bron » aalst.courant.nu

44

(32 replies, posted in 1990-1999)

kenza wrote:

Hier klopt iets niet met die gast, gewapend en een dodersinstinct want hij blijft ontkennen, en een link met Bonkoffsky en dat extreem-rechtse milieu in Erembodegem.

Moeilijk. Dat zijn gedrag/houding (niets of niemand ontzien) doet denken aan de Bende van Nijvel, is zeker te begrijpen. Dat de feiten zich bovendien in Aalst afspelen, maakt dat het verband nog sneller gelegd wordt natuurlijk.

Het enige wat ik zeker weet, is dat hij geen 'gewone' overvaller kan zijn geweest; en/of dit zeker niet zijn eerste keer moet zijn geweest.

Van Hipa lees ik dat Bonkoffsky in het café van Oste vertoefde. Als dat zo is, dan is natuurlijk de vraag wat deze twee mannen met elkaar gemeen hadden. Wat wisten ze van elkaar? Hoelang kenden ze elkaar? En hoe goed?

Ik wil helemaal niets insinueren, maar ah, vergeef het me. (Als ik fout zit, dan kan ik best tegen wat kritiek) ...

Stel nu dat Oste effectief deel heeft uitgemaakt van de bende; dan is de kans heel groot dat Bonkoffsky dat wist. En andersom ook natuurlijk. Ze hebben het er soms eens over, een cynische vorm van nostalgie.

Oste (kan dat worden nagegaan?) heeft wat cashflow problemen, en in een zotte bui zegt Bonkoffsky dat 'in den goede ouwe tijd', je toch gewoon een overval pleegde. Er wordt wat uitgedaagd en Oste beslist dat hij zal laten zien dat hij het nog steeds kan.

Bovenstaade is natuurlijk gissen. En op zich ben ik er niet echt een grote voorstander van. Misschien laat ik me leiden door mijn buikgevoel, maar zelf heb ik dit (zelfs van voor het Bonkoffsky nieuws) altijd al in verband gezien met de bende. Geen idee waarom, ... maar dat gevoel heb ik altijd gehad.

In welke zaal/zalen is dat 10 oktober? Ik zie doorgaans 24 oktober staan.

46

(8 replies, posted in Politiek & Business)

Op 26 april 1989 werden Dutroux en Martin beiden veroordeeld voor verkrachting van vijf minderjarige meisjes. Dutroux kreeg hiervoor een gevangenisstraf van dertien jaar en zijn echtgenote Michelle Martin een straf van vijf jaar. In 1992 werden zij door de toenmalige minister van Justitie Melchior Wathelet in het kader van de Wet-Lejeune vervroegd vrijgelaten.

Eind 1990 werd op zijn kabinet beslist dat onderzoeksrechter Freddy Troch van het dossier Bende van Nijvel gehaald werd. Het onderzoek werd gecentraliseerd in Charleroi.

47

(147 replies, posted in Afpersing)

HIPA wrote:

Waar zijn die !!
Ik zal deze week de cassiere nog eens bezoeken ,
Ik zou graag meer dan 1 vaste getuige hebben van de brieven .
en voor de training tegen overvallen indertijd had ik ook graag meerdere getuigen .

Of ik ben weer aan het zeveren volgens sommige . D

Beste

Wat mij belangrijk lijkt in deze, is of deze kassierster zelf de brief onder ogen heeft gezien. Indien niet, via wie/wat kwam zij te weten dat er een dreigbrief werd ontvangen? Was dat via een bron/collega/overste en in alle vertrouwen? Of was dat een (al dan niet een algemene) overtuiging die toen leefde onder het personeel?

Ik probeer me immers voor te stellen hoe dat toen voor een winkelverantwoordelijke/manager moet zijn. Langs een kant wil je je personeel beschermen tegen een mogelijke overval; langs de andere kant moet zwijgen (en er met niemand kunnen over praten) ook een gesel zijn. Want praten kan gevaarlijk zijn ...

48

(100 replies, posted in Roze Balletten)

Ik blijf toch met vragen zitten ...

Bijvoorbeeld, wanneer heeft hij (Latinus) dat dossier in handen gekregen van (als wat Libert zegt de waarheid is) van Lecerf? En ook, waarom, in welke omstandigheden.

Kreeg Latinus dat, op een moment dat hij zich al minder goed in zijn vel voelde, of had hij dat reeds langer dan dat in zijn bezit?
Stond er dienst voor het verkrijgen van dit dossier een prijs/dienst tegenover? Zo ja, welke?

Ik stel die vragen, omdat zo zwaar dossier toch niet 'zomaar' van de ene hand overgaat in de andere. Zo een dossier is wel iets waard.

49

(100 replies, posted in Roze Balletten)

Bedankt Merovinger.

Had nog niet van de brave man gehoord. Deze post met antwoord van Libert ook geplaatst onder het forumgedeelte Emile Lecerf.

50

(782 replies, posted in Westland New Post)

Zijn we niet te veel aan het afwijken van de kern van de zaak? M.i. speelt de geaardheid van eventuele daders zo goed als (*) geen rol in deze zaak; en al zeker niet in het licht van de opvattingen van het nazisme (voor of na dat ze aan de macht kwamen).

(*) zo goed als ... ttz: voor wat betreft de piste 'roze balletten', zou dat (zeker gezien de opvattingen in die tijd) iets of wat van betekenis kunnen zijn.