1

(29 replies, posted in Bende Haemers)

filip van het kruis wrote:

Wat is er van Lacroix geworden? Laatste info is volgens mij, dat hij leraar is geworden. Hij moet toch onder druk kunnen worden gezet over de tijdsbestedingen van Le Grand Blonde in '85.

Zeeeeeer interessante podcast met Lacroix op de Standaard » podcast.standaard.be Hij komt in afl. 2 terug op de (zelf)moord op Smars en de band met Ciolini...

2

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Het blijft toch extreem vaag wat Moussa beweert... Enige wat materieel vaststaat is dat de auto van Popolino en Salesse identiek zou zijn omgebouwd als deze van Bende van Nijvel, al de rest zijn verklaringen en verbanden...

3

(412 replies, posted in Plaatsen)

coconut wrote:

Troch en zijn ploeg hadden de loods ontdekt ... maar geraakten nadien hun onderzoek kwijt. De eigenaar van de loods heeft daarna niemand meer gezien ivm het onderzoek. In die zin is het dus normaal dat  hij Vermassen belde of liet bellen.

Is er ergens een synopsis van alle dingen die we weten over de loods. Deze begint mythische vormen aan te nemen.

4

(33 replies, posted in Bende De Staerke)

Heeft er nog iemand die reeks in Humo (ik denk 4 weken op rij) met Polle? Moet verschenen zijn in de jaren 2000.

5

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Philippe DS wrote:

In elk geval moeten we met deze informatie zeer zorgvuldig omspringen, en kijken in welke reeds vernoemde hypotheses deze te passen valt. Een 2-tal weken geleden is hier op het forum een andere opmerkelijke hypothese gepost welke, op een aantal foutjes, ook aanneembaar klinkt. Mijn vraag is van waar deze advocaat deze informatie heeft, welke positie bekleedt deze hoge ambtenaar.

Ook al vind ik persoonlijk dat David zich te veel aan één bepaalde piste vastklemt, het is zeer goed mogelijk dat Patrick Haemers die bepaalde avond mee deed aan de raid (langs de achteringang van de Delhaize). Ook is hij de dag(en) ervoor opgemerkt door een winkelbediende.

Welke hypothese bedoel je Philippe DS?

6

(6 replies, posted in Speurders)

Ben wrote:
Merovinger wrote:

In het najaar van 1986 trekt hij als lid van de Delta-cel samen met zijn collega Danny Collewaert op onderzoek naar Ronquières waar ze finaal de zakken met wapens opvissen uit het kanaal.

Op 6 november 1986 visten ze twee zakken op. BOB'er Luc Boeve was ter plekke en zag dat de zakken open waren. Boeve sprak zijn vermoedens uit aan enkele intimi. Zijn commentaar luidde: "Ze zijn met onze kloten aan het spelen." Boeve kon de miraculeuze vondst niet plaatsen. In zijn ogen was die geen toeval. Hier zat meer achter.

Bron: De Bende van Nijvel: verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

Toch allemaal interessant om opnieuw eens na te lezen...

7

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

zenga wrote:

1 van die 3  mannen was fors gebouwd en sprak Nederlands, de andere 2 Frans. Er is geen spoor meer van de jutten zak, niet in het Bende van Nijvel-dossier noch in een ander gerechtelijk dossier.

Hoe was de samenstelling van de speurdersploegen in '86? Ik vermoed, aangezien gedirigeerd vanuit Dendermonde, en aangezien de toen nog stroeve samenwerking tussen de verschillende taalgebieden, toch enkel Nederlandstalige speurdersploegen? Fout. Er was een verbindingsofficier aangesteld tussen Charleroi & Dendermonde. Wie? Eric Sack...

Wie had bij Delta een zowat vrijbrief voor tal van acties (misschien een pre-zoekactie in de voormiddag)? Eric Sack ...

Ik volg (ook vanop afstand) de zaak Peter De Vleeschauwer al jaren. Ook hier werd de interne piste (Rijkswacht, extreem-rechts) vakkundig afgedekt door Eric Sakc.

8

(85 replies, posted in Bibliografie)

Ik heb deel I kunnen herbekijken op de VTM-app. Deel II (na de reclame) staat er niet op. Heeft iemand een link?

9

(29 replies, posted in Bibliografie)

Gisteren naar de laatavondvertoning van 'Niet Schieten' gaan kijken. Over inhoud kan gediscussieerd worden, maar dat geven auteur en inspirator ook aan. Waar niet kan over getwijfeld worden is het beeld die wordt neergezet over dhr. Van den Abiel. Een man uit één stuk, een rots. HIPA, u bent een waardige afstammeling!

Ik volg het dossier vanop de tweede lijn. Niet zoals de dim's, Mero's, Aubanel's, Ben's van deze wereld, maar ook zeker niet zoals de mensen die eens een boek kopen en een film bekijken.

Bemoedigend is dat de uitverkochte zaal voor 80% gevuld was met 20'ers, die deze terreurgolf niet meemaakten. Nóg bemoedigender was het applaus na de film. Ik catalogeer dit als een warm hart onder de riem voor slachtoffers en (hobby)speurders die deze zaak nooit zullen/mogen loslaten.

Ook al zal het merendeel van de forumleden deze film "afschieten" (sic) door zijn fouten, verdraaiingen, etc. Toch roep ik jullie op om te gaan kijken. De beleving van deze zaak krijgt een veel intensere vorm. Doen!

10

(117 replies, posted in 1980-1989)

Man uit één stuk. Nen echten! Thumbs up Vernaillen!