731

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De voorwerpen werden onderzocht en zouden niets met de bende te maken hebben. Ze werden daar ergens jaren 90 gedumpt.

732

(59 replies, posted in Getuigen)

Als ik het juist heb is de persoon die door Bozidar Djuroski jr. herkend is ook diegene die klacht heeft ingediend tegen de fora.

733

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Enkele elementen die Bouhouche linken aan de Bende:

Bruno Vandeuren had banden met Bouhouche & Beijer en leverde hen soms diensten... Vandeuren werd betrapt in parking Beau Site de avond na de overval bij Dekaise, samen met de voormalige tipgever van Robert Beijer, de Vietnamees Ton Quang Loc. In datzelfde garagecomplex huurde Bouhouche verschillende boxen. Vandeuren verklaarde dat hij in dat complex de auto met de gestolen wapens bij Dekaise had geparkeerd.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

Toen na de moord op FN-handelsvertegenwoordiger Juan Mendez de eerste foto's van de wapenhandelaar en van Madani Bouhouche opdoken in de media herkenden getuigen van de raid in Waver Mendez of Bouhouche. Herkenningen zijn broos, en deze waren laat, maar het bleef er niet bij.

Een half uur voor de overval bij Dekaise stopte een blauwe Santana met Franse nummerplaat in de Kroonlaan in Elsene ter hoogte van nummer 83, een eclectisch burgerhuis uit de 19e eeuw met een koetspoort naar het achterhuis, 83a. Een grote man stapte uit en ging de poort binnen, terwijl de chauffeur aan het stuur bleef zitten. De passagier kwam weer buiten met een zak, die hij in de kofferruimte gooide.

Een vrouw die er stond te wachten, hoorde de klank van metaal. Ze meldde zich later bij de politie toen ze de chauffeur, een goedgeklede man, herkende in de robotfoto die kort na de hold-up werd verspreid. Het proces-verbaal van haar verhoor kwam terecht op het bureau van commissaris Fredo Godfroid bij de gerechtelijke politie van Brussel. Er gebeurde een huiszoeking op nummer 83, maar niet in het achterhuis. Juist dat adres van het achterhuis, 83A, stond in de agenda van Madani Bouhouche. De naam Stillemans stond erbij genoteerd. Het was de naam van een man die er niet woonde.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

De valse nummerplaat van de Saab Turbo werd gemaakt met dezelfde matrijs waarmee Bouhouche andere valse nummerplaten maakte. De nummerplaat werd ook artificiële wijze verouderd. Ook een werkwijze die Bouhouche toepaste. Dit feit zou onomstotelijk bewezen zijn en daarmee een van de weinige echte bewijsstukken tegen een of meerdere daders.Jammer genoeg is de nummerplaat intussen verdwenen.

Bron: Insane killers

Bij Beijer werden bij een huiszoeking foto's van de Delhaize in Aalst aangetroffen. Volgens Beijer dienden de foto's in een echtscheidingszaak waarbij hij iemand moest schaduwen. De datum die op de foto's stand dateerde na de overval maar werd manueel aangebracht.

Bron: Geens et al

En dan waren er nog een aantal toevalligheden. De meeste hebben te maken met het dossier-Dekaise. Bij Bouhouche werd een plattegrond in beslag genomen van de dreef waar de Santana werd teruggevonden, de wagen waarin de Bende van Nijvel naar de wapenhandel in Waver was gereden. Bouhouche kwam blijkbaar graag in die dreef: op ongeveer dezelfde plek hadden speurders jaren eerder de schoonheidsproducten en parfums van Paris XL teruggevonden die Bouhouche had gedumpt nadat hij de bestelwagen van die keten had buitgemaakt.

In de omgeving waar spullen van Dekaise net niet helemaal ondergespit werden, troffen ze ook een sticker aan van een garage uit de buurt van Bouhouche...

...Bij huiszoekingen bij Bouhouche en Beijer werden stafkaarten in beslag genomen. Een aantal van die kaarten sloegen op bendefeiten. Zo was er een stafkaart van Erps-Kwerps, waar de nog in het vet zittende Golf GTI gestolen werd die na de raid in Aalst uitgebrand werd teruggevonden in het Bois de la Houssière. De stafkaarten sloegen op het bos zelf, op de omgeving van Dekaise, Van Camp, Nijvel, Overijse en Eigenbrakel. Van het overgrote deel van België had Bouhouche geen stafkaarten...

...Bouhouche en co hadden een reeks boxen waar ze gestolen wagens maanden en nog langer konden stallen. De Bende had dat ook. De wapens en onderdelen die in Ronquières gevonden werden, waren gemanipuleerd met technieken die in het Mendez-onderzoek ook werden vastgesteld. De koppen van de slagpinnen werden veranderd, de identificatienummers weggevijld of -gehamerd, de merken onleesbaar gemaakt, veren doorgeknipt om de identiteit van de wapens ontraceerbaar te maken...
(Geens)

734

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Volgens Lionel Ruth was het slecht weer in die periode en toeval dat de papiersnippers niet weggewaaid waren. (Hilde Geens). Bulto en Grandjean hebben allebei banden met extreem rechts en het Front de la jeunesse. Dit lijken me heel duidelijke sporen.

735

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Bedoel je de nummerplaat van de Saab?

736

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Daar heb je inderdaad een belangrijk punt, the end. Bultot is uiteindelijk een van de enigen, samen met Bernard Grandjean, aan wie materieel bewijs gelinkt kan worden. Paul Ponsaers benadrukt dit feit ook nog eens in zijn boek Loden jaren.

737

(14 replies, posted in Westland New Post)

Reden te meer om er van uit te gaan dat de leden van de bende getraind waren en/of heel wat ervaring hadden met wapens.

738

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Na de overval op Dekaise zijn er bloedsporen gevonden in het immo-2000 appartementencomplex. Vermoedelijk afkomstig van een van de daders. Is hier ooit een DNA test op uitgevoerd?

739

(203 replies, posted in Andere Personen)

Vandeuren had banden met Bouhouche & Beijer en leverde hen soms diensten... Vandeuren werd betrapt in parking Beau Site de avond na de overval bij Dekaise, samen met de voormalige tipgever van Robert Beijer, de Vietnamees Ton Quang Loc. In datzelfde garagecomplex huurde Bouhouche verschillende boxen. Vandeuren verklaarde dat hij in dat complex de auto met de gestolen wapens bij Dekaise had geparkeerd.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

Dit is de eerste bron volgens mij die expliciet de band tussen Vandeuren en Bouhouche & Beijer bevestigd. Weer een element dat in de richting van Bouhouche wijst.

740

(66 replies, posted in 1980-1989)

the end wrote:

Over de link VDB, de bende rond Haemers en de bende van Nijvel-feiten: In de periode voor de ontvoering zijn 2 doden gevallen aan de kust. Beiden staan in relatie met de feiten van Dekaise. Er is een verband tussen de overval met de te zware bom en de 2 moorden!

Ghislain Hinderijckx  en Bruno Vandeuren werden allebei vermoord in 1988. Bruno Vandeuren in Oostende. Beiden werden verdacht van de overval op Dekaise. Vooral de moord op Vandeuren heeft me altijd geïntigreerd.